ONLINE CHAT
Dobrý den paní Topolová, v jakém autě jezdíte vy sama?(Daniel)
Foto
Dobrý den, aktuálně jezdím zánovním Mercedesem G500.
Jak hodnotite spolupraci s dakaristou Kvapilem? Sleduju jeho karieru dlouhodobe a jde si za svym, tak mi to id vas prijde jako chytry tah(pavel kohout)
Foto
Lukáš Kvapil je opravdu cílevědomý, velmi charizmatický a hlavně férový člověk, za což hovoří i jeho sportovní čin v lednu, kdy za záchranu soupeře získal opravněně i ocenění Fair Play. Jako první motocyklový účastníkl Rallye Dakar přesedne za volant automobilu a my věříme, že s našimi vozy bude podporou pro závodníka Tomáše Ouředníčka a příští rok třeba sám závody absolvuje už i jako závodník. První test aut už má za sebou. Během EL Chott ralley de Tunisie otestoval jako mediální tým sebe i techniku na nejslavnější závod světa.
Casto se resi dovoz aut ze zahranici - dovazi se i skodovky?(QUBA)
Foto
Škodovky z dovozu se hojně objevovaly již kolem milénia. Je to pochopitelný vývoj, protože podíl exportu Škody na jejích tržbách přesáhl již v roce 1999 hranici 80 procent. Dovozu škodovek ze zahraničí napomáhal fakt, že na západní trhy se tehdy vyvážely vozy s mnohem lepší výbavou. Jednalo se tedy o velmi odlišná auta, než jaká byla běžná u nás. V letech 2005 a 2006 se s nástupem továrny TPCA v Kolíně množství exportů osobních aut téměř zdvojnásobilo a od roku 2010 nekleslo pod 1 milion vyrobených vozů. Natrefit na zahraničním sekundárním trhu na vůz vyrobený v Česku je proto i v dnešní době stále pravděpodobnější. Importovaná auta i české výroby však pro zákazníka představují vždy zvýšená rizika vzhledem k legálnímu původu vozu či jeho možnému omlazení v zahraničí.
Kdyz ste na trhu uz 25 let, jak se trh za tu dobu zmenil? Nabidku nereste, ta je jasna:-)(YARU)
Foto
Jednou z prvních inovací, které trh od „Áček“ rychle přijal, bylo zavedení výkupu vozů „za hotové“. V devadesátých letech se totiž vozy braly výhradně do komise, a lidé tak na svoje peníze museli čekat i dlouhé měsíce. Dalším mezníkem byl výkup vozů přímo do osobního vlastnictví bazaru. Tento fakt však spolu s platbou hotově od autobazaru vyžaduje velmi silnou kapitálovou vybavenost, proto si ho mohou dovolit pouze nejsilnější hráči na trhu. Další inovace pak přišly v rychlém sledu - možnost pořízení auta na splátky, mobilní výkup, možnost výměny vozu za jiný nebo garance legálního původu vozidla. Největší zlom pak přišel s nástupem internetu. V současné době právě AAA AUTO realizuje až 90 % transakcí s vozy díky internetu a mobilním telefonům, prostřednictvím kterých probíhá většina komunikace se zákazníky. Zákazníci si auta prohlížejí nejen na fotografiích, ale také prostřednictvím videa.
Proc otvirate nove pobocky jen v zahranici? U nas uz nevidite potencial? Dik, Jan(Jan Macek)
Foto
V ČR provozujeme aktuálně 22 poboček, tedy máme v každém kraji alespoň jednu. Koncem dubna jsme po třech letech otevřeli nové autocentrum v Mladé Boleslavi, kterému se díky atraktivní lokalitě daří. Na ploše 4300 čtverečních metrů nabízíme na 200 automobilů a o zákazníky se stará 20 zaměstnanců.
Honde znamych dovazi auta z Nemecka, ale tvrdi se, ze to uz neni, co to byvalo. jak to vidite vy?(wehny)
Foto
Mnoho lidí se domnívá, že nákup automobilu v Německu je bezpečný, ale stále přibývá podvodů s dováženými automobily. Podvody se stáčením tachometrů potvrdil i německý ADAC. Většina stočených vozů se z Německa exportuje směrem na východ a podle našich odhadů jich je mezi importy do České republiky až devadesát procent.
Kdyz bych se u vas chtela nechat zamestnat, jak nejlepe to udelat? Jsem Slovenka a bydlim ve Frydku. Dekuju, F.(F.K.)
Foto
V průměru nabízíme i 80 volných pozic napříč různými obory po celé ČR, které si můžete prohlédnout na aaaauto.cz/kariera. Váš životopis můžete také poslat přímo našim personalistkám na nabor@aaaauto.cz a naši personalisti Vám v krátké době dokáží nabídnout pozici nejlépe odpovídající vaší praxi a preferencím. Aktuálně hledáme slovensky mluvící kolegy do našeho kontaktního centra v Ostravě, tak se nám určitě ozvěte.
Vazena pani Topolova, jako zena jste toho dokazala hodne, a je to o to cenejsi, ze v cite muzskem svete jako je automotive. Mate najake typy, jak na to? Monohkrat dekuji, Sarka Rousova(Sarka Rousova)
Foto
Pěkné dopoledne paní Rousová, za vším je spousta práce. Léta jsem věnovala čistě kariéře a sebevzdělávání. Každé ženě bych doporučila být cílevědomá, proaktivní, ale i empatická. Je důležité nebát se, nastavovat si postupně vyšší cíle, být proaktivní, ale zároveň se učit ze svých chyb a respektovat ostatní. Každá žena může dokázat téměř vše, co si zamane, ale musí být trpělivá a poctivě na sobě pracovat.
Jak se stavite k charitativni cinnosti? Je hezke, že podporujete fotbal, ale preci jen by jsou potrebnejsi oblasti.(SRPEK)
Foto
Naše společnost již více než desetiletí podporuje děti, které přišly při dopravní nehodě o jednoho nebo oba rodiče, a to pomocí Dětské dopravní nadace. Fotbalové partnerství využíváme k podpoře dětských domovů, kterým nabízíme po celé České republice vstupenky na ligové zápasy a rozdáme měsíčně i téměř 200 lístků. Ve spolupráci s kluby navíc vysíláme fotbalisty přímo do domovů a děti se tak mají možnost potkat se svými idoly, něco se naučit a odnesou si třeba Áčkový fotbalový míč.
Povest acek je dost posramocena z minulosti, i kdyz posledni dobou se mi zda, ze uz je to jen jedna pani povidala. Muse clovek u vas vratit auto, kdy mu nebude vyhovovat?(Marek)
Foto
Naši zákazníci mohou využít možnosti vyměnit zakoupený automobil do sedmi dní od koupě bez udání důvodu. Shledá-li zákazník na automobilu cokoliv v nepořádku později, může se také obrátit na naše reklamační oddělení, které každý případ pečlivě posuzuje. Zákazníci mohou také kontaktovat Ombudsmana, který pro ně funguje již 5 let.
Dobry, kolik mate aktualne pobocek? Dekuju(vasek)
Foto
Dobrý den, aktuálně ve všech čtyřech zemích, kde působíme, provozujeme více než čtyřicet poboček. Na jaře jsme zprovoznili nové autocentrum v Mladé Boleslavi, které si vede velmi dobře, a před pár týdny v jihopolské Čenstochové. V ČR jsme zrekonstruovali pobočku v Sokolově a neustále modernizujeme pražskou centrálu. V lednu velmi pravděpodobně otevřeme pobočku v maďarském Györu a v průběhu roku dvě až tři další autocentra v Polsku.
jake jsou letosni trendy? dik(jurtu)
Foto
Nejprodávanějšími vozy v ČR jsou Škoda Octavia, Fabia, Superb a Yeti, VW Passat a Golf či Fordy Focus a Mondeo. V barvách vedly šedá, modrá a černá. 52,2 % aut je s benzínovým a 47,8 % s dieselovým motorem. Téměř 90 % vozů má pohon na jednu nápravu, čtyřkolek je 12 %.
Jak planujete dal rozsirovat Mototechnu?(Ladislav)
Foto
Celý příští rok bude ve znamení inovací a o značce Mototechna. Mezi první inovační projekty patří například produkt Try & Buy, tedy možnost pronajmutí vozu před jeho koupí. Možností pronájmu a používání vozu na zkoušku si zákazník ověří, že vybraný model je ten pravý pro něj. Cenu nájmu navíc při následné koupi auta odečteme, takže zákazník nic nepřeplatí. Koupi si samozřejmě může i rozmyslet a vůz po testování vrátit. Mototechna dále od ledna 2018 nabídne operativní leasing na zánovní vozy do dvou let stáří a do konce letošního roku spustí online prodej aut ze své nabídky. Mototechna již také dokončila projekt digitalizace zadávání vozidel do systému při výkupu, což tento proces značně zrychlilo.
Hezke rano, jak letos prodavte? Dik, Lada(Lada Dlouha)
Foto
Hezké dopoledne, skupina AAA AUTO letos již prodala více než 60 000 vozů. Celkově letos plánujeme zvýšení prodejů o více než 10 % a dosažení nejlepšího prodejního výsledku od roků 2008 a 2009, kdy díky krizi šly prodeje razantně dolů nejen na trhu ojetin. Celková denní nabídka ve čtyřech zemích, kde působíme, dosahuje 14 000 vozů. V České republice díky prodejním výsledkům dlouhodobě zůstáváme druhým největším prodejcem vozů po Škoda Auto. V průběhu září jsme přivítali ve své pětadvacetileté historii již dvoumiliontého zákazníka.
Jeste dotaz. Kolik aut do fotbalu davate?(pepa)
Foto
Kluby a funkcionáři mají k dispozici pravidelně přes 100 vozů různých značek a modelů a celkem se jich již protočilo na 315 v celkové hodnotě více než 200 milionů korun. Za první rok spolupráce najely jednotlivé kluby s auty z Mototechny již přes 3 miliony kilometrů.
Dobry den. Porad povazujete rozhodnuti byt fotbalovym partnerem za spravne? Diy za odpoved, Pepa(pepa)
Foto
Dobrý den, spojení značek Mototechna a AAA AUTO s nejoblíbenějším českým sportem bylo rozhodně krokem správným směrem. Díky spolupráci jsme si našli cestu mezi fanoušky nejoblíbenějšího českého sportu, ale budujeme i partnerství na poli B2B. Zapůjčené automobily jsou pro nás důležitým zdrojem zánovních automobilů pro značku Mototechna a Mototechna Premium. Spojení s fotbalem nám tedy přineslo nový prostor pro komunikaci, marketing, výkup i prodej.
Budeme kupovat do rodiny SUV jako druhe auto. Mame jiz vybrane auto z Mototechny, ale zajimalo by me, jak moc se nas vyber shoduje s preferencemi jinych zakazniku. Jake palivo, barva a podobne jsou trendy. Dekuji, Honza(Jan Kral)
Foto
Dobrý den, oblíbenějším palivem u SUV vozů prodaných v AAA AUTO je trvale diesel, který se po dobu necelých tří uplynulých let drží průměrně na 59,4 %. stejné to je i s popularitou manuální převodovky, kterou si pořizuje 69,9 % zákazníků. Statistika ukazuje, že SUV si nepořizují lidé jen do terénu, ale běžně i do města kvůli komfortu a bezpečí. Mezi tři nejoblíbenější barvy patří černá, stříbrno-šedá a bílá.
kdyz bych si chtel koupit auto ktere je na trhu zadane.... co to bude? kazdou chvili neco jineho nebo je to dloho podobne?(kuba)
Foto
V ČR letos jednoznačně vede Škoda Octavia. Na druhém místě je Škoda Fabia. Naše nabídka se mění každým dnem, ne nadarmo jsme druhým největším prodejcem automobilů hned po Škodovce:-) Letos jsme prodali již přes 60 000 vozů a do konce roku bychom to chtěli vytáhnout alespoň na 76 000. Věřím, že i díky velkému zájmu o naše vozy se nám to podaří.
nechapu, ze u vas nekdo chce kupovat auto. podle me musite hodne klesat a nevim cim byste me presvedcili(Janousek)
Foto
Dobrý den, zákazníci každým rokem přibývají a zpětná vazba je pozitivní, což mě těší:-) Od letošního března prodáváme každý měsíc asi 6 600 vozů a věříme, že do konce roku se dostaneme na číslo 76 000 prodaných vozů, což by byl historicky nejlepší prodejní výsledek.
zdravim a ptam se. jaka suv jsou nejzadanejsi. diky(fragola)
Foto
Dobrý den, jednoznačně nejoblíbenější značkou mezi SUV jsou vozy Hyundai, které co do počtu modelů vévodí statistikám již tři roky. V letech 2015 a 2016 si druhé místo držel rovněž korejský výrobce vozů Kia. S nástupem modelu Kodiaq se na druhé místo letos probojovala tuzemská Škoda. Třetí příčku si již tři roky drží tovární značka Nissan. Mezi tři nejoblíbenější modely patří Škoda Yeti, Kia Sportage a Hyundai ix35.
Dobry den,podporil by Vas autobazar rodinu,kde pani vychovava syna +synovce a nejspis bude vychovavat dalsi dve deti (netere). Na deti je sama. Dekuji za odepsani,Karel (Petr)
Foto
Dobrý den, naše společnost primárně podporuje Dětskou dopravní nadaci, tedy děti, které v důsledku dopravní nehody přišly o jednoho nebo oba rodiče. Tato činnost souvisí s oborem našeho podnikání. Prosím, pošlete mi více informací na k.topolova@aaaauto.cz. Děkuji
Kolika lidem jste uz vnutili ty vase kary??(totedanenene)
Foto
V září letošního roku jsme přivítali již dvoumiliontého zákazníka. Během posledních pětadvaceti let u nás prodalo svůj vůz milion lidí, a stejný počet zákazníků ojetý automobil zakoupilo.
Tvrdite, ze si od vas zakaznik muze odvezt auto behem dvou hodin, ale spousta lidi si auto nejdriv vybera, pak musí do banky sehnat pujcku. Takze lidem auta drzite a doufate, ze si to nerozmysli?(bubo)
Foto
Jednou z našich nadstandardních služeb pro zákazníky je i zajištění financování, a to vždy každému na míru. Díky nám můžete při vyjednávání s vaší bankou získat výhodnější podmínky a úvěr tak dostat rychleji a levněji. Nejen, že splátky přizpůsobíme vašemu rozpočtu, ale ihned se také stáváte majitelem auta. Naši pracovníci jsou připraveni Vám být stoprocentně nápomocní. Proto také opravdu většina zákazníků přijde a stejný den odjíždí novějším vozem.
Co pavazujete za nejvetsi uspech vasi firmy?(fofr)
Foto
Naším největším úspěchem za 25 let existence Áček je stálý růst, a to jak počtu zákazníků, tak i počtu prodaných vozů, což jednoznačně potvrzuje kvalitu našich služeb i spokojenost z řad zákazníků. Úspěch potvrzuje i neustálá expanze do dalších zemí, naposledy jsme otevřeli novou pobočku v Polsku. Největší výzvou pro nás bude zůstat na špičce inovací ve svém oboru, protože chceme, aby od nás zákazníci odcházeli vždy maximálně spokojení a rádi se k nám vraceli.
Jak jdou terenaky, tedy spis dnes SUV?(loupak)
Foto
Před dvěma lety jsme otevřeli první Centrum SUV & terénních vozů v Praze, čímž jsme reflektovali na zvyšující se poptávku právě po SUV. Za prvních deset měsíců letošního roku se v AAA AUTO v ČR prodalo o 26,5 % více ojetých SUV než za stejnou dobu v roce 2016 a o 50,6 % více SUV než za stejné období v roce 2015. Unikátní centrum v Praze nabízí zákazníkům 600 různých SUV a offroad vozů, a to na ploše o celkové výměře 3 785 m2. Další Centra SUV
Dobry den, jak dlouhou testovaci jizdu nabizite u novejsich aut? Jde mi o to, ze za desetiminutovou jizdu tezko zjistim, jestli mi auto sedne. Navic jde uz o drazsi auta, tak by nebylo spadne nabizet lepsi sluzby. Byly byste i lepsi nez prodejci novych aut. Tomas(TOMAS)
Foto
Dobrý den, všichni víme jaké to je, pokud si nejsme úplně jisti výběrem vozu. To, že se nám automobil na první pohled líbí, neznamená, že nám bude vyhovovat po všech stránkách. Proto v rámci nových projektů, které plánujeme v Mototechně, bude mezi první patřit produkt Try & Buy, tedy možnost pronajmutí vozu před jeho koupí. Právě možností pronájmu a používání vozu na zkoušku, zákazník nejlépe zjistí, jestli mu vybraný vůz vyhovuje technicky i uživatelsky. Cenu nájmu navíc při následné koupi auta odečteme, takže si nic nepřiplatíte. Koupi si samozřejmě můžete i rozmyslet a vůz po testování vrátit.
Zdravim, prozradte mi, jak je to opravdu se zajmem o zanovni auta? Nekde se doctu, ze jdou na dracku, jinde, ze to tak zhave neni. Diky(bazz)
Foto
Dobrý den, zájem o zánovní vozy v našich autocentrech kontinuálně roste, proto jsme také před pěti lety začaly tento segment automobilů prodávat pod značkou Mototechna. Zákazníci u těchto automobilů vítají, protože jsou blízké novým vozům, ale s cenou i o 40 % nižší. Navíc jsou k dispozici i hned a zákazník nemusí čekat několik měsíců jako u nového vozu. Aktuálně má Mototechna v nabídce 1000 aut nejžádanějších značek a výběr se bude dál rozšiřovat, protože poptávka stále stoupá. Za posledních pět let Mototechna prodala již 35 000 zánovních vozů. Od ledna 2018 navíc nabídne operativní leasing na zánovní vozy do dvou let stáří a do konce letošního roku si můžete vybrat z její nabídky svůj vysněný automobil i online.
Muzete prozradit, jak se vam prodava na vsech poboclach a jestli planujete dalsi?(kalvoda)
Foto
V České republice máme pro zákazníky vždy alespoň jednu pobočku v každém kraji, celkem již 22 poboček. Poslední autocentrum jsme otevřeli koncem dubna v Mladé Boleslavi. Nachází se v atraktivní lokalitě a na ploše 4 300 čtverečních metrů nabízí na 200 automobilů. Pobočka sídlí na adrese Boleslavská 1 042 a má otevřeno od pondělí do neděle od devíti do devíti.
Kolik aut ted prodavate?(tertz)
Foto
Každoročně naše prodeje postupně rostou a jsem ráda, že jsme již za 25 let naší existence obsloužili více než dva miliony zákazníků a přestáli i období krize v letech 2008 a 2009. V letošním roce jsme se již dostali přes 60 000 aut a myslím, že se nám do konce roku podaří dosáhnout 76 000 prodaných aut.
Pani Topolova, moc blahopreji k umistení v zebricku Forbes. Od te doby, co jste ve vedeni AAA mam pocit, ze vase firma jde nahoru a i od svych znamych slicham spise pozitivni reakce, takže to, ze patrite mezi nejvlivnejsi zeny u nas je vic nez zaslouzene. Drzim vam palce! Milan Faltousek(Milan Faltousek)
Foto
Dobrý den pane Faltousku, děkuji za moc milou zprávu. Mým cílem je již pět let hlavně zákaznicky orientovaný přístup, protože bez našich zákazníků bychom za sebou neměli již 25 let úspěšné existence a dva miliony obsloužených zákazníků. Jsem ráda, že se nám daří plnit naše cíle a že mám kolem sebe spoustu nápaditých a pracovitých kolegů, kteří odvádí skvělou práci a pomáhají naší společnosti být jedničkou nejen na českém trhu.
Mate jiste hezky zmapovane, o co zakaznici maji zajem u vas. Mate prehled i o tom, co se nabizi na trhu ojetych aut obecne?(gzdt)
Foto
Kontinuálně monitorujeme celý trh ojetin, což je nezbytné pro správnou skladbu automobilů v naší nabídce. Na celém trhu je dlouhodobě nejpopulárnější Škoda Octavia, následovanou Škodou Fabia, VW Passat a Golf. U inzerovaných ojetých automobilů poklesl v říjnu průměrný nájezd o 2 500 kilometrů. Současně se snížilo i průměrné stáří nabízených automobilů na aktuálních 9,4 let. Celkově mohli zákazníci vybírat z 87 000 ojetých vozů, jejichž průměrná cena činila 204 634 Kč.
Dobre rano, jak si vysvetlujete, ze se posledni dobou zvysuje zajem o novejsi automobily? Znamena to, ze prestavame byt vrakovistem Evropy? Dekuji za odpoved, Roman(ROMAN)
Foto
Hezké dopoledne, trh s ojetými automobily pomalu reaguje na trend zvyšující se popularity zánovních automobilů, který již posledních několik let pozorujeme i v našich autocentrech. V říjnu bylo na trhu ojetin inzerováno více automobilů s nižším průměrným nájezdem a stářím automobilu, což naznačuje, že by se postupně měla zlepšovat situace a na trhu by se mohly objevovat mladší automobily. Nicméně stále se k nám do České republiky přiváží velké množství starých automobilů ze západu, které i přes časté podvodné manipulace ze strany dovozců zákazníky lákají, čímž se kvalita automobilů jezdících na českých silnicích zlepšuje jen pozvolně.