Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tři kamerunské ovce roztrhala dvojice psů

Majitel stáda ukazuje pokousaného berana, který útok psů přežil
Majitel stáda ukazuje pokousaného berana, který útok psů přežil  (Autor: Jiří Čada)
Autor: čad - 
21. června 2010
22:31

Krušné chvíle prožívá v těchto dnech chovatel kamerunských ovcí Ladislav Nováček z Heraltic na Třebíčsku. Dvojice toulavých bernských salašnických psů mu totiž roztrhala jeho malé stádečko. Jako zázrakem přežil beran, kterého psi ale rovněž zle potrhali, a dvě malá jehňata. Tři ovce útok nepřežily.

„Poprvé se psi do ohrady dostali v pátek dopoledne, kdy jednu z ovcí roztrhali a utekli. Útok pak zopakovali v neděli ráno. To usmrtili další dvě ovečky,“ řekl Blesku smutný majitel stádečka Ladislav Nováček.

Kamerunské ovce dosud choval jen pro radost.„To plemeno se nehodí na maso ani na vlnu,“ vysvětloval chovatel Ladislav Nováček.

Majitel psů postrádá zvířata už delší dobu

Dvojice hladových a zdivočelých psů se krajem toulá už několik týdnů. „Zjistili jsme, že majitel je už postrádá delší dobu,“ řekl mluvčí třebíčských policistů René Novotný.

Policisté na psy už upozornili starosty okolních obcí a myslivce. „Zahnal jsem je, ale není vyloučeno, že se znovu vrátí,“ strachuje se chovatel. O jehňata nyní pečuje celá rodina. „Přešli jsme na krmení z kojenecké lahve,“ říká přítelkyně chovatele Marcela Lavická. Všichni věří, že se jehňata podaří zachránit.

Čtrnáctidenní beránek si musel zvykat na lahev s mlékem Čtrnáctidenní beránek si musel zvykat na lahev s mlékem | Jiří Čada

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi