Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Manažeři v hodonínské zoo se k sobě chovají jako zvířata

Zloba - tuto emoci znají zvířata i lidé...
Zloba - tuto emoci znají zvířata i lidé...  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: Michal Budík - 
4. září 2010
13:06

Poměry v hodonínské ZOO začínají připomínat spíš džungli. Na serveru youtube.com se objevila nahrávka rozhovoru, ve kterém se dva muži baví o možnostech fyzické likvidace pověřeného ředitele ZOO Jaroslava Hyjánka (31). Jedním z těchto dvou „drsňáků“ má být Hyjánkův předchůdce Miroslav Frais (57).

„Oni normálně vraždí. Oni normálně vraždí. Nejjemnější, co dělají – trhají čelist a lámou ruce,“ říká pobaveně muž, jehož hlas má údajně patřit právě bývalému řediteli hodonínské ZOO Miroslavu Fraisovi. Druhému muži podrobně popisuje, jaké má díky osobním vazbám na podsvětí úmysly se svým nástupcem.

Fraisovo vyjádření ohledně pravosti nahrávky se Blesku nepodařilo získat. Bývalý ředitel je od minulého týdne kvůli nemoci doma a nebere mobilní telefon. "Autentičnost nahrávky teprve prověřujeme,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Strach o život

Druhým mužem z nahrávky je podle informací Blesku nájemce jednoho z bufetů v areálu ZOO. „Když jsem to slyšel poprvé, tak mi z toho běhal mráz po zádech,“ přiznal Blesku Jaroslav Hyjánek. Jak dále řekl, nebojí se ani tak toho, že by na něj jeho předchůdce poslal nájemné vrahy, ale jeho samotného.

„Nejprve přišel o místo ředitele a teď se ho navíc zbavila hodonínská ODS. Stal se tak znovu normálním, obyčejným člověkem. Dávno se jím přitom necítil být. To by u něj mohlo vyvolat zkrat,“ svěřil se Blesku se svou obavou Jaroslav Hyjánek.

Rodinná rozepře

Pikantní je na celé záležitosti také fakt, že Hyjánek je druhem Fraisovy vlastní dcery. „Přítelkyně byla z té nahrávky velice špatná. Její otec jí už jednou velmi ublížil a teď jí skrze mne ubližuje znovu,“ popsal rodinnou atmosféru Hyjánek.

Miroslav Frais si za dobu svého ředitelování evidentně přišel na velké peníze. Jeho zánovní dům patří v Hodoníně k nejhonosnějším, v garáži mu parkuje zánovní suzuki grand vitara a nová škoda octavia. Policie ho nedávno obvinila z porušování povinnosti při správě cizího majetku. Za to mu hrozí až 2 roky vězení.

pard ( 4. září 2010 15:51 )

Pokud nejde o potravu chovají se k sobě zvířata daleko lépe než lidé.

bohumil ( 4. září 2010 14:22 )

http://hodoninsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/exreditel-zoo-si-objednal-lamani-kosti-sveho-soupe.html

e.44 ( 4. září 2010 13:51 )

opět svým nadpisem urážíš zvířata

Zobrazit celou diskusi