Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pojištěné ruce, zranění při útoku teroristů? Co lze zahrnout do životní pojistky

  • Autor: ula - 
    15. 1. 2016
    06:00

    Do smlouvy o životním pojištění můžete zahrnout spoustu položek. Všechny pojišťovny vás pojistí proti úrazu, úmrtí a závažným nemocem, některé ale mají v nabídkách speciální připojištění, o kterém jste možná ani nevěděli, že existuje, nebo jste možná nevěděli, že pokud pracujete jako pyrotechnik, budete mít u pojišťoven problém. Přinášíme vám přehled toho nejzajímavějšího, co si můžete a nemůžete pojistit u některých našich pojišťoven.

  • 1.Česká podnikatelská pojišťovna

    „Náš nový produkt Rizikovka kryje kromě standardních životních a neživotních rizik i takové události, které obvykle na trhu spadají do výluk z pojištění. K těm nejvážnějším patří riziko onemocnění rakovinou a vrozených vad u dětí, pojištění se dokonce vztahuje i na úrazy způsobené při teroristickém útoku,“ uvedla mluvčí pojišťovny Renata Čapková. „Pojišťujeme např. profesionální a adrenalinové sportovce či klienty s rizikovým povoláním,“ dodala.

    Pokud se pojistíte proti invaliditě ve II. stupni bezmocnosti, získáte příspěvek na pořízení zvláštní pomůcky, např. invalidního vozíku nebo asistenčního psa. Připojištění zahrnuje také plnění při ošetřování dítěte v případě nemoci nebo úrazu či nutné hospitalizaci.

    Pojišťovna naopak nenabízí speciální samostatné pojištění určené pro konkrétní části těla.

    Milovníky adrenalinu některé pojišťovny neuspokojí, některé ale ano. (Ilustrační foto) Milovníky adrenalinu některé pojišťovny neuspokojí, některé ale ano. (Ilustrační foto) | profimedia.cz - ilustrační foto

  • 2.AXA pojišťovna

    „Často dostáváme dotaz související s cestováním, a to zda budeme vyplácet pojistku, např. za trvalé následky, invaliditu či smrt v případě, kdy k příčině dojde v zahraničí, např. v Americe. Zde platí, že územní platnost není není omezena,“ uvedl mluvčí pojišťovny Karel Žyla.

    Klienti AXY se také zajímají, zda pojišťovna bude vyplácet pojištění, pokud ke zranění či smrti dojde při teroristickém útoku. „AXA nemá v životním pojištění výluku na terorismus, tj. při splnění standardních ustanovení pojistných podmínek bychom v takovém případě plnili,“ řekl Žyla.

    Stejně jako jiná pojišťovna vás AXA nepojistí, pokud vyhledáte životní pojištění v situaci, kdy již pocítíte příznaky onemocnění. To je totiž pro uzavření pojistné smlouvy pozdě.

    Stali jste se obětí teroristického útoku? Dostanete pojistku. (Ilustrační foto) Stali jste se obětí teroristického útoku? Dostanete pojistku. (Ilustrační foto) | ČTK, EPA, Reuters

  • 3.MetLife

    MetLife vám pojistné plnění také vyplatí, pokud se stanete obětí teroristického útoku. Jen se ho nesmíte aktivně účastnit.

    U dětských pojištění a připojištění vyplácíme dvojnásobné pojistné plnění v případě, že pojištěné dítě utrpělo úraz během jakýchkoliv školních prázdnin. V případě, že bylo pojištěné dítě po úrazu hospitalizováno v zahraničí (ve státech EU), vyplácíme dvojnásobné pojistné plnění za tuto hospitalizaci. U dětských pojištění poskytujeme také asistenční služby bez poplatků, např. hlídání, rehabilitace, úklid nebo lékař na telefonu,“ informovala o hlavních výhodách Tereza Kůželová, mluvčí MetLife.

    Pojišťovna dále nabízí „progresivní plnění“ u připojištění trvalých následků úrazu.  „To znamená, že sjednaná pojistná částka se násobí koeficientem, který roste s vyšším stupněm trvalých následků. V našem případě je tedy za nejtěžší  trvalé následky úrazu vyplacen až 8,5 násobek sjednané pojistné částky,“ vysvětlila Kůželová.

    Pokud žijete zdravě, dostanete od pojišťovny lepší cenu. Pokud se vás pojistí více naráz, bude to výhodnější, než kdybyste se pojistili zvlášť.

    MetLife pojistí na některá rizika pyrotechniky nebo horníky. Profesionální sportovce nepojistí na riziko invalidity, ale mohou si sjednat životní pojištění pro případ smrti.

    Pokud si chcete pojistit jednotlivé části těla, máte u MetLife také smůlu.

    Žijete zdravě? Někde za to dostanete slevu. (Ilustrační foto) Žijete zdravě? Někde za to dostanete slevu. (Ilustrační foto) | Profimedia.cz

     

  • 4.Kooperativa pojišťovna

    Skutečnou specialitou je u nás pojištění Best Doctors, díky kterému se klienti s některým z častých vážných onemocnění mohou léčit u nejlepších světových specialistů na náklady pojišťovny až do výše 50 milionů Kč,“ řekl Blesk.cz mluvčí Milan Káňa.

    „Nepojišťujeme jednotlivé části lidského těla, zatím tedy neuspokojíme modelky a jejich potřebu pojistit např. nohy na milionové částky, ani fotbalisty s podobnou žádostí,“ dodal Káňa.

    Chcete se léčit u těch „nejlepších“ v případě problémů? Uzavřete na to pojistku. (Ilustrační foto) Chcete se léčit u těch „nejlepších“ v případě problémů? Uzavřete na to pojistku. (Ilustrační foto) | profimedia.cz

     

  • 5.Allianz

    Pojišťovna sází na pojištění Rytmus risk, protože u něj nezaplatíte žádné absurdní poplatky. „Zatímco podobné produkty účtují počáteční poplatek 10 000 Kč, u Rytmu risk tento poplatek klient v žádném případě nenajde,“ vysvětluje Martin Podávka, šéf vývoje životního pojištění Allianz.

    Pozor na zbytečné poplatky (Ilustrační foto) Pozor na zbytečné poplatky (Ilustrační foto) | Profimedia

     

  • 6.UNIQA

    Pokud si chcete pojistit ruce, tak zamiřte do této pojišťovny. UNIQA nabízí pojištění horních končetin proti úrazům (pracovním i mimopracovním) a proti specifickým onemocněním (z povolání nebo jiným). 

    „O speciální pojištění horních končetin stojí sice nejvíce zákazníci v dělnických a manuálních profesích nebo specializovaná povolání s převahou úkonů rukama (lékaři, farmaceuti, maséři, malíři, chemici, fotografové, redaktoři, optici nebo zdravotní sestry). Nicméně čilý zájem panuje i u dalších profesí, které už nejsou tak jednoznačně závislé na rukách: obchodníci, stavební dozor, učitelé nebo kontroloři. Naopak docela pochopitelné je velmi četné pojištění rukou žen,“ přibližuje zájemce o pojištění Eva Svobodová, mluvčí pojišťovny.

    Pokud jste řidič z povolání, můžete se pojistit pro případ ztráty řidičského průkazu ze zdravotních důvodů. Dále pojišťovna poskytuje pojištění ušlého zisku výdělku rodičů, kteří pečují o nemocné dítě. „Kryje až 60 % běžné mzdy ošetřujícího člena po dobu až 180 dnů v roce, a to od prvního dne péče,“ dodává Svobodová.

    U některých pojišťoven si můžete pojistit ruce. (Ilustrační foto) U některých pojišťoven si můžete pojistit ruce. (Ilustrační foto) | Profimedia

     

  • 7.Česká pojišťovna

    „Česká pojišťovna poskytne jednorázové pojistné plnění v případě, že klient utrpí závažný úraz. Toto pojištění se přitom vztahuje jak na vyjmenované zlomeniny, amputace či poranění nervové soustavy a vnitřních orgánů, tak také na popáleniny či omrzliny,“ řekla mluvčí Ivana Buriánková.

    Pokud zvolíte produkt s názvem Můj život, získáte příspěvek na rehabilitaci a pobyt v lázních, psychologické/psychiatrické konzultace či péči plastického chirurga. K dispozici můžete mít rovněž druhý lékařský názor. Asistenční služby jsou dostupné ve speciální variantě také pro děti.

    Většina pojišťoven se často potýká s pojistnými podvody. Česká pojišťovna přiblížila jeden z nich: „V Africe se na pláži našlo oblečení dvou českých turistů, kteří zmizeli v moři. Těla se neobjevila, a tak byli po určité době prohlášeni za mrtvé. Naši specialisté je ale přesto ve spolupráci s českými zastupitelskými úřady vypátrali živé a zdravé. Měli již jinou identitu a především velkou touhu získat prostřednictvím svých příbuzných nemálo peněz ze svého životního pojištění.“

    Úraz? Někde dostanete příspěvek na rehabilitaci. (Ilustrační foto) Úraz? Někde dostanete příspěvek na rehabilitaci. (Ilustrační foto) | Profimedia

     

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi