Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bohuslav Sobotka zneužíval poslanecké náhrady

V tomto domě má Sobotka svůj byt
V tomto domě má Sobotka svůj byt  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, šim - 
1. července 2009
07:37

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka se přiznal, že ke spoření na luxusní byt v Praze-Stodůlkách, který koupil za více než sedm milionů korun, zneužíval i poslanecké náhrady.

Ty jsou ale určené na jiné věci, třeba na dopravu a bydlení zákonodárce. Informuje o tom úterní MF Dnes. "Ano, používal jsem k tomu i peníze z poslaneckých náhrad. Neznám ústavního činitele, který by plat a náhrady odděloval," řekl Sobotka.

Ve využívání poslaneckých náhrad ke spoření na byt nevidí Sobotka podle listu problém. "Pro využití prostředků není stanovené žádné přesné pravidlo. Zákon jsem neporušil," uvedl. MfD připomíná, že v roce 2002 Sobotka mimo jiné tvrdil, že má jen půlmilionové úspory. "Bylo to trochu víc než půl milionu," říká podle listu dnes.

Na Sobotkův případ upozornil časopis Týden s tím, že Sobotka si pořídil nový byt za sedm milionů korun, přičemž přes pět milionů prý naspořil. Časopis uvedl, že Sobotka by tak vysokou částku našetřil nanejvýš obtížně. Časopis připomněl, že bývalý šéf ČSSD Stanislav Gross přišel i o premiérské křeslo kvůli tomu, že nedokázal vysvětlit původ 2,5 milionu korun na svůj byt. Sobotka tvrdí, že pětimilionovou částka jsou jeho dvanáctileté úspory.

Týden také obvinil Sobotku ze zneužívání poslaneckých náhrad. Sobotka si jako jihomoravský poslanec nechával až do konce letošního dubna proplácet nájem bydlení v Praze ve výši 17.000 korun, uvedl časopis. Podle něj si přitom poslanec své trvalé bydliště ve Slavkově u Brna držel pouze papírově.

komarius ( 2. července 2009 14:40 )

VŠICHNI POLITICI ZNEUŽÍVAJÍ POSLANECKÉ NÁHRADY!!!!

warumfernet ( 2. července 2009 13:14 )

jsou k smíchu i modrejm strakám. Ale pro ODSácká propaganda mele na plný obrátky, takže semele i páté přes deváté, lež s polopravdou, prostě co je po ruce, tím naše nestranná média buší do ČSSD. Napřed bylo období, kdy se kradlo jak o život - to se tady legislativně zhaslo a kdosi tady začal razit heslo, že nezná pojem "špinavých peněz" a ekonomika, že je nad zákon. Nyní je období, kdy si chtějí tito zbohatlíci zajistit bezpečnost a jistotu ještě většího bohatství. Proto ta superhysterická a lživá a štvavá kampaň promodráckých médií, placených vlastně touto novodobou šlechtou. Použijí před volbama proti ČSSD vše, co bude po ruce a žádný podraz nebo všivárna jim nebude cizí. Z panické hrůzy o své nakradené majetky udělají vše - vždyť jsou to bejvalý komanči a jejich pohrobci a od nich občan nemůže čekat nic dobrého.

gogo ( 1. července 2009 20:04 )

Je Tvým problémem že mě považuješ za někoho kdo nejsem. To je celé. Ty máš bohužel jen stále rudo před očima... A hlavně - Ty nechceš diskutovat. Jen se chceš předvést .... bohužel ... Nedíváš se při tom do zrcadla jak Ti to psaní sluší ?

gogo ( 1. července 2009 19:58 )

Singhajíčku singhajíčku ... Pokud si chceš ve své fantazii hrát na vysokoškoláka (jak o sobě trapně tvrdíš) a na podnikatele (jak o sobě ještě trapněji tvrdíš), tak se musíš pokusit alespoň na okamžik chovat jako chytrý, vtipný a ovládající se muž. A to znamená nemít sloh štamgasta čtvrté cenové skupiny ve dvě ráno ... Ale bohužel... Zatím se Ti nedaří, nedaří... A uvědom si že urážet zbaběle lidi schovaný v anonymitě je zbabělost skutečného muže nehodná. A Ty si o sobě jistě myslíš že jsi dospělý muž ? Nebo se mýlím ?

gogo ( 1. července 2009 19:52 )

Na rozdíl od Tebe nemá čas sedět celý den u pécé.. To je celé. Ale je mi Tě ervine tak nějak líto... Ale pomoci Ti nemohu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa