Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Eskalátor v metru opět zranil dítě!

Eskalátor sovětské výroby jsou nebezpečné. Normy prý neporušují.
Eskalátor sovětské výroby jsou nebezpečné. Normy prý neporušují.  (Autor: Blesk - Jiří Hadač)
Autor: ČTK, jos - 
13. srpna 2010
07:42

Další nehoda dítěte na eskalátoru! Chlapeček (2) včera uvízl na jezdících schodech ve stanici metra Anděl. Během poslední doby je to už třetí případ, kdy se dítě zranilo na eskalátorech.

Jsou staré sovětské eskalátory nebezpečné? Chlapeček cestoval v metru se svou matkou. Jestli ale za jeho zranění může právě ona, zatím policie vyšetřuje. „Chlapce jsme převezli s poškozeným nártem do motolské nemocnice,“ sdělila Blesku mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Jeho zranění je podle ní lehké.

Včerejší nehoda je třetí svého druhu v posledním roce. Právě před rokem uvízl sedmiletý chlapec v jezdících schodech na Můstku. Lékaři mu amputovali tři prsty. Další dítě si z metra odneslo úraz letos v lednu. Čtyřletý kluk si opět na eskalátoru ve stanici metra Anděl zranil nohu.

I když se nehody odehrály na starých sovětských eskalátorech, tak na ně nedá dopravní podnik (DP) dopustit. „Letos na jaře kontrolovala Drážní inspekce všechny eskalátory ruské výroby. Nenašla žádné nedostatky,“ tvrdí mluvčí DP Ilona Vysoudilová. „Apelujeme na rodiče, aby si své děti v metru hlídali. Často se nechovají správně,“ dodává mluvčí.

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

anelam ( 15. srpna 2010 13:26 )

Tak se musíš postarat sama Bezpečné nejsou ani shody když máš divoké dítě a neposlušné dítě!!!!

anelam ( 15. srpna 2010 13:20 )

PŘESNĚ TAK! Jela-Jezdím s vnoučaty-to je ještě větší zodpovědnost!Prostě se drží za vozík ve středu!A tu jednu dvě minuty ho hlídám!Marně koukám do boků,jak se to může stát-to už vážně člověk musí chtít-sama jsem to zkoušela-mám strach-nepřišla jsem na to Ale dostat na hub.bu-může při sestupování se schodů-je zajímavé,tam se to nestává

trip ( 13. srpna 2010 15:19 )

jenze kdyz si jdu blbnout s micem, tak musim pocitat s tim, ze se neco nemusi povezt a to je ten rozdil, na ktery jsem poukazoval, ale zrejme malo - jak vidim. nerikam, ze si decka nemaji hrat, at se klidne mrzaci je mi to jedno. jen jsem se zamyslel nad tim, proc kazdou chvili na andelu nekdo knuci bolesti. mimochodem jsem o dva prsty prisel na koupalisti na jedne vypecene atrakci, takze metro uz mi moje prsty nesebere .

jahyna ( 13. srpna 2010 13:30 )

...ale deti taky MUSI cvicit s micem, nemohou se tomu vyhnout.. to trip: tobe se nekdy stalo ze se vyhybas nekomu kdo prochazi a sebral ti schod dva prsty??? jaka je pravdepodobnost ze se to stane? a za jakych podminek?

e.44 ( 13. srpna 2010 12:34 )

Jela jsi vůbec někdy s dítětam na eskalátoru? Aby se dítě nemohlo dostat k okraji schodu, tak bys ho musela celou dobu držet prakticky v nehybné pozici a to velmi nepřirozeným způsobem. Pokud ho držíš normálně za ruku, tak stačí aby se trochu rozkročilo, nebo natáhlo a může dojít k neštěstí.

Zobrazit celou diskusi