Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

V Opařanech mají popletené tabule

Ukazatel u čerpací stanice v Opařanech ukazuje chybné kilometry
Ukazatel u čerpací stanice v Opařanech ukazuje chybné kilometry  (Autor: Zdeněk Kolínský)
Autor: hra, hto - 
23. srpna 2010
18:18

Svým očím nevěřil Zdeněk Kolínský (66) z Chomutova, když v obci na Táborsku zahlédl ukazatel s mylnými údaji o kilometrech do Písku a Tábora. Cedule sice řidiče navádí správným směrem, ale počty kilometrů do nejbližších měst jsou popletené!

Pozorný čtenář Blesku neváhal a matoucí tabule vyfotil. „Hned mě to uhodilo do očí. Jsem totiž externí učitel autoškoly a navíc zeměměřič. Mapy jsou moje záliba. Na tabuli je uvedeno, že do Písku zbývá jen 17 km, ve skutečnosti je to téměř dvojnásobek. Nesmyslný údaj je i 29 km do Tábora,“ poznamenal Kolínský.

Nikomu to nepřišlo divné

Na nejasnosti ve značení prý upozornil úřednici na obecním úřadě. „Řekla mi, že o tom nic neví. Překvapilo mě také, že si toho nevšimli ani lidé, kteří kolem značky denně projíždějí,“ dodal Kolínský, který do Opařan často jezdí.

Podle zjištění Blesku stojí chybný ukazatel na silnici III. třídy, kterou spravuje Správa a údržba silnic, závod Tábor. „Celou věc prověříme. Pokud je ve značení chyba, uděláme vše pro to, aby byla v co nejkratší době napravena,“ reagovala na upozornění Blesku ředitelka závodu Radka Pavlíková.

Výzva BLESK.CZ

Jsou ve vašem okolí nesmyslné značky? Pošlete nám jejich fotografie na tip@blesk.cz

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

siroky11 ( 23. srpna 2010 22:47 )

Paní Pavlíková "celou věc prověří"??? Co tam dělá na postu ředitele SÚS. Vždyť ty cedule tam musela umístnit právě SÚS. No jo, ženská ve funkci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa