ONLINE CHAT
Dobrý den, je mi 20 roků a začaly mi hrozně vypadávat vlasy. U hlavy je mám už úplně řídké. Beru vitaminy, byla jsem na vyšetření štítné žlázy, odběr krve apod. a vše mi vyšlo v pořádku. Žádný stres jsem neprodělala, takže už vážně nevím čím to může být a jsem z toho nešťastná. Odmalička jsem měla krásnou hřívu. Nedržím ani žádné diety, vlasy si nefénuji, nežehlím, nebarvím, nemyji každý den. Už se je začínám bát i česat. Můžete m prosím nějak poradit. Už opravdu nevím co s tím. Jsem mladá a jestli to půjde takhle dál, bojím se, abych nebyl plešatá. Děkuji moc za každou radu.(Julia)
Foto
Dobrý den, může se jednat o genetickou predispozici, endokrinní poruchy apod. Navštivte odborníka - trichologa, který s vámi problematiku probere a navrhne možná řešení. To je základ, k tomu snažit se něco s tímto vaším problémem dělat.
Jak ovlivňuje kvalitu vlasů (jemné vlasy, vlnité = suché a lámou se), věk 40 let, nemocná štítná žláza. Dá se něco ovlivnit stravou? Šampony a další kosmetika moc nezabírají.(Veronika Jana)
Foto
Kvalita vlasů se pochopitelně s věkem a vnitřním prostředí mění. Důležitá je správná a vyvážená strava, dostatek látek a vitamínů ovlivňujících vlasy, vhodná vlasová kosmetika či podpora v rámci výživy a mezoterapie vlasové pokožky.
Může ovlivnit padání vlasů používání některých druhů šampónů? Jaký šampón doporučujete, když se mi mastí vlasy?(Pavla)
Foto
Dobrý den, vlasová kosmetika má přímý vliv na vlasovou pokožku hlavy, kde jsou umístěny cibulky. Výběr kvalitní kosmetiky je tak základem. Existují specializované profesionální přípravky jako např. Nioxin, které svou kvalitou stojí poněkud jinde nežli běžné přípravky z drogerie.
Dobré odpoledne, ve svých 60 letech mé vlasy dosti vypadávají a mám je jemné. Léčím se se štítnou žlázou, již 28 let jsem po operaci (plně kompenzováno). Nyní jsem před rokem prodělala operaci nohy v narkóze, vypadávání vlasů se zvýšilo. U kož. lékařky jsem dostala 3 série Methioninu, ovšem žádný efekt není vidět a prý už s tím se nic dál dělat nedá... Poradíte mi? Děkuji J.(Jarka)
Foto
Navštivte odborníka - trichologa, případně mě na klinice Mediestetik. S odborníkem můžete probrat všechny problémy a navrhne vám možnosti řešení, ať se jedná o domácí péči, klinickou péči léčbu apod.
Dobrý den vím ,že dnešní chat je o vlasech ,ale chci se zeptat na obočí. Co může být příčinou padání? Děkuji za odpověď Martina 39 let(Martina R.)
Foto
Dobrý den, příčiny mohou kopírovat příčiny padání vlasů.
Dobrý den, je mi 51, už skor půl roku mě svědí hlava a dost mi prořídly vlasy na temeni a v oblasti uší. Jedná se o seboroickou dermatitidu? Pořídila jsem si konopný šampon seborea, po třech umytích zatím žádné výsledky, hlava svědí pořád. Co byste mi doporučila?(Dana)
Foto
Dobrý den, může se jednat o SD, nicméně doporučuji navštívit odborníka - trichologa, se kterým budete svůj problém konzultovat a on vám pomůže nalézt řešení.
Dobrý den, prosím o Váš názor. Lze zabránit ztrátě vlasů po menopauze, když tento problém má moje matka, měla babička i prababička. Byly téměř bez vlasů. Nyní se s tímto problémem potýkám i já, je mi 53 let. Léčba u kožní lékařky nepřinesla žádný výsledek, neví proč tomu tak je. Děkuji za odpověď. (Stanislava Petrová)
Foto
Dobrý den, menopauza je spojena s prudkými hormonálními změnami, které mají na vlasy vliv. Základem je tak prevence a péče o vlasovou pokožku, např. i za pomoci trichologie či DNA buněčné terapie RegenPlazma. Navštivte mne na klinice Mediestetik a můžeme se na problém společně podívat.
Dobrý den, jaká je doba rekonvalescence po zákroku? Budu potřebovat neschopenku?(Simona Roubíčková)
Foto
Dobrý den, po zákroku a upravě vlasů se můžete okamžitě věnovat všem činnostem, nejedná se o zásah do integrity pokožky.
Dobré odpoledne, jak probíhá procedura? Je to bolestivé po zákroku? (Ilona Rychlá)
Foto
Procedura probíhá tak, že po konzultaci s lékařem a zvolení této procedury se provede odběr vzorku vlasů (pokud se nejedná o totální alopecii) a poté se odebírají rozměry, jedná se o zhotovení formy ze speciálního materiálu, tzv otiskování. Poté se všechny tyto materiály společně s fotodokumentací a průvodním listem odesílají do laboratoře.
Dobré odpoledne, jakou maximální délku jste schopni nalepit?(Diana Pokorná)
Foto
Dobré odpoledne, nejdelší je rozměr 50-55 cm.
Dobré odpoledne, kolik odstínů barev je na výběr? Odkud berete materiál?(Rostislav Levý)
Foto
Dobré odpoledne, odstínů barev je nespočetně, vzhledem k tomu, že vlasy se vybírají dle jejich barevnosti a do štěpu se implantují ručně tak, aby barevnost odpovídala vlasům, které má pacient na hlavě. Mimo barevné skladby jednotlivých vlasů se tyto vybírají i podle síly, vlnitosti a implantují se dle víru. Parametrů pro výrobu je 9, celkem se jedná asi o 100 variant barevnost vlasů. Materiál jsou pravé nikdy nebarvené evropské vlasy.
Dobrý den, zaznamenali jste nějaké alergické reakce na zákrok. Jak se pohybuje úspěšnost a neúspěšnost?(Štěpán Horáček)
Foto
Použité materiály jsou hypoalergenní a dosud jsme nezaznamenali jakoukoliv negativní reakci na štěp. Dočasně po první aplikaci se může v individuálních případech objevit drobné začervenání pokožky.
Dobrý den, jak je potřeba po aplikaci o vlasy pečovat. Chodí se na nějaké doplňování? Jak to funguje po zákroku?(Zita Dlouhá)
Foto
Po aplikace se s vlasy pracuje jako s normálními. Ráno se učešete, použijete styling, lak apod. Jendou měsíčně je na klinice štěp snesen, speciálními přípravky vyčištěn ve speciálním stoji a poté se umísťuje s novou dávkou fixačního gelu zpět na místo.
Dobrý den, jsou nějaká zdravotní omezení, když chci podstoupit zákrok?(Vendula Tučková)
Foto
Dobrý den, mimo akutního problému na vlasové pokožce nejsou pro tuto metodu žádná omezení. Zákrok RealHair je bezpečný a přináší vysokou přidanou hodnotu, tomu odpovídají i naši spokojení pacienti.
Dobré odpoledne, dají se vlasy upravovat u kadeřnice (barvení, melír)?(Iveta Berkyová)
Foto
Dobrý den, vlasová náhrada se na poprvé sestříhá do požadovaného tvaru, poté je možné ji stylingovat a pracovat s vlasy jako s běžnými. Barvení apod. pokud bude agrasiví se však může odrazit na životnosti náhrady.
Dobrý den, dá se metoda real hair použít i na úplnou plešatost?(krista)
Foto
Dobrý den, ano velmi často řešíme i totální alopecii, ceny totálních náhrad jsou však vyšší nežli základních, které začínají na 44 tisících korunách.
Dobrý den, je tato metoda vhodná i pro muže, když mám vlasy na ústupu? Nebo musím mít vyloženě lysinky(Petr Č.)
Foto
Dobrý den, štěpy RealHair se používájí i pro řídnoucí vlasy, tyto jsou zastiženy a štěp je umístěn na ne, léčebný gel zbylé vlásky i pokožku chrání. Není tedy třeba čekat až na úplnou plešatost v daném místě. Řešíme i ustupující vlasy.
Dobrý den, je mi 65 let, mám velkou alopecii, vlasy mi vypadávají postupně v průběhu 10 let a doposud i s kořínky, beru léky na cukrovku, na cholesterol, tlak a Letrox 50, byla jsem u dermatologa, kožní, interní, zbytečné, o nějaké léčbě se nedá hovořit, na různé šampony, mastičky, vodičky a další co se nabízí nevěřím, škoda peněz , nosím příležitostně paruku, zaujala mně akorát nabídka na štěpy, které se vyrábí v Itálii, pro mně jako důchodkyni je to ale hrozně drahé, píšou od 44 000 Kč, myslíte, že to časem zlevní a snad i pojišťovna bude něco přispívat?(Alena)
Foto
Dobrý den, cena štěpů RealHair stojí na pomezí paruky a transplantací. Je však třeba říci, že odpovídá kvalitě individuální ruční výroby a technologii, která je tak sofistikovaná, že štěp není odlišitelný od svého okolí. CO se týče ceny, náklady na zhotovení štěpu jsou velmi vysoké a nemyslím, že by do budoucna tyto ceny šly dolů.
Dobrý den, 1) jaký přípravek byste doporučila pro svědící pokožku ve vlasech? 2) co používat na vlasy po umytí šamponem? 3) jaký máte názor na přípravek MSM? 4) co může způsobovat a jak léčit červené tečky (s bílou tečkou uprostřed) ve vlasech a na čele, kde začínají růst vlasy? Děkuji(kuki)
Foto
Dobrý den, předně bych se snažila zjistit proč vás pokožka hlavy svědí, to by mohlo souviset s kosmetikou kterou na vlasy používáte a řešení by pak bylo jednoduché. Po umytí šamponem doporučuji kondicionér a případně kosmetiku, který slouží pro kvalitní péči o vlasovou pokožku. Preparátů je celá řada. O MSM neexistuje dostatek klinických důkazů, které by jeho zázračné vlastnosti potvrdily či vyvrátily. U červených teček se může jednat o mnoho věcí, např. dermatitidu, projevy folikulitidy.
Paní doktorko, jak se o vlasy staráte vy? Máte svoje vlastní?(annamym)
Foto
Dobrý den, ano mám své vlastní vlasy. Starám se jak nejlépe umím, ať je to po stránce stravy, či přípravků, kterými své vlasy ošetřuji.
Dobrý den, odmalička trpím na suché a krepovité vlasy. Poslední dobou mi začínají i padat a stejně tak se zhoršuje i kvalita mých nehtů,zaala jsem rát vitamíny - speciální výživu a stále nic nepomáhá. Myslíte, že toto jsou předpoklady k plešatění? Díky, je mi 26 let(dah26)
Foto
Dobrý den, padání vlasů může mít mnoho příčin, stres, strava, hormonální a endokrinní problémy. Příčin je celá řada, stejně jako možných řešení. Důležitá je zejména prevence, pokud standardní postupy nepomáhají, navštivte mne na klinice Mediestetik či jiného trichologa, který s vámi problematiku prokonzultuje a bude schopný případně provádět zákroky, které povedou k výživě a péči o pokožku hlavy.
Dobrý den, ve svých 72 letech jsem v prosinci m.r. prodělala masivní alergický atak. Lékařka ve vlasovém centru FN Vinohrady mi diagnostikovala alergii na PPD a předepsala kortikoidy, speciální šampon a sérum na zklidnění vlasové pokožky.Během 14 dnů mi vypadaly vlasy a na hlavě se mi objevily nepěkné lysiny. Po využití léků se můj stav mírně zlepšil, v průběhu měsíce mi vlasy začaly velice pomalu dorůstat. Jejich kvalita je ale mizerná, jde spíše o chmýří, které nelze nijak upravit. Prosím o doporučení přípravku pro zlepšení jejich kvality. I když používám šampony a balzámy pro posílení struktury vlasů, úspěch se zatím nijak neprojevil. Děkuji za radu (Božena)
Foto
Dobrý den, na klinice ve Vinohradech jste v dobrých rukou, mimo kliniku Mediestetik působím i zde. Věřte svému lékaři, případně mne navštivte na klinice Mediestetik, kde můžeme problematiku prokonzultovat a probrat možnosti, které nabízí moderní trichologie, jako je aplikace obohacené plazmy apod.
Dobre den, 2 roky po chemo therapy me stale nerostou vlasy, nejake chmyri na hlave mam ale vlasy to nejsou. Je tady nejaka nadeje nebo uz jen paruka. Pouzivam organicky kokosovy olej, aby se me nevysusovala pokozka. Budu vdecna za odpoved. Dekuji Zdena(Toni Bartusek)
Foto
Dobrý den, většinou po chemoterapii začínají vlasy růst po 3-6 měsících, ve výjimečných případech může být ztráta vlasů trvalá. Zde bych doporučovala konzultaci s onkologem, případně podrobné vyšetření trichologem, pokud by se jednalo o stav trvalý, pak by pro vás byl vhodný štěp RealHair, který má oproti parukám mnoho výhod a od přirozených vlasů je nerozlišitelných. Na klinice Mediestetik řešíme totální plešatost tímto způsobem velmi často a našim pacientům to pomáhá nejen po stránce vzhledu, ale taktéž po stránce psychické.
Dobry den ja by som sa chcela spytat velmi sa mi mastia vlasy a vypaduju mi aky sampon by ste mi odporucaly dakujem za odpoved(maria722)
Foto
Dobrý den, velmi dobré zkušenosti mám s profesionální řadou vlasových přípravků Nioxin.
Dobrý den, jaké prostředky doporučujete pro posílení kvality vlasů (slabé,lámavé) po odstranění štítné žlázy. Lze např. vitamíny Panthenol brát dlohodobě? Jana(Jana)
Foto
Dobrý den, základem je zdravá vyvážená strava, pak případně ověřené vitamínové a potravinové doplňky, kvalitní vlasová kosmetika, solidní zkušenosti mám s výrobky Nioxin a samozřejmě výživa vlasové pokožky za pomoci mezoterapie.
Dobrý den, je mi 61 let a přirozeně mi vlasy ubývají. Co dělat z hlediska stravování a výživy, aby se kvalita vlasů zlepšila, podpora růstu vlasů je možná i v tomto věku? Druhý dotaz se týká nehtů, na většině nehtů na rukou mám podélné rýhy, bez skvrn. Děkuji, přeji příjemný den. (Alicia)
Foto
Dobrý den, z hlediska stravování je důležité konzumovat stravu zdravou, vyváženou s dostatkem všech důležitých látek a vitamínů (viz předchozí odpovědi). Dále je třeba pečlivě vybírat vlasovou kosmetiku a případně využívat služeb trichologa, který za pomoci mezoterapie a péče o vlasovou pokožku této dodá živiny, vitamíny a další látky, které se projeví na kvalitě vlasů. Co se týče nehtů, problém může souviset s vlasy, pak je třeba pátrat zdali vám nechybí něco ve stravě či se nejedná o nějaký endokrinní problém.
Mé 14leté dceři dost vypaávají vlasy,mužete nám poradit co s tím dělat?Děkuji(Alena)
Foto
Dobrý den, vypadávání vlasů může úzce souviset s hormonálními změnami, a to už v pubertě. Většinou se situace v tomto případě sama srovná, pokud si ale chcete být jistá, zajděte se s dcerou poradit k trichologovi
Dobrý den, podstoupila jsem bariatrickou operaci žaludku a po roce hubnutí mi začaly vypadávat vlasy. Jaký doplněk stravy byste mi doporučila. Beru každý den multivitamín. Děkuji.(Kristina M.)
Foto
Dobrý den, na trhu existuje velké množství doplňků a je tedy třeba dobře vybírat. Mimo doplňky je však třeba dbát i na správnou péči o vlasy a vlasovou kosmetiku. Z vitamínů se na stavbě vlasu podílejí zejména vitamíny A, C, D, E, H, B.
Dobrý den,v červnu minulého roku mi začaly padat vlasy po injekcích u kožního lékaře mi do vánoc vlasy narostly a ted od dubna zase padají jsem vyšetřena od A do Zet a všude slyším že jse zdravá dělají se mi kolečka o velikosti pětikoruny i větší děkuji za radu Romana M.(Romana Melounová)
Foto
Dobrý den, bohužel příčin řídnutí a vypadávání vlasů je celá řada a nepatří mezi ně pouze faktory zdravotní. Kvalitu vlasů ovlivňuje například také stres a zejména genetika. Doporučila bych Vám pokračovat v mezoterapii, která Vám před Vánoci pomohla, v mnoha případech je potřeba pravidelné opakování tohoto ošetření pro dlouhotrvající efekt
Dobrý den, celý život jsem měla husté a pevné vlasy, ale postupem času jsou křehké, lámavé, vysušené a krepaté i když je umývám a fénuji jen 2x za měsíc. Můžete mi prosím poradit, co s tím a jaká může být příčina stávajícího stavu mých vlasů? Je mi 70 roků. Děkuji za odpověď.(Zdena)
Foto
Dobrý den, jak jsem již odpovídala v předchozím příspěvku, velmi často jsou tyto problémy spojené s postupujícím věkem a změnami, které ženské tělo provází. Doporučuji využívat běžné výživové prostředky, vlasovou kosmetiku speciálně určenou pro tyto problémy a případně navštivte odborníka, který vám osobně poradí. V úvahu připadá výživa pokožky tak, aby dostala potřebné látky.
Je mi 73 let. Zhruba 5 let sleduji větší vypadávání vlasů. Vlasy jsem měla vždy jemnější a dosti se mi mastily. Glykémie, TSH, krevní obraz: v normě....Aplikovala jsem několik balení Placenta amp. do pokožky vlasů, Revalid tob. 3 měsíce - bez účinku. Nahoře hlavy mi již prosvítá pokožka. I když jsem stará, nerada bych byla plešatá. Poraďte, co dělat? děkuji.(Blažena)
Foto
Dobrý den, s postupujícím věkem se tyto problémy často objevují, úzce to souvisí s i hormonálními změnami. V těchto případech je třeba působit přímo v pokožce, jako jsou již zmiňovaná mezoterapie a RegenPlazma. Případně pokud ani tyto postupy nevedou ke zdárnému cíli, saháme po náhradě RealHair, která chybějící vlasy doplní a umožní lidem se zase cítit skvěle jako se svými vlastními vlasy.
Z dloohotrvajícího nadměrného pracovního stresu mi propukl Lichen Planopilaris, vypadalo mi dost vlasů a udělalo se mi pár lysin naštěstí víc skrytých. Pracovní neschopností a léčbou ( tři měsíce Plaquenilu) se autoimunitní zánět zastavil, objevilo se trochu nových vlasů, ale lysiny zůstaly holé. Jaká je prognóza, lze tento stav udržet nebo lze dosáhnout úplné vyléčení a je důležité se v budoucnu vyvarovat velkého stresu? Dále jaké mám možnosti vyřešit stávající lysiny na hlavě, co poskytuje současná medicína? Děkuji (Petra)
Foto
Dobrý den, u tohoto onemocnění jsou lysiny většinou trvalé. Vzhledem k tomu, že příčiny onemocnění jsou nejasné nelze říci přesně jakoukoliv prognózu. Nicméně stres coby faktor se negativně podepisuje na mnoha onemocněních, tudíž bych se jej v každém případě snažila vyvarovat. U lysin záleží na rozsahu, jizvicí alopecie kam váš problém patří však obecně nemá dobrou prognózu a léčba tak může být komplikované, ať se jedná o mezo, transplantaci apod. Toto by bylo na podrobné vyšetření a osobní konzultaci.
Dobrý den, mám 56 let, jsem po menopauze a v poslední době mi začaly docela hodně padat vlasy. Žádné léky neužívám. Je to v mém věku normální? Jsem blondýna a vżdy jsem měla jemné a řidší vlasy. Děkuji.(Marie)
Foto
Dobrý den, v období menopauzy dochází v těle k výrazným hormonálním výkyvům, které se mohou projevit právě i řídnutím a vypadáváním vlasů. Zvlášť pokud jste měla vlasy vždy jemné a řidší, je výsledek těchto změn viditelnější. Ve velké většině případů je tato situace normální, pokud si ale nejste jistá, vyhledejte trichologa a poraďte se s ním osobně
Dobrý den, podařilo se mi po úpravě stravy a cvičení zhubnout 20 kilo, ale moje vlasy jsou jemnější a lámou se mi. Beru potravinové doplňky ve formě multivitamínu, ale nelepší se to. Používám čirý šampon a neoplachovací rozčesávač, značku po 2 měsících měním. Co s tím?(Berenika D.)
Foto
Dobrý den, vypadávání vlasů může být velmi úzce navázáno na změnu stravy i na výrazný úbytek na váze. Doporučila bych Vám navštívit trichologa ke konzultaci dalšího postupu. Ke stanovení anamnézy a léčebného plánu je totiž potřeba znát Vaši situaci mnohem podrobněji.
Dobrý den, jak dlouho taková léčba trvá a kolik cca stojí? Samozřejmě je to pro každého individuální, ale dokážete to tak nějak v průměru odhadnout? Děkuji.(Tadeáš Novák)
Foto
Dobrý den, máte pravdu, léčba je vždy individuální a šitá na míru každému pacientovi zvlášť. Obecně mohu říci, že mezoterapie se pohybuje od 2 500 Kč, švýcarská DNA terapie Regen od 5 000 Kč a biokompatibilní štěpy RealHair od 44 000 Kč. Zatímco mezoterapii či Regen je většinou potřeba dle potřeby opakovat, štěp se vyrábí každému pacientovi pouze jeden.
Dobrý den,dcera (17) se od dvou let léčí s juvenilní revmatoidní artritidou.Momentálně bere denně Aravu a jednou týdne Methotrexat.Poslední rok se velmi zhoršila kvalita vlasů.U kořínků jsou husté (i když velmi jemné),ale když dorostou k ramenům,jsou řídké,lámou se. Bere methionin,po něm je vidět maličké zlepšení,ale nic převratného.Vlasy si nekulmuje,ani nefénuje. Poradíte, prosím, zda existuje něco na zlepšení? Děkuji (Simona)
Foto
Dobrý den, kvalita vlasů v případě vaší dcery trpí zejména prováděnou léčbou. V tomto případě bych doporučila konzultaci se specialistou, dále pak klasické vitamínové doplňky, používat vhodný šampón a případně využít zde již zmiňované vlasové mezoterapie, který dodává potřebné živiny přímo do vlasové pokožky hlavy. Případně lze využít technologii obohacené plazmy Regenplazma. V případě zájmu jsem vám na klinice Mediestetik k dispozici.
Dobrý den, mojí mamince vypadaly vlasy kolem 45 roku věku, že měla lysiny. Je to dědičné? Dá se tomu předejít?(Jarmila Š.)
Foto
Dobrý den, alopecie samozřejmě může být zapříčiněna určitými genetickými predispozicemi, které se nedají příliš předjímat. Důležitá je proto prevence a správná péče o vlasy, ať už správná životospráva a strava, tak například mezoterapie, tedy hloubková výživa vlasů, případně RegenPlazma/RegenMatrix, což je švýcarská DNA terapie, která dosahuje nejen při léčbě, ale také při prevenci ztráty vlasů skvělých výsledků. Máte-li obavy, doporučuji Vám navštívit trichologa, neboli lékaře, který se specificky zabývá léčbou pokožky hlavy a vlasů. Zastavte se třeba za mnou na Praze 1 na klinice Mediestetik a můžeme se spolu podívat na některé možnosti.
Dobrý den, z jakého materiálu ej vyrobena RealHair a jak na hlavě drží?(Jiřina Královská)
Foto
Dobrý den, vlasový štěp je vyroben ze speciální biokompatibilní polymerové kůže, která je prodyšná a hypoalergenní. Do tohoto štěpu jsou pak ručně vetkány pravé vlasy dle stejné barevnosti, vlnitosti a tloušťky, jakou mají ostatní vlasy pacienta. Když je štěp hotový, je k nerozeznání od přírodních vlasů. Na lysé místo se umísťuje za pomoci speciálního gelu, který mimo toho, že štěp na místě drží, ještě chrání a vyživuje pokožku hlavy tak, aby byl možný interval čištění vždy po 1 měsíci. Proto může člověk s tímto štěpem dělat všechny běžné činnosti a není nijak limitován.
Dobry den Je mi 18 let a v posledni dobe se mi na temeni hlavy zacala delat nehezka kulata lysa mista a vubec nevim proc! Vite prosim co by toho mohlo byt pricinou a jaky by byl proti teto chorobe nejlepsi postup? Dekuji (Kristyna)
Foto
Dobrý den, z tohoto popisu bych soudila, že se může jednat o areátní alopecii, který začíná lysinami velikosti zhruba mince... Na rozvoji se může podílet jak genetika tak imunita. Pokud již pozorujete lysá místa, navštivte lékaře, který provede diagnostiku a navrhne vám vhodnou terapii.
Dobrý den,synovi je 25 let a potýká se s vypadáváním vlasů.Má kouty a na temeni se mu tvoří lysina.Zkoušíme různé šampóny,balzámy,kůry,ale nic nepomáhá.Dá se s tím něco udělat?Má z toho deprese.Zajímá se o transplantaci vlasů,ale metoda je dosti drahá.Existuje nějaký jiný způsob?Děkuji za odpověď.(Hana Böhmová)
Foto
Dobrý den, vypadávání vlasů je dáno mnoha faktory. Může být zaviněno geneticky, a v tom případě žádné šampony nepomohou, nebo se vlasům například nedostává dostatečná výživa, která se pak často řeší pomocí tzv. mezoterapie, tedy ošetření, při němž se výživné látky aplikují injekčně přímo do pokožky. Doporučila bych synovi vyhledat trichologa, tedy lékaře, který se zabývá problematikou péče o vlasy a o pokožku hlavy. Ten nejlépe poradí, jakým způsobem se situace dá řešit.
po uzivani praskuFAmosan a apo famotidine na zaludek mi zacaly hodne vypadavat vlasy ,ale mam velkke stresy, co by bylo dobre udelat -uz jsem si koupila biosil a zinek-vapnik -zinek v tabletachale porad jsou strasne jemne co bych mela jeste delat dekuji linda(linda)
Foto
Dobrý den, velmi pravděpodobně se nebude jednat o důsledek nikoliv léků, ale právě míry stresu, která se projevuje i na vašich zažívacích obtížích. Pokud vám více vypadávají vlasy a běžné potravinové doplňky na toto nereagují, doporučila bych vám navštívit odborníka (trichologa), který se problematikou vlasové pokožky zabývá. Ten provede vyšetření a navrhne vhodnou terapii, základní možností může být provádění mezoterapie vlasové pokožky, kde je přímo cíleně vyživována pokožka hlavy, tento zákrok běžně provádím u nás na klinice Mediestetik. Je třeba si uvědomit, že pro růst vlasů je nejdůležitější právě cibulka uložená v pokožce, samotný vlas je pak již jen mrtvou součástí.
Dobrý den, jsem těhotná a přijde mi,že mi začaly padat vlasy, má to s tím něco společného? Díky(Jana)
Foto
Dobrý den, při těhotenství i při kojení dochází v těle k celé řadě hormonálních výkyvů, jejichž důsledkem často bývá i tenčení a vypadávání vlasů. Taková situace je naprosto normální, takže se tím určitě není třeba nijak stresovat.
Dobrý den pani doktorko, v čem je metoda Real hair lepší než klasická transplantace vlasu?(Jiřina Kovářová)
Foto
Dobrý den, oproti transplantaci vlasů je metoda RealHair čistě neinvazivní, to znamená, že při ní nedochází k žádnému narušování pokožky. Transplantace může být bolestivá a nemusí být vždy úspěšná, naproti tomu při RealHair je výsledek zaručen a celý proces není pro pacienta nijak nepříjemný. Transplantace vlastních vlasů pak rovněž není možná v případech totální alopecie, kde naopak RealHair účinně pomůže.
Dobrý den, četla jsem o nové metodě RealHair. Jak dlouho to vydrží na hlavě? Co je potřeba pro následnou péči? Děkuji za informace.(Izabela K.)
Foto
Dobrý den, životnost biokompatibilního štěpu RealHair je zhruba čtyři roky. Životnost samozřejmě ovlivňuje správná péče o štěp, kam patří zejména jeho pravidelné čištění, které pobíhá na klinice jednou za jeden či dva měsíce.
Dobry den, rada bych se zeptala jak dlouho se na vlasovou nahradu ceka? Dekuji.(Natálie R.)
Foto
Dobrý den, výroba vlasového štěpu RealHair trvá zhruba 6-8 týdnů. Ve výjimečných případech, kdy se jedná o kompletní náhrady u totální alopecie může být doba delší. To se týká zejména situace, kdy si pacient přeje náhradu s extra dlouhými vlasy.