Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V zatopeném lomu plave čtyřmetrový žralok!

Autor: čad - 
21. července 2010
23:30

Rozkřiklo se to rychle! Více než čtyři metry dlouhý žralok prý letos děsí plavce v zatopeném lomu u Horní Cerekve na Pelhřimovsku. Za mořským predátorem se proto do chladných vod ponořil i Blesk. Zjistil, že žralok tu opravdu je. Je ale celý ze dřeva…

Na repliku tohoto nebezpečného predátora vyřezanou motorovou pilou padl téměř kubík kvalitního dřeva a do vody ho dali pelhřimovští potápěči. Smysl pro humor jim rozhodně nechybí, protože čistá voda lomu umožňuje běžně viditelnost do hloubky pěti až šesti metrů.

Obří dřevěná obluda vznášející se v hloubce pěti metrů už proto vyděsila nejednoho plavce. „Ten nápad přišel poté, co si náš kamarád nechal na zahradu vyřezat od řezbáře Miroslava Hrušky velkého krokodýla,“ s úsměvem vyprávěl místopředseda potápěčského spolku Pavel Křivánek.

Žralok s hlavou želvy

Deset chlapů potom za pomoci horolezeckého lana a kladky stahovalo žraloka pod hladinu, kde ho u betonové skruže drží řetězy. „My si ze žraloka děláme legraci. Má totiž hlavu želvy a úsměv koně,“ popisuje nečekaný řezbářův úlet Pavel Křivánek.

I přes tyto nedostatky je setkání se vznášející se dřevěnou obludou pod vodou opravdu nevšedním zážitkem.

palko1961 ( 21. července 2010 23:57 )

tam dat ziveho a pozvat poslance a senatory aby si tam zaplavali.

Shelby16 ( 21. července 2010 23:40 )

Zobrazit celou diskusi