Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

César přežil týrání, hledá novou rodinu

Autor: Jana Ulrichová, hto - 
8. června 2010
06:57

S obojkem zarostlým do krku a ranou na hlavě jako po sekeře se dostal do útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku rotvajler César.

Zhruba tříletého čistokrevného psa bývalý majitel bezpochyby týral a nakonec se zuboženého psa pravděpodobně pokusil zabít.

Při vší té hrůze měl ale nakonec César štěstí. V Libochovanech, kde pobíhal po návsi, se ho ujali lidé, kteří ho předali do útulku. Tam ho vyléčili a teď mu hledají nové, laskavější pány.

„Někdo s ním zle zacházel. Byl vyhublý, do krku měl zarostlý obojek, který evidentně dostal jako štěně, a jak dospíval, zařezával se mu do masa, protože mu ho nikdo nesundal ani nepovolil,“ popsala utrpení rotvajlera majitelka řepnického útulku Miluše Maskulanisová.

Někdo ho asi přetáhl sekerou

Nejvážnější bylo ale zranění, které měl César na hlavě. „Byla to velká tržná rána, která se táhla přes oko. Dokonce jsme se báli, že o ně přijde. Vypadalo to, jako by ho někdo praštil sekerou. Zřejmě se ho chtěl tímto způsobem zbavit,“ dodala Maskulanisová.

V útulku zajistili Césarovi veterinární péči. Ránu mu vyčistili a zašili. Vrátili ho také do formy. Vykrmili ho, odblešili a nechali vakcinovat. Teď už je připravený odejít do nové rodiny. Noví majitelé ale musí počítat s tím, že si César nese z minulosti šrámy na duši. Budou s ním proto muset být trpěliví. Najde César brzy lásku nového pána?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi