Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Úklid od profesionálů není jen pro bohaté: „Gruntování“ za 250 korun na hodinu

Nemusíte se bát, že lidé od úklidové firmy budou sahat na vaše osobní věci
Nemusíte se bát, že lidé od úklidové firmy budou sahat na vaše osobní věci  (Autor: Profimedia)
Autor: ula - 
11. ledna 2016
19:00

Možná si nepřipouštíte, že byste si někdy nechali uklidit domácnost od profesionální firmy, nebo vám to přijde ponižující. Už to ovšem není výsada nejbohatších a ti, co časově nestíhají, už občas služby profesionálů na úklid využijí. Jaké jsou výhody a nevýhody "úklidu na zakázku" a na kolik vás to vyjde?

Výhoda č. 1 - Úspora času

"Uklidit například byt 3 + 1 se vším všudy zabere 10 - 14 hodin času, u rodinných domů to může být až dvojnásobek," vysvětluje Silva Trebatická z portálu Ušetřeno. Úklid tak řešíme o večerech nebo o víkendech. Časově vytížení lidé mohou mít skutečně problém stíhat důkladný úklid.

Časová úspora je proto jednou z velkých výhod, pokud si objednáte na úklid svého příbytku profesionální firmu. Kvalitní firma bude s úklidem hotová během jednoho až dvou pracovních dnů, záleží na tom, jak důkladný úklid objednáte.

Výhoda č. 2 - Kvalita úklidu

I když si možná myslíte, že uklízet umíte, úklid od profesionálů bude důkladnější a díky speciálním prostředkům a trikům vás zbaví nečistot, které jste považovali za neodstranitelné. Firmy totiž znají "kouzla", která si poradí se spárami v koupelně, vodním kamenem nebo mastnou špínou v kuchyni.

Nevýhoda č. 1 - Vyšší cena

Z cen za úklid má strach každý. Úklid ale není zadarmo ani když ho provádíme sami. Čistící prostředky něco stojí, stejně jako nástroje k uklízení. Úklidové firmy si většinou účtují po hodinách - od 130 do 250 Kč za hodinu. Záleží na tom, kde žijete, v hlavním městě budou ceny logicky vyšší. Některé firmy si náklady účtují podle uklízené plochy, cena může  být stanovena i za jednotlivý úkon. Připravte si tedy 2000 korun. Pokud byste se stali stálými zákazníky, může být cena i nižší. Některé úkony nejsou v ceně zahrnuty, např. čistění koberců, na tom se musíte domluvit zvlášť.

Nevýhoda č. 2 - Zásah do soukromí

Představa, že vám někdo chodí po bytě a sahá na vaše věci se vám nelíbí? To je pochopitelné, ale uklízeči z firem jsou profesionálové. Nemusíte mít strach, že vám budou prohledávat šuplíky. Budou sahat je na to, co je nutné k tomu, aby splnili zadané požadavky.

Prověřujte

Pokud si budete vybírat úklidovou firmu, dejte na doporučení, na internetu si hledejte recenze a ohlasy. Hleďte hlavně na reference.

Co si zjistit předem?

  • Jsou v ceně už zahrnuty čisticí prostředky, nebo budete k základní sazbě muset doplácet?
  • Je cena konečná, nebo vám bude účtováno ještě cestovné a další poplatky?
  • Je agentura pojištěná, pokud by došlo ke způsobení škody?
  • Co je zahrnuto v běžném úklidu a co si budete muset domluvit jako službu navíc?

Zobrazit celou diskusi