Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ringier a Axel Springer spojily své síly ve střední a východní Evropě

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: vk - 
25. března 2010
05:00

Švýcarská mediální společnost Ringier AG, která vydává i deník Blesk, a německé vydavatelství Axel Springer AG spojily své aktivity v pěti zemích východní Evropy!

Společně tak vytvořily nový podnik se sídlem v Curychu, v němž bude každá ze společností držet 50% podíl. S obratem okolo 414 milionů eur a 4800 zaměstnanci tak vznikne nejvýznamnější mediální firma ve východní Evropě.

„Pro obě společnosti je toto partnerství skvělým základem pro výrazný rozvoj publicistické obchodní činnosti s pěti předními bulvárními novinami na atraktivních rostoucích trzích a optimálním předpokladem pro další expanzi v digitálním obchodu budoucnosti,“ prohlásil Mathias Döpfner, předseda představenstva společnosti Axel Springer AG.

Ringier i Axel SPringer ještě vylepší svou silnou pozici

Axel Springer přináší do společného podniku obchodní činnosti svých dceřiných společností v Polsku, Česku a Maďarsku, Ringier pak obchodní aktivity v Srbsku, na Slovensku, v Česku a v Maďarsku. Oba podniky tak znovu výrazně vylepší svou silnou pozici s více než 100 tištěnými tituly a více než 70 online nabídkami na těchto rostoucích trzích. Silnějším se tedy stane i deník Blesk!

„Dohromady máme na jednotlivých trzích tak silné postavení, že s novým podnikem společně dosáhneme vstupu na burzu a že budeme moci spoluutvářet budoucnost rostoucích mediálních trhů ve východní Evropě. Plánujeme rozvoj zejména v oblasti automobilů a nemovitostí. V úvahu by připadal i jakýsi portál s pracovními nabídkami,“ sdělil Christian Unger, předseda představenstva a generální ředitel koncernu Ringier AG. „Jméno pro naše novorozeně jsme ještě nevybrali,“ dodal.

Cílem této fúze je společný vstup na burzu během tří až pěti let. Podmínkou společného podniku je schválení příslušnými antimonopolními úřady.

Ringier

Společnost Ringier nyní v ČR vydává deníky Blesk, Aha! a Sport a časopisy Reflex, ABC, Blesk pro ženy, Blesk zdraví, Blesk křížovky a Blesk hobby. V českých podmínkách je největším vydavatelem periodického tisku a je jasnou jedničkou mezi deníkovými vydavateli, protože dosahuje více než 35% podílu na trhu. Ringier ČR je součástí švýcarské vydavatelské skupiny Ringier AG. Ta je kromě České republiky aktivní také ve Švýcarsku, Německu, Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, Chorvatsku, na Slovensku, v Číně, Indii, Indonésii a Vietnamu.

Axel Springer

Z auto-moto titulů vydává Axel Springer Praha, a.s., časopis Svět motorů, který je díky čtenosti 155 000 jedničkou v oblasti motoristických časopisů na českém trhu. Dále vydává Auto Tip a Auto Profi. Dalším titulem je Auto Tip 4x4. Z titulů pro mladé to jsou časopisy Top Dívky a Popcorn.
V Německu vydává mimo jiné známý bulvární deník Bild. Axel Springer AG s více než 170 novinami a časopisy, které jsou vydávány v 33 zemích, celkem zaměstnává více než 9700 lidí a je jedním z největších německých vydavatelských domů.

To jsou bratři Blesku

527959:gallery:true:true

Nejprodávanější a zároveň nejčtenější deník na Slovensku. Jeho průměrná prodejnost činí zhruba 150 tisíc výtisků denně. Patří do skupiny Ringier.

527957:gallery:true:true

Nejčtenější a nejprodávanější evropský deník. Založil jej v červnu 1952 pozdější tiskový magnát Axel Springer. Rok po zahájení vydávání dosáhl náklad Bild Zeitung 700 000 výtisků a roku 1965 překročil 5 milionů. V současné době činí jeho náklad necelé 4 miliony.

527963:gallery:true:true

Bulvární list Fakt začal Springer v Polsku vydávat v roce 2003 a deník se rychle dostal na vrchol prodejnosti. V současné době je Fakt nejprodávanějším bulvárním deníkem v Polsku.

527960:gallery:true:true

Nejčtenější bulvární deník v Maďarsku. Za posledních deset let zčtyřnásobil průměrný denní prodaný náklad. Prodejnost maďarského Blikku se pohybuje na hranici necelých 230 000 kusů.

 

527961:gallery:true:true

Švýcarský bulvární deník, vydavatelem je Ringier. Nákladem 275 tis. patří mezi největší noviny v zemi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi