Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pojistit si psa, kočku nebo fretku? Víme, kolik vás to bude stát

  • Autor: ula - 
    30. 3. 2017
    06:10

    Pes nebo kočka jsou pro nás součástí rodiny, a tak jim chceme dopřát to nejlepší, včetně veterinární péče, která samozřejmě něco stojí. Pak se také může stát, že váš mazlíček způsobí škodu někomu jinému. Pro takové případy pojišťovny nabízejí možnost pojištění psů a koček. Na výběr z produktů ale příliš nemáte. Kolik si za pojištění svého chlupáče vlastně zaplatíte?

  • 1.Česká pojišťovna

    Pojištění Mazlíček 

     

    Svému čtyřnohému příteli můžete u ČP sjednat následující typy pojištění:

    • Pojištění léčení úrazu nebo nemoci (pes i kočka standardně do limitu 30 000 Kč).

    Pojistnou událostí je nezbytné veterinární léčení pojištěného psa nebo kočky ve stavu, vyžadujícím bezodkladné veterinární ošetření, způsobené úrazem nebo onemocněním.

    • Pojištění uhynutí nebo utracení (pes standardně  do limitu 20 000 Kč, kočka do limitu 8 000 Kč). Podmínkou je průkaz původu zvířete nebo speciální výcvik.

    Pojistnou událostí je uhynutí nebo utracení pojištěného psa nebo kočky v důsledku nákazy, infekční nemoci, neinfekční získané nemoci, úrazu, operace, porodní škody nebo akutní otravy.

     

    • Pojištění odpovědnosti za škodu

    Celkový limit plnění činí 3 500 000 Kč, z toho:   

      • škoda na zdraví: 2 000 000 Kč
      • škoda na majetku: 1 000 000 Kč
      • škoda finanční: 500 000 Kč

    Pojištění odpovědnosti se vztahuje na škody způsobené vaším psem nebo kočkou jiné osobě či jinému zvířeti.

     

     

    Věk a váha pejska

    „Abyste mohli psa pojistit, musí být zdravý, trvale označený mikročipem nebo tetováním a při přijetí do pojištění mladší 8 let. Toto platí při váze do 40 kg. Pokud pes váží více, lze ho pojistit do věku čtyř let. Pojištění přitom poskytuje pomoc na území České republiky, pro případ cesty do zahraničí psovi sjednejte speciální pojištění veterinární léčby. Veterinární léčbu lze pojistit v rámci cestovního pojištění. Česká pojišťovna navíc pojistí vašeho čtyřnohého přítele i bez prokázání jeho původu,“ uvedla Ivana Buriánková, mluvčí pojišťovny. 

     

    Kdy sjednat pojištění?

    Pojištění byste měli uzavřít svému mazlíčkovi co nejdříve. Štěňata jsou temperamentní a častěji u nich hrozí zranění nebo situace, kdy poškodí někomu dalšímu jeho věci či ho dokonce zraní. Navíc čím dříve psa pojistíte, tím méně budete platit. Pojištění pro psa můžete uzavřít ihned po dovršení tří měsíců jeho věku a většina pojišťoven poskytuje zvýhodněné pojištění pro psy do dvou let věku. Pojistit můžete samozřejmě i staršího psa. 

     

    Pojištění pro zvířata i na cestách do zahraničí

    Pojištění veterinární léčby v zahraničí se vztahuje na nezbytné léčebné výlohy v případě úrazu či náhlého onemocnění a pořídíte ho za několik málo desítek korun na den. V případě, že máte u České pojišťovny uzavřené zvířecí pojištění Mazlíček, zaplatíte za pojištění veterinární léčby v zahraničí částku ještě nižší, a to o 30 %. Pojištění veterinárních výloh se vztahuje na všechny země v rámci Evropy.

     

    Příklad: Pokud budete chtít u ČP pojistit psa na limit 20 tisíc korun na rok, tak za psa do 40 kg zaplatíte ročně 2 090 Kč.

    Kočku nebo psa si můžete pojistit. Na kolik vás to vyjde? Kočku nebo psa si můžete pojistit. Na kolik vás to vyjde? | Profimedia

  • 2.Slavia pojišťovna

    „Slavia pojišťovna nabízí pojištění Pejsek a kočička, které poskytuje pojištění veterinární péče v případě nemoci či úrazu zvířete nebo pojištění úhynu pro psy a kočky. Připojistit lze také odpovědnost majitele psa nebo kočky za škody, které jeho zvíře může způsobit,“ řekl Blesk.cz obchodní ředitel pojišťovny Jan Vlček.

     

    Pojištění veterinární péče zahrnuje nutné, účelně a neodkladně vynaložené náklady na nezbytnou veterinární léčbu psa nebo kočky. Lze zvolit jednu ze tří nabízených variant – detailní info naleznete na stránkách produktu.

     

    Pojištění Pejsek a kočička lze u Slavia pojišťovny sjednat již od 1250 Kč za rok. Pro držitele průkazu ZTP, ZTP/P poskytujeme 10% slevu.

     

     

    „Náklady za ošetření domácích mazlíčků poneseme za vás, v případě nemoci nebo úrazu uhradíme náklady na léčení až do výše 90 000 Kč ročně, v případě úhynu až do výše 50 000 Kč. Takto vysoké pojistné plnění konkurence nenabízí,“ láká klienty Vlček.

     

    A co vám pojištění uhradí? Veterinární ošetření včetně ambulantního, aplikovaná léčiva, chirurgické zákroky včetně implantací, hospitalizace, anestezie, speciální výkony a diagnostické metody, náhradní ubytování psa či kočky v hotelu pro zvířata během hospitalizace majitele, označení psa či kočky mikročipem. K pojištění lze sjednat také pojištění odpovědnosti majitelů psů a koček až do výše 3,5 mil. Kč.

     

    Pojištění je určeno majitelům psů a koček, jejichž zvířátka splňují podmínky pojištění, např. jsou označeni mikročipem nebo tetováním a zároveň mají vystaven Pas zvířete nebo očkovací průkaz, jsou očkovaní, ve věku od půl roku do 8 let.


    Mluvčí pojišťovny navíc dodává: „Náklady vydané na veterinární léčbu domácích mazlíčků nejsou zanedbatelné a průběžně stoupají. Pokud dojde ke zranění psa či kočky nebo je nutné veterinárně řešit nečekané zdravotní komplikace, mohou se majitelé zvířat dostat do nelehké situace. Veterináři jsou ve svých ordinacích čím dál častěji svědky momentů, kdy majitelé řeší nepříjemné dilema, zda si mohou nákladné veterinární léčení svého psa či kočky dovolit. Zejména některá plemena jsou k zdravotním komplikacím náchylnější a pravidelné návštěvy veterináře se pak mohou citelně prodražit.“

     

    Kočku nebo psa si můžete pojistit. Na kolik vás to vyjde? Kočku nebo psa si můžete pojistit. Na kolik vás to vyjde? | Profimedia

  • 3.Česká podnikatelská pojišťovna

     „ČPP nabízí dva produkty pro pojištění zvířat – pojištění nákladů na veterinární péči psa HAFAN a pro ty, kteří mají zájem o pojištění svého psa, ale i kočky nebo fretky na dovolené nabízíme v rámci cestovního pojištění připojištění Zvíře plus,“ řekla Renata Čapková, mluvčí pojišťovny.

     

    Pojištění psů HAFAN kryje náklady vynaložené na veterinární léčbu v důsledku akutního onemocnění nebo úrazu psa, ke kterým došlo na území České republiky. Navýšením pojistného lze územní platnost pojištění rozšířit i na Evropu nebo na další pojistné události (úraz či nemoc), které se staly při účasti na výstavách, závodech či jiných sportovních akcích.

     

    Nejčastěji řešené případy zahrnují akutní onemocnění nebo úraz, pojišťovna uvádí příklad: Štěně pražského krysaříka, 8 měsíců, si při seskoku z křesla na dlažbu způsobilo zlomeninu pravé přední nohy. Nutný operační zákrok, fixace akrylátovými extraskeletálními fixátory. Celkové náklady na léčbu štěněte 7 900 Kč.

     

    V rámci pojištění na cesty ČPP nabízí produkt s názvem Zvíře plus. Pojištění se vztahuje na úhradu ošetření v zahraničí v případě náhlého úrazu nebo onemocnění zvířete. Dále zahrnuje také veterinární výkony, použitý materiál, nutnou hospitalizaci, předepsanou medikaci, ale také náklady vynaložené v souvislosti se smrtí či utracením zvířete. Pojištění Zvíře plus lze sjednat pro zvíře starší 3 měsíců, jehož věk nepřekročil 10 let. Do pojištění lze přijmout zvíře zdravé s platným veterinárním osvědčením, platným pasem zvířete v zájmovém chovu a hlavně musí být označeno čipem. Pojistit lze také zvířata při účasti na výstavách a soutěžích.

     

    Pojištěny nejsou náklady související s porodem a zmetáním, kosmetickými zákroky a vadami neohrožujícími život. Pojištění se dále nevztahuje na úkony a zákroky preventivního charakteru, např. preventivní veterinární prohlídky, očkování, čipování, tetování, dědičné a vrozené vady apod.

     

    Cena pojištění Hafan se odvíjí od zvolené výše pojistné částky, výše spoluúčasti a stáří psa. Za cenově zvýhodněných podmínek lze pojistit psy členů Horské služby, asistenční a canisterapeutické psy. Pojistné u produktu Zvíře plus stojí od 19 Kč na den.

     

    „V případě sjednání smlouvy u pojištění HAFAN je nejdůležitějším faktorem stáří psa, nerozhoduje plemeno či hmotnost. Pojištěn může být každý pes, tedy i obyčejný „voříšek“, který je starší 6 měsíců a v době sjednání pojištění ještě nepřekročil věk 8 let. Pojištěný může být i pes starší 8 let, kterého majitel pojistil ještě před dovršením 8. roku věku. Stačí registrace u příslušného obecního či městského úřadu (evidenční známka). Nevyžadujeme čipování nebo tetování,“ uzavírá Čapková.


    Jak naučit psa chodit na vodíku? Tady je návod:

    Video  V Praze se psy pouze na vodítku? Tady je návod, jak je to naučit.  - Andrea Ulagová, Petr Soukup
    Video se připravuje ...



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi