Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přehled: Posíláte dítě na tábor, ale peněz se nedostává? Tady vám na něj přidají

  • Autor: ula - 
    24. 6. 2016
    20:02

    Chcete ještě poslat dítě na letní tábor a máte zrovna hluboko do kapsy? Rozhodně si neberte žádnou půjčku, příspěvek můžete získat i zdarma. Víme, kde vám půjčí.

  • 1.Omezený výběr

    „Finanční příspěvky na letní tábor vyplácejí jen některé ze zdravotních pojišťoven. Situace se navíc každý rok mění. Možnosti získat příspěvek na úhradu dětského tábora od pojišťoven jsou letos ještě omezenější než v letech předchozích,“ říká Aleš Sedláček, předseda České rady dětí a mládeže.

    Příspěvky na tábor můžete získat pouze u některých zdravotních pojišťoven.

    Omezený výběr Omezený výběr | Profimedia


  • 2.Všeobecná zdravotní pojišťovna



    Pojišťovna v roce 2016 příspěvek na letní tábor neposkytuje. Šanci mají pouze děti bydlící ve městech zasažených smogem díky programu Za zdravým
    vzduchem. Konkrétně jde o místa, kde je emisní limit překračován více než 35× ročně. Pro získání příspěvku až 1200 Kč musí dítě navštěvovat mateřskou nebo základní školu.

    Minimální délka tábora je pět dní.

    Všeobecná zdravotní pojišťovna Všeobecná zdravotní pojišťovna | archiv Blesku

  • 3.Česká průmyslová zdravotní pojišťovna


    Pro své pojištěnce nabízí preventivní programy pro děti a mládež do 18 let včetně (až 1000 Kč) v rámci tzv. balíčků. Konkrétně Balíček Pohyb nabízí až 300 Kč na letní tábory (a také na organizované plavecké kurzy).

     

    Příspěvek na letní tábory platí pro děti od 6 do 16 let včetně. Příspěvek bude uznán jen v případě jeho trvání v délce minimálně čtyři kalendářní dny a lze jej uplatnit na tábory pořádané v období letních prázdnin, od 1. 7. 2016 do 31. 8. 2016. Příspěvek se vztahuje i na příměstské tábory. Příspěvek se poskytuje jednou za dva roky, tzn. pokud byl příspěvek na letní tábory dítětem čerpán v roce 2015, příspěvek v roce 2016 nelze vyčerpat. Zde bude příspěvek posuzován ve vazbě na to, zda jsou rodiče pojištěnci ČPZP. Pokud jsou rodiče pojištěnci ČPZP, může dítě příspěvek čerpat, i když jej čerpalo už v loňském roce.

    Česká průmyslová zdravotní pojišťovna Česká průmyslová zdravotní pojišťovna | ČPZP


  • 4.Oborová zdravotní pojišťovna



    Pojišťovna přispívá v rámci programu VITAKONTO svým klientům na dětské letní tábory, přičemž průměrná výše příspěvku OZP v letošním roce činí 1250 Kč. Maximální částka, kterou VITAKONTO umožnilo klientům OZP získat, činila letos 4300 Kč. Využívat program VITAKONTO mohou všichni klienti OZP, kteří jsou zdarma zaregistrovaní do aplikace VITAKARTA.

    Oborová zdravotní pojištovna Oborová zdravotní pojištovna | OZP


  • 5.Zaměstnanecká pojišťovna Škoda



    Pojišťovna dětem na letní tábory nepřispívá. Má ale k dispozici na rok 2016 balíček pro žáky a studenty od 6 do 20 let, v jehož rámci proplácí do 300 Kč příspěvek na sportovní a pohybové aktivity a na prevenci úrazů, preventivní prohlídky sportovců či studentů pro studium v zahraničí.

    Zaměstnanecká pojišťovna Škoda Zaměstnanecká pojišťovna Škoda | archiv Blesku



  • 6.Příspěvek z fondu odborového svazu



    Příspěvky na letní tábory nabízejí některé odborové svazy. Obvykle stačí, když je alespoň jeden z rodičů jejich členem. OSPKOP přispívá 1000 Kč na dítě. „Pro členy některého z odborů spadajících pod Českomoravskou konfederaci odborových svazů je pak připraveno několik slev v závislosti na typu tábora, řádově se jedná o stovky korun. Jste-li členy odborů, informujte se přímo u svého zástupce na možný příspěvek,“ vysvětluje Sedláček.

    Příspěvek z fondu odborového svazu Příspěvek z fondu odborového svazu | Profimedia

     

  • 7. Příspěvek ze sociálních dávek



    Za určitých okolností lze příspěvek na dětský tábor získat prostřednictvím dávek mimořádné okamžité pomoci. Žádat o něj mohou sociálně a finančně slabší rodiny na místně příslušném Úřadu práce. Schválení, nebo neschválení příspěvku je plně v kompetenci úředníků. Vždy musí jít k vynaložení prostředků na úhradu odůvodněných nákladů souvisejících se vzděláním nebo zájmovou činností nezaopatřeného dítěte.

    Stát doplácí celé náklady na dětský tábor, nicméně výše příspěvku na jedno dítě nesmí překročit desetinásobek životního minima (34 100 Kč).

    Příspěvek ze sociálních dávek Příspěvek ze sociálních dávek | Profimedia



  • 8.Zaměstnanecké benefity



    Někteří zaměstnavatelé poskytují finanční příspěvky na tábor i zaměstnancům, kteří nejsou členy odborů. Bližší informace získáte na personálním oddělení vašeho zaměstnavatele.

    Zaměstnanecké benefity Zaměstnanecké benefity | Tomáš Hurt.


  • 9.Sleva od pořadatele tábora



    Cenové zvýhodnění je možné získat za včasnou rezervaci, nebo naopak za last minute nabídku, kdy pořadatelé potřebují zaplnit poslední volná místa. Slevy jsou nabízeny také za opakovanou účast nebo umístění vícero sourozenců zároveň.

    Sleva od pořadatele tábora Sleva od pořadatele tábora | Radka Páleníková


  • 10.Jiné příspěvky



    Pokud bydlíte na Praze 6, máte štěstí. Městská část totiž přišla s novým programem, který pomůže rodinám poslat své děti na tábor. Záměrem pilotního projektu Šestka táborová je podpořit aktivní trávení volného času dětí a mládeže z MČ Praha 6 prostřednictvím poskytnutí jednorázového příspěvku rodinám dětí, které se zúčastní letních pobytových akcí (táborů, soustředění). Pro letošní léto (2016) je výše podpory stanovena na 500 Kč pro jedno dítě, celková předpokládaná rozdělovaná částka je 500 000 Kč. „Radnice chce podporovat, aby děti z Prahy 6 trávily léto aktivním způsobem mimo hlavní město,“ říká Libor Bezděk, radní pro sport a volný čas.

    Více informací najdete zde.

    Jiné příspěvky Jiné příspěvky | Duha Rysi, oddíl


radka.seznam ( 24. června 2016 21:49 )

Zmizte z VZP. Platíte stejně a tato rozkradená pojišťovna Vám zaplatí nejméně. Třeba oční operace nehradí jako jediná u nás... Paláce a papaláši stojí balík, no...

Zobrazit celou diskusi