Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Půjčka na detektor kovů kvůli pokladu? Nejraději se zadlužuje znamení Býka

Autor: ula - 
14. května 2016
06:47

Podívejte se na půjčky tak trochu jinak aneb Co zajímavého vyplývá ze statistik. Podle nich si například Češi nejčastěji berou půjčky v pondělí, Slováci v úterý. Nejčastějšími žadateli jsou nositelé jmen Petr a Jana. Půjčuje se na domácnost, rekonstrukce, ale také třeba na zvětšení prsou.

Pátek není zrovna dnem, kdy by úvěrové společnosti evidovaly největší zájem o půjčky. Nejvíce si Češi půjčují v pondělí, naopak naši sousedé si půjčují v úterý a ve čtvrtek. Nejoblíbenějším časem na žádost o půjčku je kolem třetí odpoledne. Uvádí to průzkum Ipsos pro společnost Profi Credit v Česku a na Slovensku.

Prosinec a leden – nejvíce půjček

„Zajímavé je, že se chování klientů mění. Před dvěma lety platilo, že si klienti nejčastěji žádali o úvěr hned po probuzení a zpravidla v polovině týdne, teď vede pondělí odpoledne,“ říká Dana Hakavcová, marketingová ředitelka ze společnosti Profi Credit.

Měsícem půjček je pak jednoznačně prosinec, kdy si lidé půjčují na nákup vánočních dárků. Oproti předchozím letům ale významně vzrostl počet lidí, kteří si berou úvěry v lednu. Řada z nás totiž čeká s nákupem domácích spotřebičů a elektroniky na povánoční slevy. Na Slovensku se zájem o půjčky probouzí na jaře, konkrétně v březnu.

Půjčku podle zvěrokruhu a detektor kovů

Více než muži žádají o půjčky ženy. „Nejčastěji si podle našich statistik půjčují Petrové, v těsném závěsu jsou Jirkové, z žen vedou jednoznačně Jany,“ upřesňuje Hakavcová a dodává: „Průměrný věk žadatele o půjčku je 42 let a mezi žadateli o úvěr převládají svobodní lidé.“

Z hlediska znamení jsou nejvášnivějšími žadateli o půjčku Býci, nejméně úvěrů si zřejmě i díky své charakteristice berou Váhy. Nejrozšířenějším důvodem, proč si lidé berou úvěry, jsou náklady na domácnost. Následuje rekonstrukce bytu, nákup domácích spotřebičů, elektroniky nebo nutné opravy. „Evidujeme ale i případy, kdy si lidé vzali úvěr na zvětšení prsou nebo nákup detektoru kovů s tím, že určitě najdou poklad,“ říká Hakavcová.

tomasstefl ( 16. května 2016 11:14 )

Prej půjčka na zvětšení prsou, lidi někdy neví na co si mají půjčit, hlavně aby měli na splácení a neskončili v dluzích, jinak hezký článek

Zobrazit celou diskusi