Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bydlení ministrů: Milionáře Drobila trumfne jen kníže

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: gib, jak - 
13. srpna 2010
09:08

Ačkoli ministři zdravotnictví a práce Leoš Heger (62 let, TOP 09) a Jaromír Drábek (45 let, TOP 09) vůbec nepatří k chudákům, jejich kolega z životního prostředí je snadno trumfne.

Ministr Pavel Drobil (38 let, ODS) sám o sobě říká, že je »odporně bohatý«. Ještě »odporněji bohatý« je ve vládě už jen ministr zahraničí Karel Schwarzenberg

Pavel Drobil

Ministr životního prostředí Pavel Drobil přišel do politiky jako zajištěný člověk. Má podíl v advokátní kanceláři a vlastní i akcie luxusních lázní Darkov. S manželkou pak vlastní bytový dům v Ostravě a pane mu říká apartmán v Beskydech. „Na účtech mám miliony,“ pochlubil se navíc nedávno.

Leoš Heger

616675:gallery:true:true

Ačkoliv ministr zdravotnictví bydlí v rodinném domku v Hradci Králové, je spolumajitelem činžovního domu se šesti byty, má další byt 3+1 a také polovinu chalupy. „Zdědil jsem to,“ říká Heger. A přestože přiznává, že má našetřeny asi dva miliony korun, jezdí ve více než deset let starém renaultu.

Jaromír Drábek

616676:gallery:true:true

Ministr práce je ze tří členů kabinetu, které jako poslední představuje seriál Blesku, asi nejchudší. Bydlí v nedávno zrekonstruovaném domě v Jablonci nad Nisou. Stejně jako jeho šéf – premiér Petr Nečas – ale jezdí jen ve starší fabii. Asi víc šetří, než rozhazuje. Kolik ale má na účtech, to prý nedokáže přesně říct.

 

susanah ( 3. září 2010 22:06 )

je zrekonstruovaná komunistická bytovka. Zámek to opravdu není. Kníže bydlí lépe, ale aby restituci dostal, uplácel.

sakra ( 13. srpna 2010 12:49 )

Budou konat dle svých možností a odborných schopností. Že je většina z nich nemá je už nyní nad slunce jasnější. Bohužel.

gogo ( 13. srpna 2010 10:35 )

Důležité je, jak budou konat... Zda ve prospěch svůj či této země... Stále chci věřit na zázraky ... nick "roval" se již jistě pobaveně usmívá....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa