Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena chtěla skočit z balkonu, přihlížel tomu syn (3)

Z výšky viděla žena pod sebou tohle. Byla rozhodnuta život ukončit, aby bylo o jejího syna lépe postaráno.
Z výšky viděla žena pod sebou tohle. Byla rozhodnuta život ukončit, aby bylo o jejího syna lépe postaráno.  (Autor: Foto - Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená, jos - 
24. června 2010
16:37

Na hraně zábradlí balkonu seděla zoufalá žena (23). Pod ní byla hloubka 30 metrů. Ve středu večer chtěla ve Zlíně skočit ze 6. patra a skoncovat tak se životem. Drama, kdy mluvila s operátorkou linky 112, sledoval její malý syn (3).

Mladá matka má údajně psychické problémy a také se občas pořádně napije. V osudný den nadýchala 2,33 promile.

Popíjeli, pak přišel zkrat

Jedno její dítě vychovává babička. Syna má žena u sebe. Jeho otec je momentálně ve vězení. „Je nenápadná. Moc se s nikým nebaví. Skočit se pokusila již 11. června od sousedů. Údajně kvůli partnerovi. Před tím popíjeli někde v restauraci do rána. Muž, který u toho byl, ji z balkénu strhl,“ uvedla jedna ze sousedek.

Drama na balkóně

Žena skončila v nemocnici, odkud utekla. Ve středu okolo 21. hodiny chtěla spáchat sebevraždu znovu. Před tím ale zavolala na tísňovou linku 112. Operátorka hasičů Veronika Závodná (22) s ní dokázala 20 minut komunikovat. Záchranáři potřebovali vědět přesnou adresu. Žena nejdříve mlčela, ale pak se rozpovídala o svých problémech. Měla pocit, že její čin bude pro děti nejlepším řešením. „Při tom stále seděla na hraně zábradlí. Jednu nohu měla na druhé straně. Vyhrožovala, že jestli se objeví záchranáři, skočí hned,“ přiblížila operátorka.

Žena skončila na psychiatrii

K domu na sídlišti Jižní Svahy zatím vyjeli hasiči, policisté i záchranka. Hasiči se chtěli dostat do bytu přes sousedy, ale nikdo ze okolních nájemníků neotevřel. „Velitel hasičů pak zaslechl slabý dětský hlásek z bytu ženy. Když se hlavou opřel do dveří- chtěl se přesvědčit, jestli se mu to nezdá, dveře povolily. Uviděl polonahého chlapce a ženu na zábradlí,“ sdělil mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Policejní vyjednavač hned vběhl dovnitř a ženu chytil. Držela se ale tak pevně zábradlí, že sám ji nedokázal strhnout. Museli mu pomoci ostatní. Žena byla po vystřízlivění převezena na psychiatrii. Chlapeček do dětského domova.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi