Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rakušané se vztekají: Schwarzenberg je atomový kníže!

Takto Rakušané vyobrazili českého ministra zahraničí za podporu Temelína...
Takto Rakušané vyobrazili českého ministra zahraničí za podporu Temelína...  (Autor: ČTK, Blesk.cz)
Autor: rvs, ČTK - 
23. července 2010
16:59

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg pořádně naštval Rakušany! Na své čtvrteční návštěvě Vídně si totiž dovolil obhajovat českou jadernou elektrárnu Temelín, proti které Rakousko dlouhodobě vystupuje. Od rakouských novin si Schwarzenberg dokonce za svou ‘drzost‘ vysloužil označení "atomový kníže".

Česko se bez jaderné energie a Temelína neobejde, prohlásil Schwarzenberg ve Vídni. "Česko neleží na Sahaře nebo u Severního pólu, aby mohlo získat energii ze slunce či větru," sdělil ironicky Rakušanům.

"Rakousko bude sice mít přístup ke všem informacím, ale právo na odvolání nemůže existovat," pokračoval Schwarzenberg. A když navíc ještě dodal, že o Temelínu si Česko rozhodne samo, dopálil naše jižní sousedy skoro k nepříčetnosti.

Rakušané, kteří jsou svým paranoidním přístupem k atomové energii proslulí, vytáhli proti Schwarzenbergovi okamžitě do protiútoku. Server oe24.at se vytasil s titulkem "Atomový kníže svítí ve Vídni" a navíc uveřejnil fotomontáž, na které má český ministr zahraničí brýle se symboly jaderné energie.

Co si o rakouské kritice Schwarzenberga myslíte vy? Podělte se o svůj názor v diskusi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bosomfriend ( 25. července 2010 09:06 )

ale no tak, neurážej své krajany ! vdyť to jsou sami Novotnici, Kaloskovi, Novakovi.

bosomfriend ( 25. července 2010 09:01 )

on se nemůže hned prozradit. To chvíli potrvá. Vdyť stačí jen sledovat pomalé vrácení majtku šlechtě. Po 10 tém odvolání to klapne a mají to zpět. Ono se to nesmí uspěchat , aby nezpanikařil ! Takže jen trpělivost milí Rakušané. Ono to klapne , ale hold né hned .

prezza ( 24. července 2010 17:51 )

zato ty si pěkná a mladá jako právě vohoblovaná deska od záchodu

prezza ( 24. července 2010 17:49 )

Hajzlove rakouský, ať se staraj ,aby jim tam nevyrostl zase nějakej Hitler, ten udělal daleko víc škody, než jaderné elektrárny. A nezapmeňme na Fritzla, to je typický rakušák, takové povahy a chování mají mají v genech.

poslete ( 24. července 2010 12:55 )

...protože jeho výroky jsou trefné a nehledá kličky a diplomatické výrazy. Konečně to našim sousedům někdo řekl "polopaticky". Rakušáci nám nikdy nezapomenou 28.10.1918, takže není co řešit. Ať žije knížepán a Esterajchři se jdou bod.nout

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa