Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cizí ruka v rakvi polského prezidenta

  • Autor: jos - 
    6. 8. 2010
    09:31

    Letecká havárie, při které zemřel polský prezident Lech Kaczyński (†60) a jeho manželka Maria (†66), má další skandál. Do rakve mrtvého prezidenta prý dali Rusové cizí ruku. Podle polského deníku Rzeczpospolita patřila jednomu z generálů, který na palubě letadla zahynul společně s prezidentským párem a stovkou dalších představitelů polské elity.

    V kapli Prezidentského paláce byla vystavena rakev s tělem polského prezidenta Lecha Kaczyńskeho. V kapli Prezidentského paláce byla vystavena rakev s tělem polského prezidenta Lecha Kaczyńskeho. | Pro Blesk - Fakt.pl
    Bratr prezidenta Jaroslaw Kaczynski už dříve prohlásil, že identifikovat bratrovo tělo bylo velmi obtížné, protože bylo po havárii ve velmi špatném stavu. Bratra údajně rozpoznal až podle zvláštní jizvy na hrudníku, kterou měl polský prezident po úrazu z dětství.

    Jaroslawa Kaczynského zpráva o "čachrech" s bratrovým tělem šokovala. "Požádal generálního prokurátora, aby kvůli ní vyslechl jednoho z polských plukovníků, který se účastnil pitvy bratrova těla," řekl mluvčí strany Právo a spravedlnost.

    Skandál s cizí končetinou tak může ještě zhoršit už tak napjaté vztahy mezi Moskvou a Varšavou. Polská strana totiž Rusy viní z toho, že jí dokumenty z vyšetřování smolenské tragédie předávají příliš pomalu. V samotném Polsku se také ozývají kritické hlasy proti vládě Donalda Tuska, která prý příliš ukvapeně přenechala Rusům vedoucí roli při vyšetřování leteckého neštěstí.

    (Fakt.pl)

Shelby16 ( 7. srpna 2010 01:05 )

dyť je to jako puzzle, když nějaký dílek chybí, tak musí dohledat ten správný !

znew ( 6. srpna 2010 18:41 )

takove veci se nemuzou stavat.!Je zajimave z jakeho popudu se to otviralo ,ale na co se jeste prijde,zda se to dovime.To se da prece vse zkontrolovat jako na osobni prohlidce na letistich ,tam se vidi vse,kdyz se chce.

anasyi ( 6. srpna 2010 17:59 )

nebyla to nahodou ruka Lenina,kdyz si ji podavali v Kremlu?

janteto ( 6. srpna 2010 14:37 )

To je fakt, ale jen někomu, např. anelam, v té hlavě je už pusto a prázdno!!

e.44 ( 6. srpna 2010 14:31 )

Tenhle humbuk nedělaj všichni Poláci. Tohle už je práce jenom pár fanatiků bez mozku, které v tom podporuje bulvár, aby měl o čem psát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa