Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Srazil je vlak a ztratili mámu

Děti přežili, ale jejich máma byla na místě mrtvá
Děti přežili, ale jejich máma byla na místě mrtvá  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: jak, ČTK - 
20. června 2010
13:14

Na železničním přejezdu mezi Moravským Berounem a Domašovem nad Bystřicí na Olomoucku dnes zemřela po střetu auta s vlakem pětatřicetiletá žena. V autě s ní cestovali její manžel a tři děti ve věku od šesti do třinácti let. Ti přežili, ale mámu jim nikdo nevrátí.

Záchranáři je převezli do olomoucké nemocnice, všichni byli ve stabilizovaném stavu, řekl náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg.


Tragédie se stala kolem 13:45 na železničním přejezdu, který je zabezpečený výstražnou signalizací. "Přejezdové zabezpečovací zařízení bylo v činnosti. U strojvedoucího byla provedena zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Zkouška na alkohol u řidiče bude provedena až v nemocnici. Zatím vše nasvědčuje tomu, že nehodu zavinil řidič," řekl  mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.


Podle Weinberga vlak narazil do osobního automobilu z pravé strany a táhl ho asi 200 metrů. "Žena, která nehodu nepřežila, seděla na pravém zadním sedadle, kde byl náraz nejintenzivnější. Ostatní členové posádky utrpěli různě závažná zranění, odváželi jsme je ale ve stabilizovaném stavu," uvedl náměstek ředitele krajské záchranné služby. Na místě zasahoval vrtulník.


Železničáři museli kvůli nehodě přerušit v úseku Moravský Beroun - Domašov nad Bystřicí na čtyři a půl hodiny provoz. Cestující vozily náhradní autobusy. Nehoda si vyžádala podle prvních odhadů škodu 230.000 korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi