Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Deset vagonů vykolejilo v Olomouci!

Autor: ČTK, jak - 
3. července 2010
20:20

AKTUALIZOVÁNO: Na olomouckém hlavním nádraží se v sobotu odpoledne srazil nákladní vlak s posunující lokomotivou, vykolejilo několik vagonů, nikdo nebyl zraněn.

Nehodu vyšetřuje Drážní inspekce, škoda dosáhne výše zřejmě několik milionů korun. Provoz na trati ve směru na Přerov a Prostějov bude zřejmě přerušen až do půlnoci. Některé vlaky byly odkloněny, jiné nahradila autobusová doprava.

"Kolem 13:00 odjížděl z olomouckého hlavního nádraží nákladní vlak a z boku do něj narazila posunující lokomotiva," uvedl Kučera. Podle mluvčí Českých drah (ČD) Kateřiny Šubové vykolejila asi desítka vagonů, při nehodě byl poškozen železniční svršek i trolej.

Moravské vlaky nejezdí

Doba, po kterou bude přerušen provoz ve směru na Přerov a Prostějov, závisí na tom, jak byla při srážce poškozena trať. České dráhy na svých internetových stránkách informovaly, že provoz by měl být obnoven teprve po 23:00.

Podle webu ČD jsou vlaky Supercity na lince Praha - Ostrava v úseku Česká Třebová - Přerov vedeny odklonem mimo Olomouc a mimořádně zastavují v Přerově, na lince Ostrava - Praha mimořádně zastavují ve stanicích Přerov, Česká Třebová a Kolín.

Ostatní spoje včetně vlaků Intercity jsou mezi Olomoucí a Přerovem nahrazeny autobusem. Všechny vlaky zastavují v rychlíkových stanicích, jako je Choceň nebo Studénka, aby částečně omezily dopad výrazných zpoždění. Všechny dálkové vlaky Olomouc - Přerov - Břeclav - Brno a zpět jsou v úseku Olomouc - Přerov a zpět odřeknuty bez náhrady, upozornily České dráhy.

bosomfriend ( 3. července 2010 19:24 )

Tak jak v Ostravě na jednoklejce. Jen tak dále a Češi se vyzabíjejí sami.

Zobrazit celou diskusi