Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Otec sekal trávu, synovi usekl nohy a ruku

Autor: Pavel Ryšlink, jos - 
23. července 2009
13:20

Rodinná tragédie se odehrála na Zábeštní Lhotě na Přerovsku. Otec (32) přejel tříletého synka sekačkou na trávu. Stroj uťal dítěti obě ruce a nohu. Chlapeček bojoval o život 15 hodin. Lékaři mu zatím zachránili levou nohu...

 

Chlapcova ruka byla poškozena natolik, že ji lékaři museli nad zápěstím amputovat. Levá noha by po náročné operaci měla být v pořádku. Zda se podaří chlapci zachránit i druhou nohu, není zatím jisté.

Lékaři Fakultní nemocnice v Olomouci chlapce operovali 15 hodin! Snažili se co možná nejvíce napravit hrozivou spoušť, kterou na dítěti sekačka napáchala. "Dítě jsme přijímali s vážným poraněním ruky a obou nohou. Plastičtí chirurgové a traumatologové jej operovali od 21:00 až do dnešního poledne. Šlo o naprosto výjimečný případ, kdy naši specialisté provedli zároveň několik velkých operací," řekl manažer marketingu nemocnice Jan Bednář.

V současnosti chlapec leží na Jednotce intenzivní péče Dětské kliniky v Olomouci a je mimo ohrožení života.

K tragédii došlo, když chlapcův otec sekal trávu na pozemku u rodinného domku. Jak se mu kolem devatenácté hodiny dostal klučík, který už se měl pomalu ukládat ke spánku, pod sekačku, nedokáže otec vysvětlit.

Střet dítěte s ostrou lištou žacího malotraktoru byl katastrofický. Jednu nohu uťal stroj dítěti úplně, druhá noha a ruka zůstaly viset v podstatě jen na kůži.

„Chlapce jsme stabilizovali, uvedli do umělého spánku a letecky transportovali do olomoucké fakultní nemocnice, kde se ho ujali plastičtí chirurgové,“ uvedl Jan Weinberg ze záchranky olomouckého kraje.

Přestože se rodiče chlapce zhroutili, otce čeká obvinění z těžkého ublížení na zdraví. „Specialisté na místě vyloučili technickou závadu na sekačce. K objasnění tragédie budeme muset provést vyšetřovací pokus,“ sdělila přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

drobek ( 24. července 2009 12:24 )

modrej debile

hansolo35 ( 23. července 2009 23:59 )

Ehm...toť zřejmě nějaká psychopatka /psychopat/. To musela být fuška, naklepat takové nesmysly na klávesnici. Počítám, že jí to zabralo celý večer.

hani ( 23. července 2009 20:56 )

Prosim, umim spatne cestinou - kdo z vas rika z cizincemi? Takhle ucinkuje psychotropna genetycka zbran-latky!!! To mne ukazali V-A-S-I doktori v nem. Bohunice! Mate tam bandito Garajovu-Robeka-Vomelu a dal. A doktoruv-darebakuv, kteri moc dobre vi co je te zlo doktori Ivo Hanke, Zdenek Kala a Antonin Kala. Oni ne chci vam nic prozradit - zasadi jich do Bohnic navzdy. Mne nikdo ne zasadi - nemam zdravotky!!! Vam to ne prozradi ani D.Rath, ani Paroubek - nikdo. Paroubkova vam sama shoni jakehokoliv jedu - budete zabakem z sexy mozkem mutanta. Dajte vic pozoru na sve deti! Psychotropna zbran to je jako anestezie - spanky z otevrenyma ocima! BLESK zhoni penize a klucine nejak pomuze. A v svych darebakuv hodte vejce dal!!! Jsem hodim z 2004 roku - nic ne deje. A kolik zivotuv nejsou !!! Zemreli ani zac.

drobek ( 23. července 2009 20:36 )

chvíle nepzonosti a je vymalováno dnes jsem taky sekl a přiběhl pes ,jak jsem zařval,chudáček se asi pooo,nerad bych ho taky posekal.Je to živý tvor

Uživatel_5654525 ( 23. července 2009 20:34 )

Je to hrůzná tragedie dítěte i celé rodiny.Jenom mě překvapuje jak všichni všechno hned vědí proč se to stalo,jako by byli u toho.Moudří říkají, že soudcem může být jenom znalec.Kdo jím jste vážení.Nechte si silná slova i nadávky až po výsledcích vyšetřování...

Zobrazit celou diskusi