Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Počasí: Další bouřky a krupobití

I takhle by mohla vypadat obloha nad Českou republikou.
I takhle by mohla vypadat obloha nad Českou republikou.  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, mivr - 
16. srpna 2010
12:20

Krupobití, které se včera večer prohnalo Českou rebublikou bohužel nebylo poslední. Dnes totiž další dávka krup a bouřek zasáhne Moravu a Slezsko. Český hydrometeorologický ústav dnes oznámil, že se území zasažená povodněmi z posledních dnů dalších pohrom bát nemusí. I když předpověď tvrdí, že pršet bude do úterý, řeky už by se rozvodnit neměly.

Silné bouřky, které se včera prohnaly nad většinou našeho území, se dnes odpoledne a večer vyskytnou ještě na Moravě a ve Slezsku. "Mohou být ojediněle doprovázeny přívalovými srážkami s intenzitou kolem 30 milimetrů za hodinu, nárazy větru a kroupami," varoval ústav.

Podle předpovědi déšť bohužel opět zasáhne i Liberecký a Ústecký kraj. Místní obyvatelé zde už druhý týden bojují s tragickými následky povodní. Do středy by mělo spadnout 30 milimetrů srážek, což by už zvýšenou hladinu řek naštěstí způsobit nemělo.

"Předpokládáme, že budou v povodí Smědé, Kamenice a Lužické Nisy pokračovat všeobecně poklesy hladin, nepřerušené význačnějším kolísáním," uvedli meteorologové.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi