Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Praha zuří: Epopej je zapečetěna!

Autor: Ondřej Požár, jos - 
11. října 2010
17:24

Dva výstavní sály s dvaceti plátny Slovanské epopeje v pondělí zapečetili! Restaurátoři Galerie hlavního města Prahy (GHMP) se tak k nim zatím nedostanou. Další bitvu ve válce o Muchovo dílo zatím tedy vyhrál Moravský Krumlov.

Tajemník městského úřadu Pavel Vavřina tak vyšel vstříc právníkovi rodiny Muchovy, aby úřad plátna exekučně zajistil pro správní řízení. Galerii hlavního města Prahy se to nelíbí. „Tento stav potrvá do vyřešení pokojného stavu. Praha je povinná se tím řídit,“ uvedl právník Johna Muchy Roman Koucký.

Nedotknutelnost zámku budou podle starosty Jaroslava Mokrého střežit strážníci. „Jsem šokován, co je městský úřad schopen udělat. Exekuce je protiprávní! Požádáme Okresní soud ve Znojmě o ustanovení soudního vykonavatele. Jen v jeho přítomnosti totiž můžeme do zámku vstoupit,“ rozčiloval se ředitel GHMP Milan Bufka.

Galerie se v pondělí dopisem omluvila majiteli zámku, firmě Incheba, za přítomnost cizí bezpečnostní agentury na nádvoří zámku při balení pláten ve čtvrtek a v pátek. „Očekáváme omluvu i od Prahy, která nás nařkla, že bráníme stěhování díla. A čekáme, že hlavní město stáhne žalobu na Inchebu,“ řekl obchodní ředitel Incheby Radovan Ježovič.

ales1 ( 13. října 2010 11:31 )

mně je naprosto ukradené, odkud je. Je to v každém případě idiot, ovšem na tebe nemá, ty jsi ještě tisíckrát větší.

lea61 ( 12. října 2010 18:34 )

Právě, že nenacházím příčiny, před nikým se neponižuju a nad nikým se nepovyšuju, tak se ptám. Ale ty máš zajímavou reakci. Na hrubý pytel tedy hrubá záplata. Přičinou toho (jak říkáš, mám hledat příčiny), že mě urážíš, tak já ti píšu, že jsi obyčejný prosťáček a chudák. Urážíš, ačkoliv mě neznáš. To dělají děti nebo ti nevychovaní.

lea61 ( 12. října 2010 15:56 )

Teda fakt nevím, proč píšete v článcích, že "Praha zuří", "Nenažraní Pražáci", a jiné úžasné nadpisy. Taky nevím, čím jsem si zasloužila (protože bydlím v Praze), že jsem zasraný, zkurv..ný Pražák. Dokonce nějaká "dáma" vyzývá Severočechy k tažení na Prahu. Mě je absolutně jedno, zda bude epopej v Praze, či v M.Krumlově. Mohu mít na to svůj názor, ale nenadávám tady nikomu, protože respektuji jeho argumenty, pokud ovšem jsou slušné. Jsem obyčejná ženská, a to, že žiju v jiném městě než většina tady přispívajících mě zařazuje mezi odpad? Vždyť hloupí aroganti či slušní obyčejní lidé žijí všude, nejenom v Praze, či Brně... Akorát díky vašim zvláštním pokřiveným a dost neopodstatněným názorům se bojím říct v nějaké společnosti kde bydlím, a při návštěvě v jiném měst mám vypuštěné gumy, či rozbité sklo u auta a za stěračem papír s textem: ty zasranej pražáku... Ale proč? Když přijedete do Prahy, poškodí vám někdo vůz jenom proto, že tu trvale nebydlíte?

nikto nevie ( 12. října 2010 12:09 )

1. Moravský Krumlov nic nevlastní. 2. Epopej vlastní hlavní město. 3. Zámek vlastní cizinci, kteří zámek prodávají v Londýnské realitní kanceláři. 4. Zástupce vlastníka zámku ředitel marketingu Incheby Radovan Jež včera novinářům oznámil, že „Stěhování Epopeje jejím vlastníkem rozhodně bránit nebude. 5. Jesliže existuje písemná žádost Incheby na jejiž záladě, zastupitelstvo MK zapečetilo prostory ve kterých je uložen majetek, který není ani jeho ani vlastníka zámku ,pak se městské zastupitelstvo podílí na trestném činu napomáhání krádeže velkého rozsahu s možností odnětí svobody až na 10-15 let a trestných činů zneužítí pravomoci veřejného činitele,pletichaření, šíření poplašné zprávy.......) 6. S největší pravděpodobností si hlavní město přijede pro svůj majetek s rozhodnutím Krajského soudu v doprovodu hospodářské kriminálky a Urny.

kukuku ( 12. října 2010 08:30 )

Ten nějaký Olach je z ODS. Minulí premiéři byli Valach Topolánek a dle bydliště také Valach Nečas - koně s lepším rodokmenem ale nemáte. A peněženku je třeba hlídat mnohem víc v Praze než v M.Krumlově.

Zobrazit celou diskusi