Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Prezidentův tajemník: Na protest začnu kouřit!

Ladislav Jakl chce protestovat s cigaretou v ruce
Ladislav Jakl chce protestovat s cigaretou v ruce  (Autor: ČTK)
Autor: jak - 
5. července 2010
06:20

Tajemníku prezidenta Ladislavu Jaklovi vadí připravovaný návrh poslance Borise Šťastného (ODS) na plošný zákaz kouření v restauracích. Ten podle něj žádný problém neřeší.

Boris Šťastný je svým bojem za ochranu nekuřáků známý. Věnuje se mu soustavně několik let a neskrývá, že jeho cílem je úplný plošný zákaz kouření v restauracích. S tím razantně nesouhlasí Ladislav Jakl, který říká, že ochrana kuřáků není otázka zákazů, ale svobody vybrat si nabízenou službu.

„Může jít mnich na striptýz a dožadovat se ochrany před pohledem na hanbaté dívky? Nebo alergik do skleníku a požadovat likvidaci všech květů?" Nastolil Jakl několik otázek.

Kouření jako protest

Prosadit maximální ochranu nekuřáků do koaliční smlouvy měly také Věci Veřejné. Post ministra zdravotnictví, ale dostane Leoš Heger z TOP 09 píší ParlamentniListy.cz.

Jak bude Ladislav Jakl případně reagovat na prosazení zákona, s kterým nesouhlasí? Začne kouřit! „Jsem nekuřák, až uzákoní takový zákaz, začnu na protest kouřit," řekl Parlametním Listům Ladislav Jakl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zlymikes ( 7. července 2010 06:56 )

buď stavebně oddělit a nebo klimatizaci. Např. Němci mají osobní vagóny s takovou klimatizací,že prostor pro kuřáky a nekuřáky není oddělen stavebně a nikdo neví,že se tam kouří.A v dobré hospodě,kde takové odvětrání mají,také ten kouř se nepozná. Ale ono nejde o ty zákazníky,ti si mohou vybrat.Ale co má dělat obsluhující personál,který celou šichtu,což je zpravidla 12 a více hodin,je v kuřácké udírně.Taky může jít dělat jinam?Jen kdyby to šlo.

duncanidaho ( 5. července 2010 22:30 )

Ačkoli jsem nekuřák, nesouhlasím s absolutním zákazem kouření. Restaurace by měly mít kuřáckou a nekuřáckou místnost. Vím, že to je náročné technicky a finančně uzkutečnit, ale postupně by to mělo jít. Nekuřáckých restaurací je málo, ale naštestí přibývají. Taková typická vesnickýá hospoda bez kouření bude v bankrotu za pár měsíců.

brandl ( 5. července 2010 18:00 )

souhlas..ale on to není je ten Šťastný, takových je tam asi dvěstě. Řeší nesmysly, zrovna tak tohle děljí v Bruselu, a za chvíli nebudem smět ani souložit

gogo ( 5. července 2010 16:26 )

Přesně tak... "Tajemník prezidenta !"

gogo ( 5. července 2010 16:24 )

A to je tajemník prezidenta...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa