ONLINE CHAT
Dobry den pani doktorko, omlouvam se mozna za nevhodny dotaz, ale vase plet je uzasne vypnuta a pritom vypada prirozene. Pouzivate sama na sobe nektera vami nabizena osetreni. Rada podstupuji neco co vidim u jinych, ze opravdu funguje. Dekuji(Dominika L.)
Foto
Dobrý den, děkuji za kompliment :-) Veškeré metody a ošetření, která sama klientům nabízím, se nebojím aplikovat sama sobě.
Dobry den, osetrujete take ruce? Rada bych podstoupila omlazeni. A jaka je cena? Dekuji(Kovandova)
Foto
Dobrý den, ano ruce samozřejmě ošetřujeme také. Omlazení se provádí laserem, mezoterapií kyselinou hyaluronovou nebo plasmaliftingem. Nejvhodnější způsob ošetření, určí lékař při osobní konzultaci. Cena u nás na klinice za omlazení rukou se pohybuje cca od 5000,. Kč.
Dobry den, je mozne u vas podstoupit i omlazeni rukou. Mam hodne vystouple zily a prijde mi, ze ve srovnani s oblicejem jsou me ruce vyrazne starsi. Dekuji za odpoved. (Denisa)
Foto
Rejuvenace rukou ovlivní hydrataci, napětí a hyperpigmentaci. Může se kombinovat laserová terapie, mezoterapie nebo aplikace vlastní plasmy. Co se týká vystouplých žil, tam většinou hraje roli dědičnost a danými metodami odstranit nelze.
Dobrý den, dá se vaší metodou odstranit, alespoň částečně, jizva po císařské řezu? Na sekci jsem byla před 8 lety a je stále hodně výrazná(Kubíčková)
Foto
Dobrý den, jizva po sekci se dá zmírnit i po 8 letech. Podle lokálního nálezu se kombinuje injekční a laserová terapie.
Dobrý den, je mi 43 a stále se mi tvoří akné, většinou před menstruací. Zároveň mám také místy suchou pleť. Používám kosmetiku neostrata. už si nevím rady. Děkuji(Jana)
Foto
Dobrý den, kosmetika, kterou používáte je vhodná. U dospělé ženy, pokud přetrvává akné se nejčastěji jedná o hormonální dysbalanci, případně přetrvávající infekci v oblasti obličeje. Je vhodné navštívit dermatologa a léčba proběhne podle Vašeho lokálního nálezu.
Dobrý den, mám dost citlivou pleť, od mala jsem ekzematik, a tak jsem velmi opatrná, co na pleť dávám. Nicméně vrásky už se objevují a ráda bych tomu napomohla právě laserovou metodou...Mám ale obavy, co to s mou citlivou pletí udělá... Jaké máte zkušenosti, co byste mi případně doporučila? Děkuji za odpověď. Jana. K.(Jana)
Foto
Dobrý den, ve Vašem případě bych doporučila spíše aplikaci vlastní plasmy nebo kyseliny hyaluronové. U citlivé pleti není laserové ošetření optimální.
Jak dlouho vydrží injekce kyseliny hyaluronové ve vrásách v oblasti úst?(Jana )
Foto
Dobrý den, obvykle vydrží efekt kyseliny hyaluronové 9 - 12 měsíců. Výsledek je individuální, záleží na rychlosti vlastního metabolismu.
Co byste doporučila jako vhodnou kůru pro pleť od 30 let? Děkuji (Lucie Č.)
Foto
Dobrý den, záleží na stavu pleti. V tomto věku se nejčastěji aplikuje kyselina hyaluronová ve formě tekutého liftingu ( dochází k masivní hydrataci ). Pokud jsou aktivní mimické vrásky, lze aplikovat též botulotoxin.
Dobrý den, můžete mi prosím popsat v čem má laserové ošetření výhody? Jsou to trvalejší výsledky nebo šetrnější způsob ošetření? (Veronika Dufková)
Foto
Všeobecně u laserových ošetření se jedná o lokální léčbu. Rozhodnutí použití metody na danou léčbu závisí na diagnoze.
Dobrý den, přemýšlím o kurzu přípravy domácí kosmetiky. Jsou ale takové přípravky vůbec bezpečné? Neuškodím si tím? Děkuji za odpověď, hezký den. (Ema)
Foto
Dobrý den. V případě, že budete používat kvalitní vstupní materiál, jsou tyto přípravky bezpečné.
Dobrý den, poslední dobou je hodně v módě přírodní, bio kosmetika. Má podle vás skutečně nějaké výhody nebo je to jen marketingový trik? Děkuji za odpověď(Míla )
Foto
Dobrý den. Pokud Vaše pleť netrpí žádnou alergií či nějakým kožním onemocněním, nemusíte se bát používat i jiné než bio přípravky.
Píšete ohledně pigmentových skvrn. Mám na rukou i v obličeji několik pigmentových skvrn a vyzkoušela jsem snad všechny možné krémy, které slibují zlepšení a nikdy nic ani náznakem... Doporučila byste mi nějakou metodu, která by byla vhodná? Předem děkuji(Vráblíková)
Foto
Krémy pouze podporují mírné vyblednutí pigmentových skvrn, ale řešením nejsou. Optimální metodou je laserové ošetření, které se provádí podle stavu 1 -2 x. V současné době je nejvhodnější období k ošetření, neboť 2 měsíce po zákroku není vhodné ošetřovanou partii vystavovat 2 měsíce UV záření. Rádi Vás uvítáme na naší klinice.
Dpobrý den, lze kombinovat chemický peeling s botoxem? Děkuji(Renata)
Foto
Dobrý den, kombinace chemického peelingu a botulotoxinu je možná. Každá látka reaguje v jiné vrstvě, chemický peeling ovlivňuje pokožku a maximálně horní škáru. Botulotoxin ovlivňuje nervosvalový přenos.
Dobrý den, trápí mě tmavé kruhy pod očima. Je nějaký kosmetický zákrok nebo přípravek, který by mě jich zbavil nadobro? Nebo máte nějakou radu, jak je alespoň zmírnit? Děkuji(Terka)
Foto
Dobrý den. Na kruhy pod očima je vhodná injekční aplikace kyseliny hyaluronové - mezoterapie. Dochází k masivní hydrataci, a k výraznému zlepšení lokálního nálezu. Provádí se 2 - 3 ošetření v lokální anestezii ( znecitlivující krém ).
Dobrý den, nikdy jsem neměla s pletí výraznější problém. Mám světlé vlasy, ale dobře se opaluji, pleť mám normální, akné mě netrápí. Poslední dobou mi ovšem pleť více červená. Například po ranní sprše mám červené čelo, nos a tváře a často lehké zarudnutí nepřejde ani po několika hodinách. Velký problém to pro mě není, spíš jen jestli nemáte nějaké doproučení, na co se v kosmetice zaměřit a čemu se naopak vyvarovat. Děkuji. (Lucka)
Foto
Podle Vašeho popisu by se mohlo jednat o růžovku, případně alergii. Stanovení diagnosy je možné pouze po vyšetření.
Dobrý den, trápí mě podkožní akne na zadech. můžete mi poradit, co s tím(alena)
Foto
Dobrý den. Akné na zádech se ošetřuje lokálně, perorálně, laserem, terapie záleží na lokálním nálezu. Nejlépe Vám můžu poradit při osobní konzultaci a doporučit nejvhodnější léčbu.
Zdravím, jednou za dva roky se mi někde na těle objeví malá bradavice (třeba jen milimetr v průměru). Většinou ale než si ji všimnu a někam se objednám, sama od sebe zmizí. Je lepší i malé bradavice co nejdříve odstranit nebo je to přirozené, že se sem tam objeví? Díky za radu(Martin M.)
Foto
Pokud se opravdu jedná o virovou bradavici, je vhodné nečekat a odstranit, neboť se jedná o infekční onemocnění.
Dobrý den, přítel má poměrně silné akné na zádech. Používal řadu přípravků na odstranění kožního mazu a nic výrazně nepomáhá. Nedávno jsem ale někde četla, že kůže s akné by se měla naopak spíš mastit. Že tělo pak nekompenzuje nedostatek mazu jeho další zvýšenou produkcí. Je to pravda? Děkuji Děkuji, (Ema )
Foto
Dobrý den. Při léčbě akné masivní odmaštění opravdu není vhodné. Spíše je vhodná lokální hydratace a dle stavu účinná dermatologická terapie.
Dobrý den, mám na krku a dekoltu drobné kožní výrůstky, tuším, že se jedná o fibromy. Nijak mě neomezují, ale postupně přibývají. Znamená to něco? Je lepší je nechat odstranit? A bude po nich nějaká jizvička? Děkuji(Denisa)
Foto
Dobrý den, Deniso. Pokud se jedná o fibromy, jsou zcela neškodné, benigní a odstranění záleží pouze na Vašem rozhodnutí. Nejčastěji se jedná o genetickou záležitost a bohužel přibývat budou. Po odstranění nedochází k žádnému jizvení, ošetření se provádí buď laserem nebo chirurgicky ( záleží na velikosti projevů ).
Dobrý den, mou 14ti letou dceru trápí velmi silné akné. Je z toho nešťastná, nevěří si, nechce chodit do školy. Má smyls to řešit i u takto mladých dívek přes odborníky na dermatologii, nebo se má prostě "kousnout" a počkat až se jí pleť za pár let spraví? Moc děkuji za odpověď, Jana.(Jana Morávková)
Foto
Dobrý den. Samozřejmě je nutná návštěva dermatologa, s následnou intenzivní terapií. V tomto případě není vhodné čekat až se " pleť spraví ", může dojít k hlubokému zjizvení. Stres ze stavu pleti je pochopitelný a může projevy akné ještě zhoršovat. Proto Vaši návštěvu u lékaře neodkládejte. Budete-li mít zájem, ráda se Vám budu věnovat.
Zajímá mě téma pigmentových skvrn. Drahé krémy prý nefungují. Po chemickém peelingu se prý mohou ještě více zhoršit. Co s tím, když už jich pár mám a chci se jich zbavit? Děkuju za odpověď(Jana Z.)
Foto
Na pigmentové skvrny je optimální ošetření laserem FOTONA, které se provádí právě v tomto období. Po zákroku je nutná dvouměsíční fotoprotece ( ochrana před UV zářením ). Podle stavu dané partie se provádí 1 -2 ošetření. Hezký den.
Zdravím Vás, mám celkově suší pleť, ale stejně mám akné na bradě, nose, a je mi 30cet. Co s tím? Děkuji za odpověď(Marie S.)
Foto
Dobrý den. Na sušší pleť bych nejprve doporučila injekční aplikaci kyseliny hyaluronové ve formě tekutého liftingu. Na akné, dle stavu lokální terapii, případně perorální nebo laserovou.
Dobrý den, je možné vaše ošetření použít i na drobné rozšířené žilky na nohách nebo se věnujete pouze obličeji? Děkuji, Markéta(Markét )
Foto
Dobrý den. Pomocí laseru se ošetřují samozřejmě i žilky na nohách. Rádi Vás přivítáme na naší klinice. Nyní je optimální období pro tato ošetření, jelikož se po zákroku nedoporučuje vystavovat ošetřovanou partii 1 měsíc UV záření. Dle lokálního nálezu se provádí 1-2 ošetření, v intervalu 1 měsíce.
Dobrý den, je mi 30 let, nekouřím, pravidelně se o pleť starám, jednou za čas chodím i ke kosmetičce, ale bojuji s hlubokými vráskami na čele. Mohla byste mi prosím poradit, jestli existuje nějaká procedura, která se zaměřuje na konkrétní místo a která má opravdu viditelné výsledky aniž bych do sebe musela nechat píchat botox?(Jarmila Ž.)
Foto
Dobrý den. Aktivní, hluboké mimické vrásky na čele, omezí pouze botulotoxin. Pokud by se aplikovala např. kyselina hyaluronová nebo plasma, dojde k masivní hydrataci, ale vlastní mimická aktivita se neomezí.
je možné si u vás nechat odstranit jizvy v obličeji po neštovicích? děkuji(David)
Foto
Dobrý den, ano můžete nás navštívit. Jizvy po neštovicích se korigují pomocí frakčního erbiového laseru. Ošetření se provádí na podzim a v zimě, po zákroku není vhodné 2 měsíce vystavovat pleť UV záření. Proto je teď nejvhodnější doba k léčbě. Podle hloubky jizev, se provádí 1 -2 ošetření v intervalu 1 měsíce.
Dobrý den, ráda bych u vás podstoupila omlazení pleti a nevím co si pod tím mám představit? Můžete mi prosím popsat jak toto ošetření probýhá a jaké jsou výsledky? Kolik je potřeba ošetření k dosažení viditelného efektu a cena za jedno ošetření. Děkuji(Natálie B.)
Foto
Dobrý den. Na omlazení pleti máme různé typy ošetření, záleží na věku a stavu pleti. Lze aplikovat kyselinu hyaluronovou, botulotoxin, vlastní plasmu či můžeme nabídnout laserové ošetření. Cena se odvíjí od použité metody cca od 3500,- Kč. Nejvhodnější bude konzultace, kde s Vámi vše probereme.
dobrý den,mám 17letou dceru. má akné,ne zanícené,ale tvrdé "špunty", po celém obličeji.nejvíce na spáncích,bradě.kožní říkala,že má tzv.zamčenou pleť.dala ji aknemycin roztok a differine krém...nic nepomáhá. prosím o radu,co má používat.děkuji(andrea)
Foto
Dobrý den. Při výraznějších projevech akné se kombinuje jak lokální tak perorální léčba v kombinaci s laserem. Ráda se Vám budu věnovat v mojí ordinaci.
Dobrý den, dcera (13 let) má velmi těžkou formu akné. Nyní se jí začínají tváře zabarvovat až do fialova. Obličej je velmi citlivé místo a mám obavu, aby jí do budoucna nezůstaly nějaké jizvy. Vyzkoušeli jsme již řadu různých přípravků, které stály hodně peněz, ale zatím bezúspěšně. Velmi ji to trápí. Můžete mi něco doporučit. (Michaela)
Foto
Dobrý den. Vzhledem k věku Vaší dcery, můžeme doporučit léčbu laserem v kombinaci s lokální terapií. Po ukončeném růstu je možná léčba perorální ( léky ). V tomto případě, bych doporučovala osobní konzultaci.
Dobry den pani Samkova, mam delikatnu otazku. Robia sa mi pigmentove skvrny na penise. Priatelka sa uz cuduje, teda musim s tym nieco robit. Slo by to osetrit u Vas bezbolestne laserom. Som hodne citlivy... dakujem(giusseppe)
Foto
Dobrý den. Pokud se jedná o pigmentové skvrny, je možná terapie laserem v lokální anestezii, což je použití znecitlivující masti. Pokud by se jednalo o névové pigmentové projevy, je možná chirurgická excise.
Dobrý den, paní doktorko, dcera má velmi citlivou pleť s náchylností k začervenání a tvorbě pupínků.Je jí 30 let, navštívila již několik kožních lékařů, avšak zatím bezúspěšně. Jednou z možných diagnoz je i rosacea. Ráda bych znala váš názor na léčbu a prognozu stavu. Děkuji za odpověď. Hezký den. (Jana)
Foto
Dobrý den. V tomto případě je nutná osobní konzultace. Dle Vašeho popisu se může jednat o akné, alergii, růžovku ( rosacea ) a terapie záleží na diagnose. Terapie může být lokální, perorální či laserová. V případě Vašeho zájmu můžete dceru objednat na dermatologii GynCentra. Hezký den.
Dobrý den, zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi výplněmi botulotoxinu a kyselinou hyaluronovou. Co je šetrnější a na pohled přirozenější. Děkuji (Beránková)
Foto
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Botulotoxin je látka, která omezí nervosvalový přenos, čímž omezí mimickou aktivitu. Používá se na vrásky na čele, kořeni nosu, kolem očí nebo ho lze použít na omezení pocení v podpaží, případně na dlaních či ploskách nohou. Kyselina hyaluronová je součást dermálního mezibuněčného prostoru, tudíž je tělu zcela přirozená. Bohužel věkem dochází k jejímu úbytku. Injekčně se aplikuje do nosoretních vrásek, povislých koutků, lze jí korigovat velikost a tvar rtů či tváří. Na celkové omlazení pleti se aplikuje kyselina hyaluronová ve formě tekutého liftingu, kdy dochází k masivní hydrataci. Každá metoda řeší jiné typy vrásek a mohou se vzájemně kombinovat.
Dobrý den, ráda bych věděla, co přesně se děje při omlazení obličeje 4D Fotona? Jak ošetření probíhá, prosím? Píšete, že jde o kombinaci dvou laserů, ale ne jak to probíhá a co se s kůží děje! Děkuji(Martincová)
Foto
Dobrý den. Při ošetření laserem Fotona 4D lifting dochází ke stimulaci novotvorby kolagenních a elastických vláken v dermis ( druhá vrstva kůže ). Jedná se o ambulantní ošetření, citlivost je minimální, zákrok trvá cca 20 - 30 minut a ihned po ošetření se můžete věnovat běžným činnostem. Pouze nedoporučujeme vystavovat ošetřovanou partii 1 měsíc UV záření.
Dobrý den, chci se zeptat, kolik stojí odstranění jizev po augmentaci prsu? Mám jizvy pod prsy. Děkuji za odpověď . Hezky den(Lucie Kašparová)
Foto
Dobrý den, Lucie. Jizvy po augmentaci lze zmírnit, záleží na jejich stavu. Pokud je jizva hypertrofická či keloidní, kombinuje se injekční lokální terapie s laserem. Pokud nevystupuje nad úroveň kůže, ošetření se provádí pouze laserem. Cena se pohybuje obvykle cca od 2000,- Kč.
Vážená paní doktorko, mohu se zeptat jak probíhá omlazení pleti. Je mi 37 let a ráda bych tento zákrok podstoupila. Kolik celá procedura stojí a kolik je potřeba návštěv pro viditelné zlepšení. Moc děkuji za zprávu.(Karolina Malá)
Foto
Dobrý den, paní Malá. Možností k omlazení pleti je hned několik. Můžeme doporučit např. tekutý lifting ( aplikace kyseliny hyaluronové ), plasmalifting, laserová rejuvenace nebo frakční resurfasing. Obvykle se provádí jedno ošetření, cena se pohybuje cca od 8000,- do 10 000,- Kč.
Dobrý den, mám problém s akné po vysazení antikoncepce, chtěla bych se zeptat, co můžu udělat pro to, aby se tento problém vyřešil. Děkuji předem za odpověď. (Denisa Kopejsková)
Foto
Dobrý den, Deniso. Po vysazení hormonální antikoncepce, může dojít ke zhoršení akné. K podrobnějšímu řešení, by bylo vhodné navštívit lékaře-dermatologa, který by Vám poradil nejvhodnější terapii ( lokální léčba, tetracyklinová antibiotika, izotretinoin, popřípadě laser ). Vhodná léčba se odvíjí od stavu akné.
Přeji hezký den,chtěla bych poprosit o bližší informace k laseru FOTONA. Děkuji Iva(Iva Burdková)
Foto
Dobrý den, Ivo. Laser Fotona je kombinací dvou vysoce účinných systémů. 1. Erbium: odstraňuje pigmentové skvrny, různé kožní výrustky, výrazně omlazuje a vypíná pleť, omezuje chrápání a zároveň dokáže i omladit intimní partie, případně řešit inkontinenci. 2. NdYag: Řeší rozšířené žilky, hemangiomy, plíseň na nehtech, nežádoucí ochlupení a rejuvenaci pleti.
Dobrý den, odstraňujete hemagiomy také od dětských pacientů? a případně jaká by byla cena? Moc děkuji za odpověď.(Monika H.)
Foto
Dobrý den, u dětí se hemangiomy dají odstraňovat laserem ( NdYAg ). Je důležité aby dítě bylo schopné spolupracovat, jinak žádné překážky k ošetření nejsou. Cena se odvíjí od velikosti ošetřované partie. Obvykle se pohybuje od 1500,- Kč.
Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala jak moc je účiné odstranění pigmentových skvr, které mám v obličeji poměrně hodně - pravděpodobně ze sluníčka. A jestli toto odstranění je trvalé. Děkuji za zprávu.(Martina Novotná)
Foto
Dobrý den. Pigmentové skvrny většinou vznikají kombinací UV záření ( sluníčko ) a u žen hormonální antikoncepcí, případně zde mají svoji roli genetické vlohy. Optimální terapie se provádí erbiovým frakčním laserem. Po ošetření se nesmí vystavovat daná partie 2 měsíce UV záření. Při používání vhodných ochranných přípravků ( SPF 50 ) nedochází k recidivě.