Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výbuch plynu v Brně rozmetal hospodu

Autor: op - 
27. října 2009
16:57

Výbuch plynu v budově bývalé restaurace Za mostem otřásl v úterý v poledne Vídeňskou ulicí v Brně. Jedna starší žena utrpěla popáleniny. V objektu údajně pracovali dělníci.

Na místě zasahovali hasiči a popálenou ženu odvezli záchranáři do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích. „Pacientka je u nás hospitalizována a její stav je velmi kritický,“ upřesnila pro Blesk.cz mluvčí nemocnice Anna Mrázová.
Hasiči vynášeli ven ze zničeného objektu další propan-butanové lahve a ochlazovali je. Tlaková vlna při explozi vyrazila zamřížovaná okna, na chodníku a silnici před oprýskanou hospodou se válely střepy.

Na místo měl podle hasičů dorazit statik, aby zhodnotil stav objektu. Hasiči objekt uvnitř zpevnili, aby se nezřítil. Následky ničivého výbuchu přijel obhlédnout i starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka.

Kvůli zásahu hasičů a odborníků byla na zhruba tři hodiny uzavřena Vídeňská ulice. Strážníci městské policie odkláněli dopravu Heršpickou ulicí. Vídeňskou ulicí proto nejezdily ani tramvaje, brněnský dopravní podnik zajistil náhradní autobusovou dopravu.

dzery44 ( 27. října 2009 17:56 )

mouři,kam teď budou chodit lemtat.

Zobrazit celou diskusi