Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Huml: Za přestupky chce Bártu potrestat

Nálepka na kapotě tvářící se jako espézetka je nelegální
Nálepka na kapotě tvářící se jako espézetka je nelegální  (Autor: David Malík)
Autor: šim - 
27. července 2010
15:58

Poslanec za Věci veřejné a dopravní expert Stanislav Huml si myslí, že by ministr dopravy Vít Bárta (VV) měl být potrestán za to, že si nalepil registrační značku na své luxusní maserati.

O Bártově přestupku informoval Blesk.cz před třemi týdny, když ho naši fotografové přistihli, jak ze své svatby v tomto autě odjíždí. Nejen že měl místo plechové SPZ nalepenou značku na kapotě, navíc k tomu ani nesvítil.

„Ministr by se měl podrobit přestupkovému řízení jako každý jiný řidič,“ řekl Stanislav Huml v České televizi.

Podle mluvčího ministerstva dopravy Karla Hanzelky je nemožné, aby si řidič nahradil plechovou tabulku, kterou dostane při registraci, třeba papírovou samolepkou. „Porušuje tím jednoznačně zákon,“ řekl Blesku Hanzelka.

Pokud by se Bárta před orgány činné ve správním řízení dostal, hrozila by mu pokuta 10 tisíc korun a roční ztráta řidičského průkazu. Kdyby mu přičetli ještě to, že jezdí bez rozsvícených světel, mohl by počítat s dalšími dvěma tisíci a jedním trestním bodem navíc.

Když se poslanec či senátor dopustí přestupku, má dvě možnosti: buď řízení podstoupit u správního orgánu v místě bydliště, aniž by se prokazoval průkazem poslance či senátora, nebo se ohlásit u imunitního výboru své parlamentní komory. Od toho může dostat pokutu, většinou kolem 15 tisíc.

valdis ( 27. července 2010 20:53 )

max.souhlas

e.44 ( 27. července 2010 20:36 )

Nora kecá, jediný "auto", na který by se zmohla je "splašenej stan" neboli "auto v montgomeráku" a z toho textilu by jí ty samolepky rychle opadaly

gevi ( 27. července 2010 20:31 )

Pokud chce být Bárta považovaný za ministra bez papalášského myšlení a bohorovného přístupu ke svých chybám, měl by SÁM přijít, přiznat se, že chyboval, své chyby si uvědomuje a je připraven přijmout příslušné snakce. Pokud jej budou muset k těmto krokům donutit, nebo se dokonce případ zamete pod koberec, pak žádný nový přístup k funkci nemá a jede v papalášském pojetí moci.

cicavec ( 27. července 2010 20:26 )

Toho haj..a Bártů bych potrestal aspoň o 200% více než běžného řidiče,už proto že je ministrem dopravy a měl by jít příkladem.Jenže tito hajzlíci si dělají co chtějí!!!!

carlos13 ( 27. července 2010 18:21 )

Přátelé, nezoufejme! Vždyť jsi tolik z nás tuto stranu v politice přálo. Ať žije pan Bárta a agentura ABL, tedy, měl jsem na mysli " Ministerstvo Vnitra"...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa