Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIDEO: Brněnský primátor jezdí po pěší zóně na skútru!

Video se připravuje ...
Autor: Michal Budík, Krvs - 
10. září 2010
05:10

Setrvat i nadále ve funkci primátora jihomoravské metropole touží Roman Onderka (44, ČSSD). Pomoci by mu v tom měl originální předvolební spot. Brňany zaujal mimo jiné tím, že se v něm nejvyšší představitel města bez uzardění prohání na skútru pěší zónou!

Video  Volební klip brněnského primátora Onderky a jeho psa  - abl
Video se připravuje ...

Záběry vznikly na centrálním brněnském náměstí Svobody. Od 9 do 17 hodin tam nemá žádný dopravní prostředek přístup, mimo tuto dobu jen na zvláštní povolení. „Řidičům, kteří ho nemají, hrozí pokuta do výše dvou tisíc korun,“ upozornila mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Blesku Onderka řekl, že vznik spotu umožnilo povolení od příslušné městské části. Mluvčí Brnastředu Roman Burián včera o povolení nevěděl, pochybuje prý ale o tom, že by se štáb do pěší zóny vydal bez něj. „Politici jsou už v těchto věcech vyškolení a určitě by neriskovali zbytečnou ostudu,“ uvedl Burián.Zda povolení existuje, nebo ne, bude prý schopen prověřit nejdříve v pondělí.

Povedený reklamní spot

Odborníci z reklamní branže považují Onderkův spot za zdařilý. „Je originální a pozitivní, jistě vyvolá značnou pozornost,“ řekl Blesku Tomáš Sedláček, který se specializuje na psychologii reklamy. Dílku, které Onderkův tým pořídil údajně za 200 tisíc korun, nicméně vytkl lascivní pohled pod dívčí sukně a jistou nereálnost. „Brno je tam jako ze škatulky, přitom je ve skutečnosti celé rozkopané. To by mohlo některé voliče dost naštvat,“ domnívá se Sedláček.

Primátor Onderka ale podobné výtky odmítá. „Brno je malebné město. A místa, která malebná nejsou, taková brzy budou,“ prohlásil primátor sebevědomě. Roman Onderka ale ve skutečnosti nejezdí na skútru, ale na značně silnější Yamaze 600, případně se nejen po Brně nechá vozit svým služebním superbem.

kukuku ( 17. září 2010 10:48 )

A ty noviny s gramatickou chybou nikdo v klipu neprezentuje, že by je Onderka četl nebo tvořil v textovém editoru včetně překladu textu do angličtiny.

e.44 ( 4. září 2010 12:39 )

na kolik je ten klip pravdivý, ale musím uznat, že se dost povedl. Nemám tušení o skutečných kvalitách Romana Onderky, ale on má díky povedenému klipu velkou šanci uspět. A o tom to je

arne127 ( 4. září 2010 11:44 )

se hodí ten pes k primátorovi tyky má hubu jako on šerednou

sakra ( 4. září 2010 10:03 )

Už se začínají rozhazovat peníze daňových poplatníků na volby. Jděte už do háje vy korytáři napříč politickým spektrem!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa