Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ukryl se před policií, uhořel

Hašiči požár uhasili, muž byl však již mrtvý.
Hašiči požár uhasili, muž byl však již mrtvý.  (Autor: David Malík)
Autor: dri, mivrk - 
25. srpna 2010
14:21

Muž se před policejní hlídkou schoval do podkroví trafostanice, ta však z neznámých důvodů vzplála a hledaný devětatřicetiletý muž v ní uhořel. ČTK to řekla mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Devětatřicetiletý policií hledaný muž z Prahy dnes v noci uhořel poté, co se před strážníky zabarikádoval v opuštěné budově trafostanice na Praze 4.

V ulici U Vlečky začalo podle mluvčí hasičů Pavlíny Adamcové hořet krátce po druhé hodině ranní. Na místo vyjeli hasiči z nedalekého Chodova a Krče.

Muži již nebylo pomoci...

"Přes okamžitou snahu strážníků i přivolaných hasičů se nepodařilo muže vyprostit živého," řekla mluvčí. V podkroví budovy ho našli až hasiči, lékař mu už nedokázal pomoci. Zoulová popsala, že pronásledovaný muž se ve snaze uniknout strážníkům zavřel v objektu trafostanice, záhy se ale ozval výbuch a budovu zachvátil požár.

Muž byl hledaný kvůli příkazu k zatčení Obvodního soudu pro Prahu 4.

V noci uhořel také bezdomovec

Požáry si v noci v hlavním městě vyžádaly celkem dvě lidské oběti. Hasiči kolem desáté hodiny večer zasahovali také u dřevěné boudy poblíž ulice KTopírně na Praze 10. Po uhašení požáru zde našli jednoho mrtvého muže. Ten byl nejspíš bezdomovcem a v chatce přespával.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi