Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zima je tu! Od středy má sněžit i ve městech!

Pozor, sníh tu bude každým dnem.
Pozor, sníh tu bude každým dnem.  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: rum, Krvs, jos - 
20. října 2010
08:45

Sníh, mráz, silný vítr, sněhové jazyky na silnicích. Na to se připravte už od středy. Podzim se totiž rovnou překulil do zimy. Vločky budou poletovat nejen na horách, ale i v nižších polohách.

Dukovany, Jihlava, Moravské Budějovice, Velké Meziříčí, Český Krumlov, Tábor, Cheb, Lány a další města budou už ve středu zápolit s prvními sněhem!

"Během středy přejde přes Česko výrazná studená fronta, která přinese ochlazení a postupně sněžit bude od středních poloh, to je od výšky 400 m nad mořem," potvrdila meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu.

Problém bude hlavně v noci na čtvrtek a ve čtvrtek dopoledne. "Může se tvořit až šesticentimetrová souvislá vrstva sněhu. Na horách napadne až 15 cm," upozornila meteoroložka. Je tedy nejvyšší čas přezout auto na zimní pneumatiky!

Ani teploty nebudou nic moc, po ránu počítejte s mrazem, přes den kolem pěti až sedmi stupňů. Oteplení se očekává v pátek a o víkendu, sníh roztaje a teploměr bude ukazovat až 10 °C.

zlymikes ( 20. října 2010 09:23 )

ty předpovědi mají pořád stejnou chybu - neříkají o kterou oblast Čech,Moravy či Prahy se jedná.Tady po Jeseníky jsem sliboval ráno dětem huhuláka, teď jsou zklamaný a já se půjdu zhulit

Zobrazit celou diskusi