Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ředitel ČT Janeček: Prohání se na luxusní motorce

Autor: Oldřich Tichý, jak - 
19. srpna 2010
05:45

Má jednoduchý vkus: Jen to nejlepší je pro něj dost dobré! Přitom šéf České televize Jiří Janeček (54) stojí v čele instituce, která jako úspěch slaví, když není ve ztrátě. To Janeček má samé zisky: Za poslední tři roky si koupil byt v Praze, lukrativní pozemky na Táborsku, vozí se v obřím voze BMW, prohání se na luxusní motorce…

Tak třeba v pondělí – vy jste nejspíš seděli v práci, ale Janeček si dopřál celodenní výlet. Na mašině, jejíž cena se blíží milionu, vyrazil do Tábora. Tam si dal nealko pivo a fičel do Písku. Lidé stroj obdivovali a Janeček se smál. Aby se nesmál, když jeho televizi posílá 3,5 milionu lidí každý měsíc povinně na poplatcích skoro půl miliardy a on pak bere odměny za vyrovnané hospodaření. Letos 705 tisíc!

Motorka, BMW a luxusní hodinky

Drahá motorka ale není jedinou hračkou, s níž je Janeček k vidění. V garáži parkuje vůz BMW za 2,5 milionu. V základní verzi je o 800 tisíc levnější, ale přece nebude ředitel šetřit na vybavení! Stejně tak nešetří třeba na hodinkách. Podle fotografi í, které má Blesk k dispozici, má nejméně čtvery a ani jedny pod 100 tisíc! Luxusní Panerai Luminor Marina Automatic se dají sehnat od 120 tisíc korun, hodinky Breitling Bentley za 173 tisíc…

I přes tyto drahé záliby Janečkovi zbylo v minulých třech letech na byt v Praze na Zahradním Městě, na kterém je zástavní právo za 6,4 milionu korun. Na Táborsku zase koupil přes 11 tisíc metrů čtverečních pozemků za více než čtvrt milionu. Na první pohled obyčejná louka leží na dohled od lyžařské sjezdovky Horní Kouty – Radvánov. Podle místních se tam prý šéf ČT chystá stavět.


Zaslouží si šéf ČT takový luxus? Napište nám svůj názor v diskuzi pod článkem!


Kde bere na život boháče?

I když má základní plat 231 tisíc korun měsíčně a ročně bere mnohasettisícové odměny, nabízí se otázka – může to Janečkovi na život boháče stačit? Nebo má ještě další, neznámé příjmy? A jaké? On sám o svém soukromí vesměs mlčí. Včera nebral telefon a odpovědi na otázky Blesku z něj nebyl schopen dostat ani mluvčí ČT Ladislav Šticha. Možná by se ho tedy měli zeptat členové Rady České televize, kteří šéfa ČT vybírají.

Dobré bydlení

Tady Janeček bydlí a tady na té louce bude stavět Tady Janeček bydlí a tady na té louce bude stavět | Michal Šula, David Malík, Vlaďka Hradská

Byt v Praze není jedinou Janečkovou nemovitostí. Koupil louky u vesničky Horní Kouty na jihu Čech. Bude tam stavět? „Stačí sjet z kopce a je u sjezdovky,“ popsal jeden ze starousedlíků.

Super mašiny

Janečkovo luxusní BMW a šéf ČT na tříkolce Janečkovo luxusní BMW a šéf ČT na tříkolce | Michal Šula, David Malík, Vlaďka Hradská

Bavorák za 2,5 milionu v garáži ředitele Janečka má pohon všech kol, automatickou převodovku a 306 koní pod kapotou. Tříkolka Honda je monstrum vážící přes 400 kilo a budící odpovídající respekt.

Luxusní značkové hodinky

Hodinky Panerai Luminor a hodinky Breitling Hodinky Panerai Luminor a hodinky Breitling | Michal Šula, David Malík, Vlaďka Hradská

Pro někoho prima parádička, pro jiné projev snobství. Hodinky Panerai Luminor Marina Automatic stojí od 120 tisíc korun, luxusní Breitling Bentley seženete za 173 tisíc korun.

vinnetouvi ( 21. srpna 2010 23:55 )

Napsal(a) jste to skvěle, na rozdíl od vlezdopr.delisty yogi.bar, nejspíš Janečkovýho děvky, který ani ve své omezenosti neví, že - oslovujeme hajzlIIIIII jako pánIIII, hejzle yogi. Co asi na takovým holohlavým hnusovi lže být pracovitějšího? A schopný je nejspíš všeho, de-ment, který dává na odiv svůj nepoctivě nabytý mamon.

vinnetouvi ( 21. srpna 2010 23:50 )

Naspat? Nebo nasr..t.

vinnetouvi ( 21. srpna 2010 23:49 )

Je to pravda!

vinnetouvi ( 21. srpna 2010 23:48 )

A k tomu hnusu jak Fantomas ještě podlej. Zapomněli ve výčtu jeho "atributů" na milenku Ivetu Toušlovou, který zařídil teplý místečko - umí kulový, je v ČT nenáviděná od kolegyň, "moderuje" svým odpudivě nakřáíplým hlasem "Kamera ochutnává Česko", kde jen že.re na cizí útraty a ještě za to bere prachy a mužatka koketuje s dalším reportérem, je nekultuivovná a hnusně chlapská.Hnusáci oba dva!

bubaku ( 20. srpna 2010 12:29 )

Hnusnej chlap

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa