Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Šedé eminence zvolily Šťastného šéfem pražské ODS

Boris Šťastný (40)
Boris Šťastný (40)  (Autor: Michal Šula)
Autor: Šimon Hradní, pes - 
25. června 2010
07:49

Tajná středeční schůzka mezi vlivnými podnikateli a čelními představiteli pražské ODS  skončila dohodou o budoucím předsedovi pražské ODS. V pátek ráno se jím skutečně stal poslanec Boris Šťastný (40).

Vedle poslance Šťastného se jako o nové šéfce pražských občanských demokratů uvažovalo i o starostce Prahy 2 a čerstvé poslankyni Janě Černochové.

"Vážím si toho. Myslím, že 75 hlasů je dostatečně silný mandát," řekl po volbě Šťastný. V kandidátském projevu připomněl, že Praha byla v minulých letech pro ODS nejúspěšnějším regionem a pražský primátor patřil k nejoblíbenějším politikům. Nyní je třeba obnovit ztracenou důvěru.

Udrží si vliv "kmotři"?

Pražští "kmotři" se už ve středu večer dohodli na postupu mimo jiné i s místopředsedou pražské ODS Rudolfem Blažkem a ten jim přislíbil podporu. „Černochová proti Šťastnému nejspíš bude kandidovat. Ale Blažek je proti ní,“ řekl už ve středu Blesku zdroj z pražské ODS. Podle jeho slov se zvolením Borise Šťastného do čela výkonné rady pražské ODS zajistí, že žádné další personální změny ve vedení neproběhnou.

Výměna celé výkonné rady hrozila v případě, kdy by do čela nastoupila právě Jana Černochová. Ta ve čtvrtek prohlásila, že by do křesla zasedla pouze v případě, kdyby došlo k obměně celého vedení pražských občanských demokratů. „Takhle si naši kmotři udrží přes Šťastného vliv,“ dodal zdroj z pražské ODS.

sakra ( 25. června 2010 10:12 )

To je ten pošuk, který za celou dobu co je ve sněmovně "bojoval a vymýšlel" blbosti ohledně kouření. Ničím jiným se nezabýval a ničím jiným nebyl této zemi prospěšný. Vlastně byl - nahrabal si z našich daní.

qqqq ( 24. června 2010 19:10 )

Pražáci-zloději jsou zřejmě natvrdlí . Došli na řešení které nic neřeší , voliči s nima vytřou Václavák.

marmelada ( 24. června 2010 14:51 )

zde to máme. Zbohatlíci ,kteří startovali v 8í roce se zákaldem špinavých peněz nám určují zákony, rozsudky, atd. Určitě to bude vždy všechno v souladu s morálkou a právem. To přeci není možné ani očekávat. Kapitalismus po česku, protože bylo příliš mnoho tolerance, je jako špatně vychované děcko,které často končí za mřížemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa