ONLINE CHAT
Dobrý den, měla jsem se vracet do práce po rodičovské dovolené. Moje pracovní místo (administrativní pracovník) bylo ale zrušeno a nabídli mi recepční v hotelu, které vzhledem k časové náročnosti nemohu přijmout. Byla se mnou sepsána DOhoda o ukončení pracovního poměru s odstupným. Mám pochybnosti, jestli to neměla být spíše Výpověď ze strany zaměstnavatele (organizační důvody). Nebudu na trhu práce znevýhodněná, nepřijdu o prápadné dávky z úřadu práce? Děkuji(BBeruda)
Foto
Dobrý den, zaměstnavatel má povinnost Vám pracovní místo držet. Pokud jste však sepsali dohodu o rozvázání pracovního poměru, jedná se o právní jednání dvoustranné (tedy podléhající oboustrannému souhlasu), a proti takové dohodě toho moc nezmůžete (pokud se Vám nepodaří prokázat, že jste byla k jejímu podpisu donucena atp.), obecně tedy takový postup je v pořádku. Bylo-li zaměstnání ukončeno, na základě dohody se zaměstnavatelem, a to bez vážných důvodů, snižuje se procentní sazba podpory v nezaměstnanosti na 45 % po celou tzv. podpůrčí dobu. Nicméně pokud v tomto případě doložíte úřadu práce, že k rozvázání pracovního poměru vás vedly vážné důvody, získáte podporu v nezaměstnanosti ve výši 65%, 50% a 45%.
Dobrý den, jeste bych se rada zeptala... v květnu mi konci rod.prispevek, pp mam na dobu neurcitou, musim co nejdrive oznámit zaměstnavateli, ze jsem tehotna? Jake jsou moznosti kdyz rodit bych mela až v prosinci? Mohu pracovat, zrejme me zaměstnavatel rad nezaradi do prac.procesu..?Nebo mohu nastoupit a nerict, ze jsem znovu tehotna a mit šanci pracovat alespon pul roku? Moc dekuji, vubec si nevim rady..(Kamila)
Foto
Dobrý den, pokud zaměstnavatel nebude souhlasit s tím, že byste si prodloužila rodičovskou dovolenou se starším dítětem do začátku mateřské dovolené s mladším dítětem (tj. na základě vzájemné dohody), pak budete muset nastoupit do zaměstnání v den následující po skončení rodičovské. To ale platí pouze pokud Vám skončí rodičovská a máte možnost si ji prodloužit (tj. původní délka méně než 3 roky od narození dítěte). Pokud souhlasit bude, pak můžete dočerpat.
Dobrý den, vrátila jsem se do zaměstnání v necelých 4 letech věku syna. Nyní, po 4 měsících chci pracovní vztah ukončit. Mám nárok na nějakou dovolenou? A pokud ano, jen za ty 4 měsíce nebo i za dobu co jsem byla na RD? Děkuji.(Zuzana)
Foto
Dobrý den, máte nárok na poměrnou část dovolené za 4 měsíce, tzn. na 1/3 dovolené za kalendářní rok dle pracovní smlouvy.
Dobrý den.Musi šéf po návratu z rodičovské dovolené vyhovět požadavku na zkrácený úvazek?Předem moc děkuji za odpověď.(Jana Novotná)
Foto
Dobrý den, pokud pečujete o dítě mladší 15 let, můžete zaměstnavatele požádat o práci na zkrácená úvazek. Pokud tomu nebrání vážné provozní důvody, měl by Vám zaměstnavatel vyhovět.
V červnu jsem se měla vrátit do práce po tříleté rodičovské dovolené. Byla jsem administrativní pracovník v centrále společnosti. Sdělili mi, že moje pracovní místo bylo zrušeno a mohou mi nabídnout pouze práci recepční v hotelu, což bohužel nemohu přijmout. Byla tedy sepsána Dohoda o rozvázání pracovního poměru podle paragrafu 49 zákoníku práce s odstupným ve výši 3 platů. Je tento postup v pořádku? Kdy se mám přihlásit na UP? Rodičovskou dovolenou jsem si prodloužila do konce září kvůli školce. Budu mít nárok na dávky v nezaměstnanosti? Děkuji(BBeruda)
Foto
Dobrý den, zaměstnavatel má povinnost Vám pracovní místo držet. Pokud jste však sepsali dohodu o rozvázání pracovního poměru, jedná se o právní jednání dvoustranné (tedy podléhající oboustrannému souhlasu), a proti takové dohodě toho moc nezmůžete (pokud se Vám nepodaří prokázat, že jste byla k jejímu podpisu donucena atp.), obecně tedy takový postup je v pořádku. Žádost o zprostředkování zaměstnání je ÚP potřeba podat nejpozději do tří pracovních dnů od skončení pracovního poměru (např. skončil 1.5., lhůta končí dne 4.5. - pokud jde o víkend nebo svátek, tak následující pracovní den).
Vracím se po rodičovské do práce. Šéf mi řekl, že pro mě nemá stejnou práci a chce mě šoupnout do skladu. V pracovní smlouvě ale mám napsáno prodavačka. Může mě takhle přesunout? (Kamila)
Foto
Dobrý den, Váš zaměstnavatel musí dodržet co je psáno v pracovní smlouvě. Pokud skutečně pro Vás nemá práci prodavačky, jedná se o prodlení na straně zaměstnavatele a dočasně Vám přidělit jinou práci, ale to maximálně v rozsahu 21 kalendářních dnů v roce (pokud s tím nebude souhlasit odborová organizace). Dlouhodobě Vás přesunout nemůže, to byste se museli sami na tomto dohodnout. Zaměstnavatel Vám však bude moci dát výpověď pro nadbytečnost.
Dobrý den, 9.5.mi konci 2 leta rod.dov, zjistila jsem, ze jsem znovu tehotna. PP mam na dobu neurcitou. Jake jsou moje prava? Mohu rici zamestnavateli ze dále zůstávám doma, či je potřeba nastoupit do prace? Jak se mi potom bude vypočítávat mateřská kdyz od 05/15 nic nevydelavam? Dekuji(Kamila)
Foto
Dobrý den, pokud zaměstnavatel nebude souhlasit s tím, že byste si prodloužila rodičovskou dovolenou se starším dítětem do začátku mateřské dovolené s mladším dítětem (tj. na základě vzájemné dohody), pak budete muset nastoupit do zaměstnání v den následující po skončení rodičovské.
Po návratu z rodičovské mě zaměstnavatel převedl na jinou práci. Problém je v tom, že je hůře placená než moje původní. Můžu se nějak bránit?(Kelarová)
Foto
Dobrý den, bránit se určitě můžete. Pokud Vaše smlouva nebyla změněna dohodou, máte nárok na takovou mzdu, jakou máte uvedenou ve smlouvě. V případě, že dostáváte mzdu nižší, vyzvěte zaměstnavatele k vyplacení rozdílu. Pokud odmítne, můžete se bránit soudně.
Může si osvč zvolit jakoukoli délku rodičovské dovolené, nebo je to vázáno na výdělek, uvedený v daňovém přiznání? Čtyřletá varianta je pro mě nevýhodná, chci dát dítě ve třech letech do školky.(Táňa)
Foto
Dobrý den, jako OSVČ si můžete sama vybrat jak dlouhou rodičovskou "dovolenou" budete čerpat, výdělek v daňovém přiznání nemá na délku rodičovské vliv.
Jak dlouho před koncem rodičovské dovolené musím v práci oznámit, že se vracím? Existuje na to nějaká lhůta?(Denisa)
Foto
Dobrý den, pokud rodičovskou dovolenou plánujete vyčerpat celou, zaměstnavatele o nástupu informovat nemusíte. To platí pouze pro situaci, že byste se chtěla z rodičovské vrátit dříve.
Jak je to s osvč a rodičovskou dovolenou? Mohu si neomezeně vydělávat, pokud nedám dítě do školky? (Lenka)
Foto
Dobrý den, jako OSVČ můžete nadále pokračovat ve svém podnikání a vydělávat. Můžete mít tuto činnost jako vedlejší výdělečnou činnost, díky čemuž platit sociální pojištění musíte jen když se tak sama rozhodnete, nebo když výše daňového základu dosáhne rozhodné částky 67.756,- Kč v roce 2017 (2016 bylo 64.813,- Kč).
Vrátila jsem se po rodičovské dovolené do práce, ale zaměstnavatel se mě snaží vyštípat. Dělá mi z pracovního života peklo a chce, abych výpověď dala sama. Mimo jiné mi schválně dává takové směny, abych nestíhala syna vyzvedávat ze školky. Můžu se nějak bránit?(Hanka)
Foto
Dobrý den, záleží na tom, zda Vám zaměstnavatel přiděluje směny dle Vaší pracovní smlouvy. Jestliže tomu tak je, Vaše možnosti obrany jsou bohužel omezené.
Za chvíli mi končí rodičovská a potřebuji podat výpověď svému zaměstnavateli, jenže přesně nevím, k jakému datu ji napsat. Pokud je dítě narozené 15.5., měla bych nastupovat zpět do zaměstnání 1.5. (tvrdí manžel), 15.5. (myslím si já) a nebo 16.5. (myslí si babička)? Děkuji. (Karin)
Foto
Dobrý den, nastupovat do zaměstnání byste měla k 16.5. Rodičovská dovolená trvá do tří let věku dítěte včetně, tj. první den po dosažení třetího roku věku dítěte musíte nastoupit.
Dobrý den, moje kolegyně se chce vrátit do práce po rodičovské dovolené v září 2017. Již nyní ji však zaměstnavatel oznámil, že ji úvazek musí zkrátit na 0,6 . V minulém roce však změnil jiné pracovnici smlouvu z doby určité na dobu neurčitou. Je tento postup správný? děkuji(Miroslava Krásná)
Foto
Dobrý den, zaměstnavatel nemůže zaměstnankyni nutit ke změně pracovní smlouvy. Na zkrácení úvazku by musela Vaše kolegyně dobrovolně přistoupit.
Na jak vysoké odstupné mám nárok, když mě zaměstnavatel po rodičovské dovolené nevezme zpět do práce? Před mateřskou dovolenou jsem u zaměstnavatele pracovala půl roku. Započítává se do výpočtu na výši odstupného mateřská dovolená i rodičovská dovolená? (Bečková)
Foto
Dobrý den, zaměstnavatel Vám může dát v průběhů rodičovské výpověď pouze, pokud se ruší zaměstnavatel nebo jeho část, to znamená, že Vás musí přijmout zpět do práce. Pokud byste dostala výpověď po nástupu do zaměstnaní, rodičovská se započítává do výše odstupného.
Jsem na rodičovské dovolené. Než jsem se ale stihla vrátit do práce, znovu jsem otěhotněla. Musí mi zaměstnavatel znovu držet místo? (Martina)
Foto
Dobrý den, pokud máte pracovní smlouvu na dobu neurčitou, zaměstnavatel Vám musí držet pracovní místo i při druhé rodičovské, resp. náleží Vám nová mateřská dovolená, po jejímž skončení na Vaši žádost je zaměstnavatel povinen Vám poskytnout další rodičovskou dovolenou, opět nejdéle do tří let věku nejmladšího dítěte.