ONLINE CHAT
Dobrý den, jak mám žena nalézt znovu sebevědomí po dlouhodobém vztahu s partnerem, který jí ho narušil? S partnerem již nežiji. děkuji Věra (věra )
Foto
Bohužel netuším,jak byl vztah narušen. Sebevědomí je třeba budovat celý život,obzvláště po nepodařených vztazích. psychoterapie je k tomuto velmi vhodný prostředek. Zjistit kdo jsem a co od života očekávám je základní otázka.
S jakými nejčastějšími problémy ženy do vaší poradny docházejí?(Simona)
Foto
Je jich celá řada. partnerské problémy,sexualita,zneužívání,neurotické poruchy,deprese,úzkostné stavy,separace ,výchovné problémy s dětmi. nejčastější jsou pertnerské komunikační bariery. Téma mužskoženského světa je nevyčerpatelné. Dále je to vlastní sebepřijetí-což se právě promítá do všech zmíněných oblastí.Pokud se nemáme rády,nedaří se i v dalších oblastech našeho života.
Dobrý den,jsem rozvedená,mám přítele s kterým se vidím pouze občas. Dělí nás 100km. Mám dotaz: jsem normální? Na prožití orgasmu mam přístrojek pro "dámy" a prožiju s ním slastné chvíle a také silný klitoris.orgasmus. Vaginální orgasmus jsem nikdy neměla. Tím pádem mi nechybí klasická soulož. S přítelem jsem ráda, že se občas vidíme. Vyžaduje po mě častěji soulož a vůbec ho nenapadne mě uspokojit orálně. Vadí mi to, že myslí na sebe a ne na mě.!!! Jak mu to sdělit a jsem vůbec normální, že mi nechybí soulož ? Děkuji. (Moravanka)
Foto
Jsou ženy,které jsou schopny dosáhnout orgasmu pouze při dráždění klitorisu. své partnery musíme naučit zacházet s naším pokladem jen my! komunikace o tom co v sexu potřebuji-at už verbálně či názornou ukázkou,která lze použít v rámci předehry je pro naší spokojenost nutností. nestydte se mu říct či ukázat jak to potřebujete. Erotické pomůcky můžou přispět i ke kvalitě sexu s partnerem...Zvláště když se vidíte s partnerem občas,tak by váš sex měl stát zato!:-) Jinak vaginální dráždění lze doplnit i drážděním klitorisu,využívejte toho.
Žiju s manželem už 20 let. Vůbec spolu nekomunikujeme, on nedbá na hygienu, leží s pivem na gauči. Nemůžu ho vystát. Jednou za čas vyžaduje sex, ale stojí to za prd. Rychle se uspokojí a já z toho nioc nemám. Mám jít od toho? Děti máme velké.. (nanynka)
Foto
napište si na papír ,který rozdělíte na polovinu plus a mínus. sepište všechny plusy co vám vztah ještě přináší a pod mínus co vám ve vztahu chybí. zamyslete se nad tím,proč vlastně zůstáváte ve vztahu s někým koho jak píšete nemůžete vystát,....čas běží a naším úkolem je zajistit si vlastní spokojenost a štěstí.přestante trpět a rozhodněte se být štastná.
Je mi 51 let a příteli je o 11 let míň. Všichni mě od toho vztahu zrazují, i mé dospělé děti. Ale já ho miluji, i když vím, že třeba spolu nezůstaneme navždy. A bojím se, že rozchod bude bolet. Tak vůbec nevím, jak to řešit. (Naďa)
Foto
Rozchod vždy bolí. jdete sice do rizika,ale pokud jste schopna ustát důsledky svého výběru nevím proč by vám měl do vaší lásky někdo mluvit. je to váš vztah,vaše riziko. užívejte každé chvíle kdy jste s ním štatstná. držím palce.
Dobrý den, přítel chce abych své intimní partie nazývala různými jmény. Je mi to hrozně trapné, nevím, jak s tím bojovat. Nemáte nějakou radu nebo tip? (Petra)
Foto
možností je mnoho,zvolte tu,která je vám opravdu sympatická a půjde vám tkzv.do pusy. Růžička,laskonka,kočička,pičulka,.... pokud partner vyžaduje vulgarity-což může někdy muže při sexu vzrušovat,je jen na vás,zda to pro vás bude přijatelné..nedělejte nic,co ve vás vzbuzuje odpor.Pocity trapnosti a ostych se dají překonat.
Zdravím, jak se dá pracovat s vlastní žárlivostí? Moje partnerka si stěžuje, že překračuje zdravé meze, ale nemohu si pomoci, stále žárlím. Mám špatnou zkušenost z minulého vztahu.(Roman)
Foto
Nemáte vyřešené trauma z rozchodu a tento fakt vám evidentně komplikuje vztah současný. Bohužel přenášíte svou špatnou zkušenost na současnou partnerku,které vaše podezírání ubližuje. Pokud jsou projevy vašeho žárlení pro vaši partnerku obtěžující,obrátila bych se bud na párovou terapii,nebo vaší individuální teraii,kde by bylo možno tento problém řešit a následně zpracovat.Pokud chcete vztah udržet je potřeba konat. Žárlivost k lásce sice patří ,ale jen v míře,která je pro partnery přijatelná.
Dobrý den. Kamarádka se rozešla po sedmi letech s přítelem. Nyní nemá problém s nezávázným sexem, ale jakmile potká muže v kterém vidí petenciálního partnera, tak se z ní stává "ledová královna" a nedokáže mu dát ani pusu. Máte nějakou radu co s tím? Děkuju.(Míša)
Foto
Doporučila bych psychoterapii. Trauma z rozchodu dosud nebylo zpracované a komplikuje tak možnost navázání nového vztahu. Je třeba to vyřešit a psychicky se s tím vyrovnat.
Dobrý den, dost často mne trápí různé infekce v intimních partiích, nikdy ale nevím, po jaké pomoci sáhnout, protože nepoznám, jestli se jedná o problém způsobený bakteriemi nebo kvasinkami. Není nějaká první pomoc, která by mi ulevila, ať se jedná o jakýkoli typ infekce? (Ivana)
Foto
jako první pomoc je v lékárně volně dostupný produkt,který působí jak na bakteriální tak na kvasinkové typy infekcí,problém rozhodně neignorujte a navštivte svého gynekologa.
Paní doktorko, mám takový problém. Jsem vdaná 8 let a poslední rok mám podezření, že má manžel milenku. Abych to vysvětlila. Nikdy jsem netrpěla vaginální infekcí a teď už jsem jí měla 3 x za 9 měsíců. A domnívám se, že jsem to chytla od manžela. Je to možné? On je často mimo domov a známí mi říkali, že ho viděli s nějakou slečnou. Taky sem našla v jeho mobilu erotické sms. Tak nevím, co dělat. Mám mu to říct nebo to snášet, i když mi to přináší i zdravotní problémy? Mám ho pořád ráda, máme dě+ti, jsem nerozhodná.(Kája)
Foto
Možné to bohužel je...ale také je možné,že pokud toto podezření máte,může různé infekce vyvolat právě stres z prožívané situace. Otevřená komunikace s manželem je nutná. Pokud je tato situace pro vás přijatelná a jste schopna v ní fungovat používejte ochranu.
Dobrý den, je podle vašeho názoru dobré mít milence pro oživení sexuálního života, pokud máme s manželem problémy, nebo je to spíše cesta k odcizení? Hanka(Hana)
Foto
JE TO ZNAČNĚ INDIVIDUÁLNÍ.... vzhledem k tomu,že my ženy jsme vztahové bytosti,snadno se citově navážeme na své sexuální partnery a potom dojde k odcizení k partnerovi.(zvlášt když je s ním sex lepší.....)
Dobrý den, ráda bych se vyrovnala s nevěrou svého muže, ale stále na to musím myslet a narušuje to náš sexuální život. Byla to nevěra jednorázová a v současné době mi je manžel věrný. (radana)
Foto
není to lehká situace. nevěra partnera výrazně naruší důvěru a bohužel i naše ženské sebevědomí. v těchto situacích je dobrá párová terapie,začínáte vlastně znovu...
stydím se za sva kila navíc a nechci chodit pred partnerem nahata a pri milování chci vzdy tmu i kdyz rika ze me miluje takovou jaka jsem. Co delat?(Verča)
Foto
VĚŘTE MU! vybral si vás takovou jaká jste a takovou by jste se měla mít ráda především vy.
Na co jsou dobré psychoterapie? Byla jsem jednou a paní mi byla desne nesympaticka, rikala porad nejake nadpozemske veci o tom jak musim prijmout sve vlastni ja a ze vse je zakotveno v me minulosti a kdyz to nevyresime, nemuzeme resit soucasnost. Prislo mi to jako osobni striptyz ktery nikam nevedl. Jak vybrat psychoterapeuta? (Milada)
Foto
Chápu. Při hledání se ptejte jakým způsobem terapeut pracuje a rovnou se vymezte vůči transcendentním přesahům,které vás iritují.
Dobrý den, nikdy jsem pri milování nedosáhla vyvrcholení a dost me to trapi. Bud mi musi partner dopomoci, anebo ja sama, ale bez stimulace mi sex skoro nic nerika. Casto myslim na to, jestli bych nemela zkusit nejakou terapii nebo tantru, a bohuzel se mi i casto stava, ze pri milování myslím na práci, úklid, vaření... Partner o vsem ví, trápí ho to taky trochu, ale me o to víc, že mu nemuzu dat to, o co kazdy muz stoji (i kdyz mi tvrdi ze jsem jedina zena co kdy potkal s timhle problemem, rozhodne mu neverim, mozna tak jedina, kdo to priznal, coz byla mozna chyba).. Poradíte, co s tím?(Vlaďka, 30 let)
Foto
Toto není na jednoduchou univerzální odpověd, nechte si poradit a pomoci od kompetentního terapeuta, váš problém je řešitelný
Existuje nějaká jednoduchá metoda, jak překonat nízké sebevědomí? Přítel mi kdysi (před dvaceti lety) při sexu řekl, že mám moc velký zadek. Od té doby jsem si milování nikdy pořádně neužila, pořád musím myslet na své velké pozadí. (Milča)
Foto
výrok vašeho partnera je vysoce netaktní a nesvědčí o vašich nedostatcích ,ale o jeho. Znám mnoho mužů,kteří preferují větší pozadí. nenechte se otrávit a budte na svůj zadeček pyšná.
Přestože žiju s partnerem 2 roku, nedokážu si představit, že by mě viděl na toaletě, nedejbože mě slyšel se upšouknout. Mám z toho takový stres, že si kontroluji, abych nejedla nic nadýmavého, na záchodě se zamykám a pouším si tam rádio. Je to normální?(Gita )
Foto
Je to pochopitelné ale v dlouhodobém vztahu by měla fungovat intimita nejen v sexu. jedná se přece o naprosto normální projevy našich těl. Bála bych se že si vztah pořádně neužíváte,ta věčná kontrola sebe vás musí pořádně vyčerpávat....
Slyšel jsem, že byl nějaký výzkum, jak lidé nazývají pohlavní orgány. Nevíte, jaké názvy vyhrály :-)???(Radmil J)
Foto
vÍtězí názvy květin,kočička,ale můj favorit je laskonka :-)
Paní doktorko, trochu mě děsí mluva dětí na ZŠ. Můj syn je v páté třídě, kde běžně používají slova označující ženský genitál "p...a, k...a" a pod. Jak mu vysvětlit, že je to vulgární? (Zuzka L. )
Foto
vysvětlete mu že se jedná o urážlivé a nehezké označení míst,které se mohou nazývat jinak. Že jednou jeho dívka bude očekávat jiná a hezká pojmenování . V tomto věku je to však bohužel častý projev předpuberty.
Mám problém. Jsem s přítelem poměrně krátce, před nedávnem jsme začali spolu spát. Já mám asi 15 kg nadváhu a objemnější břicho. Při sexu musím mít zhasnuto a na břicho si dávám polštář. Přítel sice říká, že se mu líbím, jaká sem, že se nemusím halit do dny a polštáře. Ale já si jinak sex neužiju. Furt myslím na to, jak tlustě vypadám. Co s tím? (Wendy)
Foto
Nekažte si ty nejkrásnější intimní okamžiky v partnerství!!! Vašemu partnerovi jistě připadáte krásná ,tak si to užijte a dívejte se na sebe jeho očima! pryč s polštářem:-)
Myslíte, že může mít stres a vůbec stud za intimní partie nějaký reálný vliv na zdraví? Dost se stydím a s různými infekcemi se bohužel čas od času trápím. (Vendula H.)
Foto
rozhodně ano,tělo a duše jsou spojené nádoby,tvoří náš celek. stres se často promítá do somatického obrazu nemoci.Naučte se mít své tělo ráda,budte na něj pyšná!Přijměte vše co k vám patří s úctou a láskou. Pojmenujte svou část těla láskyplně.Nebojte se o ní mluvit a pečujte o ni:-)
Opakovaně mne trápí nepříjemné svědění a pálení na intimních místech, asi se jedná o různé infekce. Já se ale stydím ke gynekologovi i pro nějakou pomoc do lékárny. Poraďte prosím. (jeniffer)
Foto
Stud je v tomtopřípadě naprosto zbytečný!tyto nepříjemné projevy patří k životu ženy a potkávají každou z nás.JE TŘEBA PORADIT SE S GYNEKOLOGEM A ZVÁŽIT VHODNOU LÉČBU. První pomocí je lékárna,kde jsou dostupné prostředky,které působí na oba typy vaginálních infekcí. Opravdu není zač se stydět.