Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nečas: Strhněte černou stavbu kmotra ODS Oulického!

Autor: hof, oce - 
25. června 2010
05:05

VIDEO: Přestane se už konečně kmotr Patrik Oulický rochnit v bazénu u své načerno postavené luxusní rezidence? Stavba bez povolení v srdci Chráněné krajinné oblasti České středohoří ústeckého bosse ODS se nelíbí šéfovi strany Petru Nečasovi. „Takové stavby nemají být, mají být strhnuty,“ řekl včera nekompromisně Blesku.

Video Petr Nečas - Blesk.cz
Video se připravuje ...
Oulický, který je označován za šedou eminenci ústecké ODS, si už téměř dva roky bez obav žije ve svém megalomanském sídle místy obehnaném až čtyřmetrovou zdí.

V obci Moravany si ho bez povolení nechal postavit i s bazénem, tenisovým kurtem a golfovým hřištěm. Není ale moci na Ústecku, která by nechala podle zákona Oulického sídlo zbourat.

A co na drzost kmotra Oulického říká Nečas? „Za prvé – já zásadně nepoužívám slovo kmotři, nejsme žádná mafie a kmotry nemáme. Za druhé – pokud někdo poruší zákon, například postaví černou stavbu, tak má být vůči němu postupováno nekompromisně a podle zákona,“ řekl včera Blesku.

Ochranná ruka krajského úřadu a ústeckého magistrátu

Sídlo, které Oulický nechal obehnat čtyřmetrovou zdí, by tak podle něj mělo být strženo. Nad Oulickým ale zatím drží ochrannou ruku krajský úřad a ústecký magistrát, kde má milionář řadu známých a kamarádíčků.

S primátorem Janem Kubatou například s oblibou jezdí na luxusní dovolené. Od magistrátu také pravidelně dostával a dostává početné stavební zakázky, na kterých slušně zbohatl.


Jak se kauza vyvíjela?

➤ Na černou stavbu Patrika Oulického upozornili lidé Chráněné krajinné oblasti České středohoří

➤ Stavební úřad v Trmicích zahájil řízení o odstranění černých staveb

➤ Krátce předtím, než Trmice stačily vydat rozhodnutí o odstranění staveb, jim případ na žádost Oulického odebral ústecký krajský úřad

➤ Krajský úřad případ předal k vyřízení magistrátu v Ústí nad Labem, s jehož vedením Oulického pojí úzké styky

➤ Stavební úřad magistrátu řízení kvůli údajným nesrovnalostem v územním plánu pozastavil a kauza tak uvízla na mrtvém bodě

➤ Ombudsman Otakar Motejl označil postup kraje i magistrátu za nestandardní a v rozporu se zákonem; pokud to úředníci odmítnou, požádá úřad ombudsmana ministerstvo pro místní rozvoj o vyšetření


Patrik Outlický (41)

● Ústecký podnikatel a vlivný člen ODS

● Patří k regionálním kmotrům, kteří ze zákulisí ovládají občanské demokraty a s nimiž chce nové vedení ODS bojovat

● Do letošního ledna byl členem krajské rady ODS, vyjednával za ni o nynější koalici s ČSSD v Ústeckém kraji

● Jako majitel stavební fi rmy zbohatl na mnohamilionových veřejných zakázkách

● Údajně stál za divokým náborem nových členů ODS na Teplicku, kteří prý za vstup dostali zaplaceno

janskalsky ( 25. června 2010 17:45 )

Nečas ať také vyzve svou milen.. ehm sekretářku Nagyovou, ať vrátí státu odměnu 577 tisíc, kterou jí jako odstupné daroval ze státních peněz Nečas. Bývalo dobrým zvykem, že si politici své metresy platili sami a nezatahovali do toho stát!!!

hela12345 ( 25. června 2010 14:30 )

hela12345 ( 25. června 2010 14:30 )

Také bych ráda viděla,aby se tohle dotáhlo do konce a jednali podle zákona. To jsem na to teda zvědavá. Mělo by se to v médiích hodně propírat ať je na ně nějaký tlak. Jaký normální člověk by si bez stavebního povolení dovolil postavit barák.....a myslet si,že mu to projde

hela12345 ( 25. června 2010 14:25 )

9030 ( 25. června 2010 14:01 )

honza666 nebo všechno dohromady

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa