Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šéf dálnic dostal padáka, Bárta mu nevěří!

Vít Bárta a Alfred Brunclík bok po boku v srpnu na isnpekci v Ústeckém kraji.
Vít Bárta a Alfred Brunclík bok po boku v srpnu na isnpekci v Ústeckém kraji.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj, red - 
24. srpna 2010
12:55

Ministr dopravy Vít Bárta odvolal šéfa Ředitelství silnic a dálnic Alfreda Brunclíka. Prý mu nemůže důvěřovat. Ve funkci ho nahradil Jiří Švorc.  Brunclík byl ve vedení společnosti poslední čtyři roky a čelil kritice, že stavby silnic a dálnic v Česku jsou předražené.

„Nevěřím tomu, že kroky, které (Brunclík) činí, nejsou ve skutečnosti proti mé osobě," zdůvodnil Bárta odvolání. Dříve podle něj Brunclíka odvolat nešlo.

Jedním z důvodů Brunclíkova odvolání jsou podle serveru idnes.cz dvě zastavené stavby na Ostravsku - most v Bohumíně a přípojka Místecká na D47. Bárta při rozhodování o jejich zastavení vycházel z podkladů ŘSD, ale nebylo mu zdůrazněno, o jak kritická dopravní místa jde. Podle ministra šlo o "miny", které mu ŘSD nastražilo.

Novým šéfem je Jiří Švorc

Novým šéfem Ředitelství silnic a dálnic je Jiří Švorc, uvedl ministr dopravy Vít Bárta. Švorc nahradí dnes odvolaného Alfreda Brunclíka. Švorc působil v oblasti pozemního stavitelství jako stavbyvedoucí a manažer. Působil například ve společnostech OMV, Globus a OBI.

Ředitelství silnic a dálnic ČR je státní příspěvková organizace zřízená ministerstvem dopravy. Základním předmětem činnosti je výkon vlastnických práv státu k dálnicím a silnicím I. třídy a zabezpečení jejich správy, údržby a oprav. Úkolem ŘSD je také zabezpečení výstavby a modernizace těchto komunikací.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa