Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vyplatí se vyměnit starou hypotéku za novou? Pozor na poplatky, říká expertka

Vyplatí se refinancovat hypotéku?
Vyplatí se refinancovat hypotéku?  (Autor: Profimedia, Blesk)
Autor: ula - 
20. března 2016
08:00

Úroky hypoték jsou rekordně nízko. Pokud tedy ještě hypotéku nemáte, vyplatí se o ní uvažovat. Jenže co když už ji máte a navíc s nevýhodným úrokem? Řešením je refinancování, tedy nahrazení existující hypotéky novou, kterou uzavřete u nové banky. Kdy se ale refinancování vyplatí?

„Ano, úrokové sazby jsou rekordně nízké, někdy i pod dvě procenta,“ potvrdila ve studiu Blesk.cz Pavla Rýznarová, finanční analytička. Podle ní ale na nízké úroky můžete dosáhnout jen v případě, že si např. vezmete u banky pojištění. Proto byste neměli hned podlehnout lákavé nabídce banky.

Pokud už hypotéku máte a chcete ušetřit, uvažujte o refinancování. Základem je ale dobrý propočet nákladů, které se změnou souvisí. Musíte si totiž dávat pozor, kdy refinancovat.

V čem refinancování spočívá? Jaké jsou jeho výhody? A kdy tedy refinancovat, abyste co nejvíce ušetřili? Dozvíte se ve Studiu Blesk.

Video Vyplatí se vyměnit starou hypotéku za novou? Pozor na zbytečné poplatky, říká expertka. - Andrea Ulagová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi