Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Paroubkův sex bez omluvy a nový komiks od Mareše

Fotografie
Reflex - Zelený Raoul  (Autor: internal)
Autor: pet - 
20. července 2010
18:12

Soud dnes (úterý) definitivně rozhodl, že se Petra Paroubková nedočká omluvy za karikatury v časopisu Reflex. Zato se dočkala nového komiksu od kreslíře Štěpána Mareše.

POZOR! Mareš nakreslil nový komiks s Petrou, najdete ho zde>>

Petra Paroubková definitivně prohrála spor s časopisem Reflex, který v květnu v komiksu Zelený Raoul uveřejnil její karikaturu. Společnost Ringier, která Reflex, ale také Blesk, vydává, se Paroubkové omluvit nemusí.

V odvolacím řízení o tom rozhodl  pražský vrchní soud, který potvrdil předchozí rozhodnutí městského soudu. Podle soudu nebyl díl komiksu Zelený Raul nazvaný Paroubkovy erotické fantazie pornografií a ženu předsedy ČSSD Jiřího Paroubka před čtenáři neznevážil.

Manželka exšéfa ČSSD požadovala po vydavatelství omluvu také za výroky, které se objevily u obrázků komiksu. Pohoršil ji například text "Paroubková je zkušená žena. Ví, co na ješitného chlápka platí".

Reflex - Zelený Raoul Reflex - Zelený Raoul | Komiks - Reflex

Právnička Ringieru Helena Chaloupková však u soudu argumentovala tím, že karikatura operuje s nadsázkou a všichni čtenáři vědí, že příběh není pravdivý. Paroubková je podle ní zároveň veřejně známá osoba, která vystupuje na podporu manžela i sociálních demokratů. Nemůže tedy očekávat, že se na ni média nezaměří.

Proti rozsudku je pravomocný a není proti němu odvolání. Exšéf ČSSD Paroubek dříve prohlásil, že komiks považuje za nechutný a že jeho manželka případ předloží Evropskému soudu pro lidská práva, bude-li to nutné. Slavný "Hrk, Hrk, komiks" Jirky a Petry tak možná prorazí i za hranice Česka - až do francouzského Štrasburku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

loft ( 23. července 2010 09:32 )

P.Paroubková je solidní člověk. Pokud se potřebuje Mareš ukájet na cizí úkor, udělal by lépe, kdyby si k tomu našel někoho jiného. Jana

komin ( 21. července 2010 21:25 )

patri s Rokem RaJem Paroubkem do ZOO

oldedek ( 21. července 2010 12:16 )

Petruš a Jyřýk jsou " blbé a velkorysé" podobně jako třeba šicí stroj. Dobře jim tak

komin ( 21. července 2010 11:06 )

bacha at na vas neposle Kockovic rodinku a jeste na vas neda trestni oznameni pro pomluvu ....

vagen ( 21. července 2010 11:03 )

humus na ty dve strasidla sedi prevelice

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa