Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Česku poprvé od března zlevnil benzin a nafta. Kde a za kolik natankujete?

Autor: ČTK, kal - 
14. července 2016
08:25

Ceny pohonných hmot v ČR od minulého týdne klesly – vůbec poprvé od letošního března. Natural 95 nyní stojí průměrně 29,79 Kč/l, což je o 12 haléřů méně než minulou středu. Nafta zlevnila o šest haléřů na průměrných 28,27 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Ceny benzinu i nafty od března rostly, předtím měsíce klesaly. Výrazně stouply zejména na přelomu května a června. Průměrná cena Naturalu se z březnových 26,43 Kč/l, dostala v červnu až téměř ke třicetikorunové hranici. Od poloviny června ale ceny pohonných hmot stagnovaly.

Nejvíce za benzin zaplatí řidiči na Vysočině, a to v průměru 30,24 Kč/l. Přes 30 korun se průměrná cena Naturalu dostala ještě v Praze a v Plzeňském kraji. Nafta stojí nejvíc v hlavním městě, tamní čerpací stanice nabízejí litr průměrně za 28,89 Kč/l.

Nejlevnější Natural 95 je v Moravskoslezském kraji, průměrně se tam za něj platí 29,38 Kč/l. Nafta stojí 27,85 Kč/l v Královéhradeckém kraji, což je nejméně v ČR. Pod osmadvacetikorunovou hranici se její průměrná cena dostala ještě v Pardubickém a Moravskoslezském kraji.

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 13. červenci (v Kč/litr):

V Česku poprvé od března zlevnil benzin a nafta V Česku poprvé od března zlevnil benzin a nafta | Blesk.cz- Aneta Schürgerova

Zobrazit celou diskusi