Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bystřici nad Perštějnem zaplavily výherní videoterminály

herna
herna  (Autor: Jana Ulrychová)
Autor: Jiří Čada - 
27. srpna 2009
06:01

Do křížku s ministerstvem financí se pustili na radnici v Bystřici nad Pernštejnem. Starosta Karel Pačiska (ČSSD) viní ministerské úředníky, že město, kde panuje dvanáctiprocentní nezaměstnanost, nechali zaplavit výherními videoterminály.

Město Bystřice nad Pernštejnem už v minulosti proslulo nekompromisním bojem proti hracím automatům a předchozímu vedení radnice se podařilo herny z města zcela vytlačit.

Na videoterminály schvalované přímo ministerstvem financí v restauračním zařízení je však zatím městské zastupitelstvo krátké.

„Ještě v prvním čtvrtletí letošního roku jsme ve městě na základě džentlmenské dohody s ministerstvem měli hracích videoterminálů pouze čtrnáct. V červenci už jich ve městě bylo ale 59,“ počítá starosta Karel Pačiska. Ten viní ministerské úředníky, že licence vydávají jednu za druhou.

„V jedné restauraci je nyní třeba osm videoterminálů, zatímco podle stávajícího zákona tam mohou být pouze čtyři. Úředníci to vůbec nekontrolují,“ zlobí se na ministerstvo financí starosta.

Jak postupovat, rozhodne definitivně městské zastupitelstvo zítra. „Nová městská vyhláška v tomto případě nepomůže. Dáme však podnět Nejvyššímu kontrolnímu úřadu, aby prošetřil práci ministerských úředníků, kteří se podílejí na nekontrolovaném povolování videoterminálů. Půjdeme s ministerstvem třeba i do soudního sporu, ale zastavit tu vlnu musíme,“ říká Karel Pačiska.

„Technický pokrok předběhl dobu a nedokonalý současný herní zákon nám nedává páky, jak videoterminály nepovolit,“ brání své úředníky mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob. „Věříme proto, že návrh nového zákona se podaří dostat do parlamentu ještě současnému ministru financí,“ dodal mluvčí ministerstva.

sakra ( 27. srpna 2009 12:38 )

...že ministerští úředníci s každým "povoleným" tzv výherním automatem dostávají do kapes bonus.

panalev ( 27. srpna 2009 10:02 )

VÝHERNÍ !!!!

Zobrazit celou diskusi