Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Z postele vás dostane nejen budík: Zkuste rádio!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: kyc, hoř, puk, ših - 
16. září 2010
07:39

Nesnášíte zvuk svého budíku? Je i spoustu jiných, příjemnějších způsobů, které vás dostanou z postelí. Třeba rádio!

Není nic lepšího než si ráno poslechnout svůj oblíbený »song«. Jenom v Praze si mohou posluchači vybrat mezi zhruba čtrnácti rádii. Která mají největší poslechovost? Jak budí Pražany? A kteří moderátoři jsou nejoblíbenější?

V poslechovosti ranních programů vede v Praze na plné čáře Evropa 2. Úspěch její ranní show se připisuje moderátorskému triu Leoš Mareš, Patrik Hezucký a Lucie Šilhánová. Právě tito moderátoři se ve výzkumu společnosti SANEP umístili na prvním místě v oblíbenosti moderátorů. Na paty jim šlape Petr Král z konkurenčního Radiožurnálu a Vojta Efler s Ivou Leckou z Rádia City.

Moderátoři ranních rádiových vysílání to rozhodně nemají jednoduché. Aby totiž stihli připravit ranní vysílání, musí většina z nich vstávat už kolem třetí hodiny ráno.

Každé rádio má jiný recept na to, jak Pražany ráno nastartovat. Většina si klade za cíl vyzbrojit lidi nejdůležitějšími informacemi pro daný den. Třeba Rádio Spin ale nechává ráno zcela v režii posluchačů. „Jsme si jistí, že si naši posluchači umí sami zvolit kvalitní hudbu. Dáváme jim tím najevo, že se o ně zajímáme,“ tvrdí programový ředitel rádia Spin Miloslav Pácalt.

Který rozhlasový moderátor nejlépe zpříjemňuje obyvatelům Prahy ráno?

1. Patrik Hezucký, Leoš Mareš, Lucie Šilhánová – Evropa 2

2. Petr Král – ČRO 1 Radiožurnál

3. Vojta Efler – Rádio City

4. Zorka Kratochvílová, Zdeněk Sekanina – Country rádio

5. Petr Vágner – Frekvence 1

6. Honza Daněk, Jitka Vlková – Rádio Impuls

7. David Salomon, Lenka Benešová – Rádio Bonton

8. Pavel Kučera – Rádio Blaník

9. Dušan Krejdl, Petra Stránská – Kiss 98

Zdroj – SANEP

Oblíbenost pražských rádií

Stanice        počet posluchačů v tis.

1. Evropa 2           125

2. Country rádio    99

3. ČRo – Radiožurnál     92

4. Rádio Impuls    68

5. Rádio Blaník     67

6. ČRo 2 – Praha  66

7. Frekvence 1      65

8. Rádio City        48

9. Rádio Beat        43

10. Fajn Radio      31

Zdroj – Radio Projekt společnosti STEM/MARK a MEDIAN

NEJVTIPNĚJŠÍ

- Evropa 2

Ranní show Evropy 2, která probíhá každý den od šesti do devíti ráno, patří mezi nejzábavnější vůbec. Jde o mix hudby a opravdu vtipného moderování hvězd Leoše Mareše, Lucie Šilhánové a Patrika Hezuckého. Ráno je plné soutěží a komentářů na aktuální témata. Právě těm je věnovaný pravidelný pořad Zpátky do minulosti. Po deváté hodině nastupuje Libor Bouček a jeho After party.

NEJVÍCE ZPRAVODAJSKÉ

- ČRo 1 – Radiožurnál

Radiožurnál chce Pražany hlavně vybavit potřebnými informacemi od dopravy, zpráv, přehledu tisku až po počasí. Jako bonus nesmí chybět Ranní interview s některou známou osobností. Kompletní přehled je posluchačům naservírovaný každou čtvrt hodinu. Program s názvem Nastartujte den s námi má ve své režii Petr Král každý všední den od pěti do devíti ráno.

NEJUŽITEČNĚJŠÍ

- Frekvence 1

Frekvenci 1 jde hlavně o to, podávat informace zábavnou formou. Právě to je zřejmě důvod, proč vsadili na vyhlášeného moderátora a herce Jana Krause. Právě on každý den glosuje nejdůležitější událostí svou osobitou a zábavnou formou. Ranní program Frekvence jedna – Probuzení na jedničku moderuje seriálová hvězda Petr Vágner. Žádné ráno ani nechybí Dagmar Kludská se svými horoskopy.

NEJSOUTĚŽIVĚJŠÍ

- Rádio Impuls

Chcete si přijít na pořádný balík peněz? Poslouchejte Rádio Impuls! Jejich soutěž »Haló, tady Impulsovi« zná snad celý národ. Každé ráno mohou díky ní vyhrát posluchači desetitisíce korun! Stačí zvednout telefon a nezapomenout říct daný slogan. Ránem Pražany na Impulsu provází dvojice Jitka Vlková a Honza Daněk, a to každý všední den od 05:00 do 09:00 hodin.

NEJORIGINÁLNĚJŠÍ

- Rádio Spin

Ráno na Rádiu Spin je zcela v režii posluchačů. Jako jediné rádio v Praze je nechává volit, jaká muzika je bude probouzet do nového dne. Ranní program s příznačným názvem Morning Wish List - To je Tvý ráno na Tvém rádiu přináší posluchačům kompletní informace z hiphopové scény, z kultury a z hiphopového showbusinessu. To vše podané ústy Vladimíra Pavlíka, známým spíše jako Vlado.

NEJNUDNĚJŠÍ

- Kiss 98

Hudba a zprávy vyplněné bezduchými řečmi v podání Dušana Krejdla a Petry Stránské. Jejich Jasné ráno vám totiž ráno moc nerozjasní. Za vše hovoří pravidelná rubrika Zbytečné zprávy aneb všechno, co nepotřebujete vědět. Kiss 98 chybí osobitý styl. Jeho jedinou záchranou může být mix hudby, která se zalíbí většině obyvatel. Jasné ráno má svůj prostor každý všední den od šesti do deví

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi