Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Taneční Radost se popere o mistra světa

To jsou novopečení nejmenší Mistři ČR v taneční show dance.
To jsou novopečení nejmenší Mistři ČR v taneční show dance.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková, brum - 
10. června 2009
17:10

Poprvé v historii ČR a vůbec celého světa se u nás chystá první Mistrovství světa pro ty nejmenší tanečníky. Děti, které teprve chodí do mateřské školky, anebo první a druhé třídy.

O světový mistrovský titul se za Česko poperou malí tanečníci z bohumínského souboru Radost.

Děti z Radosti ve věku od pěti do osmi let se právě vrátily z Mistrovství ČR v extralize show dance z brněnského Boby centra. Přivezly si za skvělou formaci Autoopravna nejen zlato, ale také nominaci na světovou taneční soutěž. Ta se pro kategorii Mini bude vůbec poprvé konat právě v Česku, a to v listopadu v Liberci. „Děti si před vrcholnou soutěží dělaly legraci, že když vybojují zlato, půjdou na mistrovství světa. Nikdo z nás ani v nejmenším netušil, že mají pravdu,“ raduje se z obrovského úspěchu jejich trenérka Lenka Krčová.

Nejúspěšnější český soubor Radost a Impuls, který má 150 tanečníků ve věku od čtyř do 22 let, vede už přes dvacet let. Na kontě má stovky medailí nejen z Mistrovství ČR v show dance, ale také z prestižních evropských a světových soutěží. Letos se absolutními mistry naší země staly nejen nejmenší děti, ale také už dospělí tanečníci Impulsu. Když hokejisté dají za sebou tři góly, označují svůj výkon jako hatrick. A ten se letos povedl i juniorům z Radosti, kteří posbírali všechny zlaté mediale a stali se trojnásobnými Mistry ČR. „Máme skvělé tanečníky a děti. Tanec je pro ně vším. Obětují mu svůj volný čas po škole a často i víkendy,“ dodala skvělá trenérka Lenka Krčová, která do tance a choreografií vkládá nejen tělo, ale i duši.

To jsou novopečení nejmenší Mistři ČR v taneční show dance. To jsou novopečení nejmenší Mistři ČR v taneční show dance. | Ivana Žáková

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi