Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie na Mostecku: Při letecké havárii zahynuli dva piloti!

Autor: val, ČTK - 
20. října 2010
13:51

AKTUALIZUJEME: V Braňanech na Mostecku došlo ve středu krátce po poledni k letecké tragédii. Zřítilo se zde malé sportovní letadlo. V troskách zahynuli oba piloti.

Dvoumístné sportovní letadlo spadlo krátce po půl jedné odpoledne přímo na letištní plochu. Posádku tvořili dva muži, instruktor letectví a cizinec, který absolvoval letecký výcvik. Oba dva muži byli na místě mrtví.

Podle nejnovějších zpráv byly letecké podmínky velmi dobré. Příciny havárie bude zjišťovat letecká inspekce.

Hasiči museli zabezpečit trosky letadla proti vzplanutí. "Hasiči a policisté jsou na místě havárie a snaží se zamezit úniku pohonných hmot," řekl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Instruktor byl zkušený pilot

Letadlo patří Aeroklubu Most v Braňanech. "V tuto chvíli si to nedovedu vysvětlit, protože instruktor je zkušený pilot s dvacetiletou praxí. Má rodinu a děti," řekl Blesk.cz předseda Aeroklubu Josef Mráček.

Naposledy v Česku malé letadlo spadlo letos v květnu u rozhledny v Javorníku na Prachaticku. Při nehodě zahynul muž, žena pilotující letadlo, která nehodu podle vyšetřovatelů způsobila, zemřela později v nemocnici. V Ústeckém kraji v září 2007 zahynuli dva lidé při havárii letadla u Varnsdorfu na Děčínsku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi