Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Motejl byl před smrtí vyšetřován: Těžce to nesl!

Otakar Motejl vyšetřování těžce nesl. O očištění svého jména se dozvěděl v den své smti.
Otakar Motejl vyšetřování těžce nesl. O očištění svého jména se dozvěděl v den své smti.  (Autor: Foto ČTK)
Autor: ČTK, val - 
7. července 2010
11:13

Zesnulý ombudsman Otakar Motejl byl před svou smrtí několik měsíců vyšetřován! Případ byl těsně před jeho smtí odložen s verdiktem, že se žádný trestný čin nestal.

Brněnští kriminalisté mluví o tom, že vyšetřování případu provázely zákulisní tlaky, uvedl server Aktualne.cz.

"Vnímali jsme to tak, že byla snaha něco proti Motejlovi najít," řekl serveru pod podmínkou anonymity brněnský kriminalista. Policisté byli podle serveru od počátku přesvědčeni o tom, že se kancelář pod Motejlovým vedením žádné zpronevěry či finančních machinací nedopustila.

Opakovaně chtěli případ ukončit, ale žalobci trvali na dalším vyšetřování. Když například kriminalisté případ poprvé odložili, brněnské státní zastupitelství jejich verdikt zrušilo a nařídilo, aby ve své práci dál pokračovali.

Vyšetřování kanceláře ombudsmana odstartovalo anonymní udání, a to poté, co  Motejl loni zjara pronesl svá kritická slova na adresu některých členů údajné justiční mafie. Podstatná část udání se týkala vyplacení odchodného bývalé Motejlově zástupkyni Šabatové.

Motejl vyšetřování nesl těžce, o ukončení vyšetřování a očištění svého jména se dozvěděl v den své smrti, píše server. Motejl zemřel letos 9. května ve věku 77 let. Byl ve funkci od prosince 2000, v minulosti byl rovněž ministrem spravedlnosti a ještě před tím předsedou Nejvyššího soudu.

radan65 ( 9. července 2010 08:45 )

nejen Motejl ale i jini velci pravnici se pokouseli a pokouseji vnest do justice princip etiky slusnosti a moralky coz neni v zakonech vyslovne psano Velmi vyzname to obtezuje prave ty lidi co umyslne zakonnym zpusobem obchazeji zakony Statni zastupitelstvi se jednou zuby nechty snazi soudit jako v tomto pripade, a jindy zuby nechty nesoudit jako v jinem kritizovanem pripade Zda se mi ze soucasni navrzeni kandidati jsou jen dalsim pokusem jak hodnotu tohoto uradu devalvovat a presunout jeho autoritu na okraj zajmu ci primo podridit politice pomoci komformity

anelam ( 8. července 2010 06:17 )

Přesně tak

e.44 ( 7. července 2010 22:29 )

lipno děsivé, ale bohužel pravdivé

e.44 ( 7. července 2010 22:26 )

Ty si vážně myslíš, že nemůžou dostat někoho s čistým svědomím, ale pro ně nepohodlného, na falešné udání, křivé obvinění a podvržené důkazy?

meha ( 7. července 2010 19:52 )

jaky praseciny?...Ty jsi zmetek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa