Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Česko zchladí bouřky, vedra přijdou až v srpnu

Na pár dní si od veder odpočineme.
Na pár dní si od veder odpočineme.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ama, ČTK - 
23. července 2010
11:58

Horké letní dny plné teplotních rekordů mají na pár dní útrum. Dnes v noci Českou republiku zasáhly vydatné deště a bouřky. Ty se přehnaly především přes západ republiky a pokračovaly směrem na severovýchod. V příštích dnech bude počasí na území Česka ve znamení deště a výrazně nižších teplot.

Vedro, které panovalo v České republice v minulých červencových dnech je pryč. I přes to, že teploty přes den dosahovaly nadprůměrných hodnot, v noci ze včerejška na dnešek se na naše území dostávala postupně  zvlněná studená fronta, která postupuje dále na severovýchod. Přinesla s sebou déšť, na některých místech i bouřky.

Na některých místech museli zasahovat i hasiči. Odstraňovali spadlé stromy a větve, na některých místech museli odčerpávat i vodu ze zatopených sklepů.

Teplotní propady604390:gallery:true:true

Tento víkend bude ve znamení nízkých teplot, někdy i přeháněk. Podle Dagmar Honsové se tento víkend dočkáme teplotních propadů, kdy se teploty budou pohybovat mezi 15 až 19 stupni Celsia, což je počasí shodné například se začátkem května nebo počasím v říjnu.

"V pondělí má svátek Sv. Anna. A jak říká pranostika, tak Svatá Anna, chladna z rána. A opravdu se projeví. Teploty se budou ráno pohybovat mezi 12 až 8 stupni Celsia," uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Po víkendu nás sice čeká postupné oteplování, kdy by se teploty měly pohybovat do 28 stupňů Celsia. Nicméně veder už se asi nedočkáme. Letní počasí by v České republice mělo zavládnout opět začátkem měsíce srpna.

Jaké počasí nás čeká

Dnes bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, ve východní polovině území i bouřky. Nejvyšší denní teploty v Čechách 22 až 26 st., na Moravě a ve Slezsku 26 až 30 stupňů Celsia. Na horách kolem 20 stupňů Celsia.

Sobota 24. 7. 2010

V sobotu bude převážně zataženo s deštěm. Nejvyšší denní teploty mezi 15 a 19 stupni, na Moravě a ve Slezsku kolem 21 stupňů Celsia.

Neděle 25. 7. 2010

V neděli bude zatažená až oblačná obloha s deštěm. Nejvyšší denní teploty budou mezi 15 až 19 stupni Celsia.

Dlouhodobá předpověď

1. až 10. srpna

Jasno až polojasno, v druhé polovině období více bouřek a přeháněk. Denní teploty 25 až 31 °C, noční teploty 16 až 11 °C Denní při ochlazení 22 až 26 °C

11. až 20.srpna

Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Denní teploty 22 až 28 °C, noční teploty 14 až 8 °C

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi