Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kladno: Zasypaný dělník zemřel!

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Foto Blesk - Petr Merta)
Autor: ČTK, mivr - 
21. září 2010
15:50

AKTUALIZUJEME: Při rekonstrukci kladenské Vašíčkovy ulice byl v úterý okolo poledne zavalen dělník. V jámě s ním byl jeho kolega, který po celou dobu vyprošťování komunikoval s hasiči. Ti museli přes půl hodiny čekat na speciální bagr, který tam byl poslán z Berouna. Jenže ten už asi přijel pozdě. Zasypaný dělník zemřel.

Zpočátku byl zraněný muž při vědomí a měl nasazen dýchací přístroj. Podle zasahujícího lékaře záchranné služby Jakuba Hrabáka ale už zřejmě nemohl pod závalem dýchat a podlehl kompresi hrudníku. "Myslím si, že v závalu vydržel pouze několik minut," dodal lékař.

Speciální stroj už nepomohl

Neštěstí se stalo při opravě inženýrských sítí. Podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové do Kladna speciální bagr na odsávání zeminy z Berouna dorazil před půl druhou odpoledne.

"Bagr nám měl usnadnit práci, jelikož jsme předtím museli hlínu odhrabávat ručně," vysvětlil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan. Ten věřil tomu, že je zavalený dělník při vědomí.

Křivan si také myslí, že na místě nebyla zemina soudržná. Podle něj bylo právě toto příčinou tragédie, ale dodal, že se případem ještě bude zabývat policie. Mrtvé tělo zavaleného horníka se hasičům ještě nepodařilo vyprostit.

Příčinu závalu vyšetřují policisté. "V současné době prošetřujeme tento trestný čin jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla mluvčí kladenské policie Jana Dětská. Policisté dále zkoumají, zda nebyla porušena bezpečnost práce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi