Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ministerstvo jako trafika pro Nečasovy lidi?

Autor: Oldřich Tichý - 
15. dubna 2010
22:03

Ministerstvo obrany zřejmě funguje jako vejminek pro zasloužilé služebníky ODS! Bez výběrového řízení tam dostali dobře placenou práci dva nejbližší spolupracovníci nového lídra Petra Nečase: dlouholetý mluvčí Jiří Sezemský a asistentka Jana Nagyová (45). A na ministerstvu ovládaném ODS zakotvila i někdejší mluvčí vlády Mirka Topolánka a jeho poradkyně Jana Bartošová (38).

Ať se hne Nečas kamkoliv, je mu v posledních dnech v patách skoro stále nenápadný muž s brýlemi – Jiří Sezemský. Ve všední dny provází šéfa při agitaci po celé zemi, pomáhal mu s volebním programem. Plat ale pobírá jako vedoucí oddělení poradců ministra obrany Martina Bartáka. Dříve dělal mluvčího ODS a poté Nečasova ministerstva.

V oddělení Bartákových poradců pracuje i Nečasova poslanecká asistentka Jana Nagyová. Než nastoupila na obraně, vedla Nečasovu ministerskou kancelář. Když musela spolu se svým šéfem odejít, dostala za své služby horentní odměnu – přes půl milionu korun. Zatímco Nagyová nebyla v posledních dnech k zastižení, Sezemský informace Blesku potvrdil: „Není v tom ale nic nezákonného ani žádný problém.“

Na ministerstvu je prý domluven, že případné častější absence související s prací pro ODS bude řešit dovolenou nebo neplaceným volnem. To potvrdila i mluvčí ministerstva Lucie Kubovičová: „Tato vedlejší činnost se neprojevuje na plnění úkolů pro ministerstvo obrany.“ Třetím do mariáše veteránů ve službách ODS je na ministerstvu obrany Jana Bartošová. Bývalá mluvčí Topolánkovy vlády se ještě před pár týdny čile podílela na kampani dřívějšího lídra ODS Mirka Topolánka a provázela ho jako stín na všechna důležitá jednání. I o tu se postarali, teď dělá v oddělení poradců ministra Bartáka a stejně jako Sezemský a Nagyová nemusela před nástupem podstoupit žádné výběrové řízení.

Všichni tři také shodně mají čtvrtou nejvyšší platovou třídu ze šestnácti možných. Na konkrétní dotaz, kolik berou, ministerstvo neodpovědělo. ODS považuje celou kauzu za útok ČSSD. „Je na ministerstvu obrany, jak si s nimi nastaví podmínky, za nichž tam pracují,“ řekl mluvčí ODS Martin Kupka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

arcaben ( 17. dubna 2010 16:30 )

a v kterépak politické straně se toto neděje??Ono je salam malajkum o jakého pohlavára se jedná,každý má nějakého toho příbuzného,kamaráda,milenku.......tohle funguje i v podhradí tak proč ten údiv????

komentator ( 17. dubna 2010 00:31 )

Co říkájí na tyto lumpárny Nečase a Bartáka patroni předvolební kampaně ODS Václav Dobrák a Marue Skušná?

komentator ( 16. dubna 2010 23:50 )

Pětice zkrachovalých odéesáckých politiků dostává od Ředitelství silnic a dálnic statisíce korun. Rekord drží Ivo Toman se 165 tisíci měsíčně. Pikantní článek o trafikách pro zkrachovalé odéesácké politiky zveřejnil týdeník Ekonom. Od samého počátku byli neuspěšní odéesáčtí politici označováni za trafikanty, o něž se postarala mateřská Občanská demokratická strana. Pět vládních zmocněnců jmenovaných loni Topolánkovou vládou mělo pomoci s budováním nových silnic a dálnic Trafiky pro neúspěšné politiky ODS (vypadli v krajských a senátních volbách) zajišťovali Nečase a Bendl. Kauza Nagyová s astronomickými odměnami ze státní kasy, nadstandardní platy zkrachovalým hejtmanům a senátorům ODS ve funkcích vládních zmocněnců pro různé stavební projekty a další kauzy spojenéi s Nečasem ještě víc poškodí u voličů i tak špatné jméno ODS. A nyní by odéesáci měli sehnat nějakou trafiku pro Valacha Mirka a pro jeho konkubínu Talmanku.

fery ( 16. dubna 2010 19:16 )

Je to nehorázné rozkrádání, které se děje beztrestně !! ODS a "svatý" Nečas si to dovoluje bezostyšně a přitom se tváří jako neviňátko!!Praktiky zavedené ODS do politické praxe v Česku nemají srovnání a není pravda, že to je všude ve světě běžné!! Jinde se za to nese politická odpovědnost, kdežto u nás se nám jen všichni vysmívají a lid jim to "žere"??!!

volby.2010 ( 16. dubna 2010 17:07 )

Podívejte se sem: http://www.zbavme-se-nasich-politiku.***/ a podpořte nás zde: http://www.facebook.com/pages/Zbavme-se-nasich-politiku/106487462716300 http://twitter.com/2010_v olby

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa