Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jak si Sobotka koupil luxusní byt a ještě zbylo

V tomto domě má Sobotka svůj byt
V tomto domě má Sobotka svůj byt  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: Karolina Brožová - 
30. června 2009
05:00

Nejpopulárnější politik v Česku si umí utáhnout opasek! Bohuslav Sobotka (37), místopředseda ČSSD, je zřejmě šetřivější než taťka Skrblík. Měsíc co měsíc dával stranou zhruba 60 tisíc korun a teď si koupil luxusní byt v Praze!

A ještě »krmil« svoji partaj! Je to vůbec možné?

Podle časopisu Týden si Sobotka pořídil byt v pražských Stodůlkách za 7 milionů. Jeho hnízdečko má 120 metrů čtverečních a terasu o rozloze tanečního parketu. Sobotka tvrdí, že byt pořídil z rodinných úspor, stavebních spoření a prodeje podílových listů. Na koupi si také půjčil 1 925 756 Kč. Jenže… Ještě v roce 2002 ale ve svém majetkovém přiznání uvedl, že má jen chatu za 500 tisíc korun a úspory dalších 500 tisíc Kč. Zmíněnou chatu pak prodal. Zbylé 4 miliony musel tedy stihnout našetřit za šest let.

„Nečinilo mi žádný problém ušetřit desítky tisíc korun měsíčně. Zvláště pokud naší rodinnou prioritou bylo právě pořízení vlastního bytu,“ říká Sobotka.

To by znamenalo, že si měsíčně schovával asi 60 tisíc. Spolu s jedenáctitisícovými splátkami Škody Octavie, kterou má poslední tři roky, mu z každého platu muselo odcházet přes 70 tisíc korun.

Sobotkovi se synem (5) musí žít příkladně skromně – žena Olga je na rodičovské dovolené, navíc nikdy neměla velký majetek. Rodina tedy žije z příjmů Bohuslava Sobotky, které jsou i s náhradami 114 767 korun. Z toho ještě obdarovával ČSSD, např. v roce 2006 jí poslal 100 tisíc korun, loni dvacet.

Sobotka si ovšem umí přilepšit. Jako poslanec si do letošního dubna nechával proplácet 17 tisíc měsíčně na byt v Praze. Zároveň měl byt ve Slavkově u Brna, kde se prý 2 roky neukázal. Sobotka trvá na tom, že do obce jezdí každý víkend…

bobina ( 1. července 2009 07:17 )

Je směšné,když napadáš druhého diskutujícího tím,co sám děláš! Ty nezesměšňuješ voliče ČSSD???? Jsi trapný !

ervin ( 30. června 2009 14:57 )

Jestli jsi si nevšimla, tak volební boj probíhá neustále... To jen na okraj. Dokonce připouštím i to, že volič čssd může mít svůj názor. Je to nezvyklé, ale stává se to. Nicméně se většinou přesně nachlup shoduje s názorem Paroubka. Čili, měj si svůj názor, nikdo ti jej nebere, ale neotírej se zde o voliče pravice.

bobina ( 30. června 2009 13:45 )

ERVINE PROMIŇ,že jsem se narodila jako svéprávný člověk ,jako originál a NE JAKO TVOJE KOPIE!!! MOCINKY mně to mrzí,že nevlastním tvůj mozek a tím pádem i tvé myšlení a píši tedy jen SVŮJ NÁZOR! Zapomínám,že ještě existují i tací,co se domnívají že odlišný názor je nepřípustný a tudíž zvrácený!!! Moc jsi mně rozesmál,když mně řadíš mezi závistivé a zamindrákované ovce jenom proto,že používám svůj mozek k přemýšlení! Kdyby jsi ten svůj občas také použil,zjistil by jsi ohromující věci,třeba to,že tento článek je jen neskutečná hovadina a protojej zařazuji do kompromitující kampaně. Přeji ti hezký sluníčkový den a nečil se,škodí to zdraví!

ervin ( 30. června 2009 08:46 )

ale tvůj příspěvek je ještě ubožejší...Jak to víš, že zrovna tento článek přesvědčí a odklooní nějaké nerozhodnuté voliče? A na základě ČEHO dedukuješ, že je přesvědčí? Asi se skutečně bojíš, že vaše stádo opustí další závistivé a zamindrákované ovce, jinak bys na ten článek vůbec nereagovala. Je stejně ubohý jako tvá rétorika. A již vůbec nechápu, proč si bereš do huby pravicové voliče, když článek je soudruhovi z čssd se silným sociálním cítěním ( přetlumočím: kázajícím vodu a pijícím víno )...

istyl ( 30. června 2009 08:33 )

a né furt řvát, že mají málo..takhle se mají "starat"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa