ONLINE CHAT
Dobrý den, umí si čínská medicína poradit s předčasným snížením funkce vaječníků? zatím docházím (asi 3/4 roku) co druhý měsíc na akupunkturu a beru homeopatika ale změna žádná. Umí si poradit i se špatnou kvalitou spermií - nepohyblivé a špatná morfologie. Děkuji moc(Zuzana)
Foto
Dobrý den, na podkladě podrobné konzultace by měla být bylinná terapie akupunktura účinná ve všech bodech dotazu...
Dobrý den,je možné v rámci čínské mediciny pomoci vyřešit plicní chlamydie? Jakým způsobem? Moc děkuji(Lada)
Foto
Dobrý den, i z hlediska západní medicíny jsou chlamydie velký oříšek....a tak je tomu i v tčm....přesto- protože číňané neznali chlamydie, jen podrobně rozebírali příznaky, tak se občas zadařilo systém Plic podpořit....
Dobrý den, více jak 3 měsíce nemám čich. Lze toto léčit akupunkturou? Děkuji.(Petr)
Foto
Dobrý den, ....z hlediska tčm klasická "blokáda"...z větru?....akupunktura a byliny jsou velmi efektivní cestou
Dobry den, již jsem k vám objednaná na konzultaci s atopickým eksemem, ale chci se zeptat, zda léčíte také chronické bolesti zad. Děkuji(Mirka)
Foto
dobrý den, řešíme oboje....:), při vstupní konzultaci bude čas to s terapeutem probrat...
Dobrý den, poradila by si čínská medicína i s vadou pes equinovarus, myslím jako doplněk k ortopedické léčbě..(Lucca)
Foto
pokud zvládneme akupunkturu, tak doporučuji....a ještě bych přidal 3x týdně moxování...
Dobry den, dcera (6let) trpi na zanety zubu, v posledich 6 mesicich ji trhali jiz treti mlecnou stolicku, pod kterou byla zanetliva boulicka. Pani zubarka vysvetleni nema, nevite, v cem by dle cinske mediciny mohl byt problem? Dekuji.(Petra)
Foto
Příčin může být více, zde se to vše rozebrat nedá...často jde i o skryté horko, které si člověk na svět přinese od rodičů....ale častěji jde o horkost žaludku či srdce...V 6 letech by měl být schopný už pít nepříliš vábné čínské odvary...
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda jsou nějaké možnosti léčby zánětlivé chronické artritidy s podezřením na Bechtěrovovu chorobu. Přítel mé dcery má 26 let a potýká se stímto onemocněním asi 5let. Mnoho o tom nevím, ale podstupoval už druhou bioléčbu, kterou museli přerušit, jelikož mu začala mrtvět levá půlka těla. Má vysoké CRP 46. Pochází z Irska kde aktivně sportoval a po úrazu achilovky se mu spustila tato choroba snad díky nějakému genu po matce. Děkuji za odpověď(Ivana Foltýnová)
Foto
Dobrý den, tyto potíže sice také řešíme, ale na akupunkturu je potřeba chodit i 2x týdně, což nevím, jestli by Váš přítel mohl....
Dobrý den, mám již přes 10 let problém s nepřetržitým šuměním v levém uchu.Při změně počasí mám tento zvuk silnější. Byla jsem léčena léky a kapačkami, ale pan doktor mi řekl, že se s tím musím naučit žít. Je možné vyléčení pomocí čínské mediciny? Děkuji za odpověď a přeji krásný den. (Kyptová)
Foto
Dobrý den, pokud jste věku nad 60 let, léčba je daleko delší, než u mladých lidí. Kombinace akupunktury a bylin by měla smysl.
Dobrý den, prosím o radu. Trpím suchým dráždivým až dávivým kašlem. Ten vyprovokuje pocit suchosti v ústech a lechtání na mandlích. Záchvaty kašle se objevují nepravidelně. Nejsou závislé na námaze. Alergologické, ORL a plicní vyšetření je negativní. Děkuji za radu.(Eliška Jahodová)
Foto
Tento stav bývá častým v jarních měsících, a nejde o alergii...Po zimě- systému Ledvin- je tělo vyčerpané a "Ledviny" nemají čím vyživovat- zvlhčovat Plíce, i fyzicky....Čínské bylinky by mohly pomoci...
Dobrý den, zajímalo by mne zda máte nějaký recept na snížení tlaku. Klasická medicína umí jen podávat léky buď na snížení, nebo zvýšení tlaku. Jsem nekuřák, abstinent, věk 54 let, ve stravě se snažím mít min. tak dvě třetiny zeleniny. (většinou snídám krajíček chleby s máslem a sýrem, oběd na osmahnutou cibulku dám zeleninu dle ročního období (červenou řepu, cuketu fazole, zelí, pohanku a je to zahuštěné rajským protlakem + koření), večeře z padesáti procent zeleninové saláty s tuňákem a olivovým olejem. Uzeniny - šunku, nebo maso jím jen místo pamlsku mezi jídlem, nebo v sobotu a v neděli, kdy si nevařím. Pití z 99% voda. Děkuji a s pozdravem Jindřich Adamec. (Jindřich Adamec)
Foto
Někdy tento stav vyvolá tzv.prázdný oheň....bez bližšího vyšetření stavu bych nerad navrhoval postup...
Mám dlouhodobě problémy se zády (vyhřezlá ploténka) a hrozí mi operace. Myslíte, že by mi pomohly masáže u vás na klinice? Děláte nějaké speciální masáže?(František)
Foto
ploténka- záleží , kam se nasměřuje- většinou utlačuje měkké tkáně kolem sebe a následný otok zpětně, nebo dále utlačuje dalčí části. Akupunktura je schopna vylepšit vstřebávání tohoto otoku, ale ne "nacpat" ji nazpět....pokud je její stav velmi špatný, musíme přikročit k razantnímu postuptu, operaci...
Dobrý den,již delší dobu mám opuchlou(zduřelou) Achillovku a občas bolí,ne stále..Běžné léčení(vč.tzv.rázové vlny) nepomohlo.Je naděje k uzdravení některou z vašich metod?(Jan Frič)
Foto
zkusil bych moxování a akupunkturu
mám akutní výhřez bederní ploténky již poněkolikáté.Co byste mě doporučil?je mě 60roků a operaci bych brala jako poslední možnost(jana)
Foto
dobrý den, akupunktura je první a mnohdy jediná pomoc....
Dobrý den, po 5letech snažení mi byla diagnostikována neplodnost z imunilogického důvodu (tělo vytváří protilátky proti spermiím + zvýšené NK buňky), doporučena léčba kortikoidy, na snížení imunitních reakcí. Bez těchto léků prý otěhotnět nelze. Jinak jsem zdravá, léky neužívám. Má TCM zkušenost s touto diagnózu a je možné vyléčení? Děkuji a přeji krásný den!(Jana)
Foto
Zkušenosti s tím máme časté, jde o vytvoření "blokády v krvi", která nedovolí otěhotnění...terapie je minimálně na 1/2-rok odvarů a kombinace s akupunkturou
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně opakovaných purulentních otitid u malého dítěte. Mám 18m synka, který již od 2,5m (byl plně kojené dítě) věku trpí na záněty středního ucha. Do současné chvíle jich měl cca 17. V kultivaci vychází buď pneumokok či haemofilus (pokaždé léčba atb). Každé atace předchází výtok z očí (naposledy zjištěn streptokok). Jsme v péči FN Motol i KDDL Na Karlově, imulogické testy vyšly negativní, bez známky imunodeficitu. Nikdo nám nedokáže říct, co by mohlo být příčinou...Syn už podstoupil tympanostomii i adenotomii, hrozila mu oboustranná mastoidektomie. Ráda bych znala názor z pohledu čínské medicíny. Děkuji mnohokrát (Michaela)
Foto
Vzhledem k chronicitě potíží, jde o "skrytý patogen", který je vždy "posílen-zesílen" novou škodlivinou "větru, vlhkosti a horkosti" vstupem do dráhy žlučníku, která je na hlavě zodpovědna za uši.... Doporučil bych vstupní konzultaci a zkusit čínské byliny, ve formě, kterou malý zvládne...
Dobrý den, slyšela jsem od lékařů, že čínská medicína a také užívání různých plodin-bylin, různých zvířecích orgánů (rohy nosorožců, medvědí tlapy, tygří žluč atd.) jsou jen pověry a šarlatánství. Akupunktura, masáže. Je to tisícíletá věda, která ovšem pomůže pouze Číňanům a Asiatům, středoevropský člověk není prý přizpůsoben na tyto postupy. Tělo středoevropana se velmi liší a prý reaguje jinak a na jiných principech. Vzhledem k tomu že asijská obuv, nebo třeba rohože na spaní, nejsou vhodné pro Evropany a také je známo, že alkohol nebo pálivé koření snáší Asiaté zcela jinak než my. Máme zde svoje byliny vyrostlé v našem pásmu a léčebné postupy, které bychom měli spíše využívat. Zajímal by mě váš názor? Děkuji za případnou odpověď. (Darja Macková)
Foto
Dobrý den, máte zcela pravdu... čínské byliny u nás nerostou...:), ale ani pomeranče, ananas, fíky......tedy: využíváme vlastností, které ony látky, bylinky mají. Vzhledem k tomu, že se o tčm již univerzitně učí hezkých pár století a o našich bylinách jen pár desetiletí dost omezenou formou, tak to je ten důvod, proč se věnuji právě tčm a ne západnímu bylinkářství....není tak propracované, nemá takovou tradici, zázemí, školní systém....A co se týká "orgánů"? Asi Vás překvapím, ale stačí se podívat na nějaká videa na YOUTUBE a je Vám jasné, že opravdu to tak je....na tržištích najdete i medvědí žluč, tygří tlapy, ještěrky v alkoholu, .....ale existují naštěstí předpisy a tyto- CITES- zakazují jakýkoliv vývoz těchto částí zvířat....
Dobry den, je mozne lecit take neplodnost, osm let se snazime, po 3. IVF vysel test pozitivni, ale embryo se prestalo po tydnu vyvijet. U me ani manzela nebyli zjisteny zadne zdravotni potize. Je mozne nam nejak pomoci cinske mediciny pomoci? Dekuji MK(Kopecka Marie)
Foto
Dobrý den, tyto potíže také řešíme a vcelku úspěšně...tčm se soustředí na systém Ledvin, na posílení organismu a zaměřuje byliny k vyživení "dětského paláce"....v tčm děloha...
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na léčbu glomerulonefritidy - snížení bílkoviny v moči. Děkuji za Vaši odpověd´.(Marie)
Foto
ač máme diagnozu v západní medicíně jasnou, tak čínská medicína vidí tento problém jako oslabení Ledvin, jejich Qi ...takže opět doporučuji bylinnou léčbu, ale je to na delší dobu...
Dobrý den, prosím Vás poradťe mi co na ženské potíže klimaterium, 57 let , v noci je mi vnitřně horko, bušení srdce, potíže s tlakem. Klinická vyšetření jsou v pořádku., beru jen lék 1/4 Nebilet.Mohl by mi tlak vyskakovat pro problémy s páteří, zatím nevyšetřeno.. Moc děkuji za odpovědˇ, strašně fandím čínské medicíně!!!!!(Stanislava)
Foto
Vlivem razantní změny hornonální hladiny (nejen u žen...:) ) dochází ke snížení stavu "výživné-YINové složky" (Klasicky- vápník je minerál, který vyživuje kosti- tedy patří do sklupiny YINových substancí), a tím pádem k častému nárůstu "horkosti až ohně"... tčm bylinná terapie je výrazným pomocníkem...
Dobrý den, prosím můžete mi říct, zda akupunktura pomáhá i v případě chronického zánětu žaludku ? Děkuji moc za odpověď. (Martina Z.)
Foto
Ano, stálo by to za to...
Dobrý den, je mi 40 let a trpím třesem hlavy asi 10 let. Docházím na neurologii, prý se s tím ale musím smířit, že se to nedá léčit. Chodila jsem i na akupunkturu, ale bez výsledku. Dá se to něčím aspoň utlumit? Děkuji Mirka(Mirka)
Foto
Velmi záleží, čím je toto způsobené...Ani samotná dřívější akupunktura nemusela být zcela přesná , jak v diagnostice a tak v lokalizaci bodů....
Dobrý den, po odstranění štítné žlázy užívám Euthyrox 50 a 70. Při původních dávkách Euthyrox 100 jsem měla vysoký tlak a bušení srdce, dostala jsem lék Nebilet. Dávky byly sníženy na 4x 50, 3x 75. Po snížení jsem však přibrala 8 kilogramů.Jak je možné zastavit přibírání a dostat se na původní váhu.? Děkuji. Jana(Jana)
Foto
Problematiku funkčnosti-nefukčnosti štítné žlázy tohoto typu vidí tčm jako potíže se systémem Sleziny. Bohužel síla doplňkových hornonů, které se musí pro srovnání štítnice užívat, nám nedovolí vše srovnat jen bylinami....takže byliny jako průběžný doplněk k západní medicíně ANO, ale s nutností pravidelných kontrol laboratorních výsledků...
Dobrý den,opakovane už 6let trpím na pásový opar na stehně a děložním čípku,Prosím o radu Děkuji Nováková(Tatana Nováková)
Foto
Dobrý den, tento typ potíží vidíme jako "vlhké horko" v dráze Jater, která prostupuje od stehna do podbřišku....následně vyvolaná blokáda je těmi bolestmi, potížemi. Stálo by za to zkusit bylinnou terapii
Dobrý den, lze praktikovat akupunkturu či jiné postupy čínské medicíny na opakované gynekologické záněty? Tradiční medicina už si neví rady, obvykle mi lékaž řekne, že jsem naprosto v pořádku, nález žádný a přesto mám potíže.A pokud ano, jak dlouhá je léčba a vše to obnáší? Děkuji.(Lucie)
Foto
Dobrý den, akupunktura bylinná léčba je velmi dobrou volbou. Chronické záněty v malé pánvi vidí tčm jako častou "slabost Ledvin a Sleziny". Naštěstí- dnes již západní medicína myslí i na partnera ženy- může být častým "přenašečem" následných potíží, ač sám muž žádné potíže nemá....
Dobrý den, jak si poradi cinska medicina s artrozou kolen. A resi i glaukom? Děkuji.(Ivana S.)
Foto
Dobrý den, artrozu umíme jen zlepšit- vyřešit nikoliv....Samotnou artrozou dochází k výrazné "fyzické" strukturální změně v dané oblasti. Ale moxování a akupunktura je dobrý doplněk...
Dobrý den, naše zdravotnictví mi nevyřešilo problémy se závratěmi, které trvají již 2 roky, absolvovala jsem řadu vyšetření, jsem prý zdravá. Myslíte si, že je nějaká pomoc?(Pája)
Foto
Dobrý den....to ,že máte potíže, je jasné, že je chcete řešit. Bohužel- pokud i po různých vyšetření lékaři nic neshledají, nezapadáte to "tabulkových hodnot", tak nemají, co léčit....TČM je často o potížích , které pacient již vnímá, a nemusí se jako "choroba" projevit. Doporučil bych konzultační vyšetření zkusit alespoň 2 měsíce terapii, kterou Vám tčm praktik navrhne.
Dobrý den, slyšela jsem, že díky vaší akupuntkturní metodě se dá efektivně zhubnout. V čem to spočívá, jak dlouho kúra trvá a hlavně - kolik stojí?(Kateřina)
Foto
Dobrý den, tato metodaje kombinací redukčního jídelníčku- vegetariánského stylu- a 2 jehliček na ucho.... dodržovaní pravidel...:), Zhubnout se dá zhruba 6-8% počáteční hmotnosti během 3 týdnů....Na přesnou cenu kontaktujte TCM Clinic na Národní, děkuji
Dobrý deň, cca 1,5 mesiaca mám problémy so závraťami. Neurolog vyšetreniami zistil, že problém je v nejakej vydutej platničke a výrastkoch na nej, ktoré zasahujú do dráhy nervu C6. Vie si s týmto prpoblémom poradiť TČM? Aká liečba je vhodná? Dakujem za odpoved.(Andrea )
Foto
Nejrychlejší by byla akupunktura....pokud ale dochází k nějakým degenerativním změnám na ploténkách, bojím se, že tento problém se bude opakovat i jinde....
Dobrý den, je mi 36 let a trpim migrenami. 14x měsíc, beru na ne léky zabírá jen Relpax. Znacne mi to omezuje zivot. Rada bych se zeptala jaké jsou efektní možnosti ve východní medicíně a na koho se obrátit v Ostravě. Děkuji a zdravím(Papaja)
Foto
Dobrý den,migrény jsou opravdu otravné, a většinou trápí ženy....Nechci dělat ukvapené závěry, ale častým důvodem umí být i dlouhodobá hormonální antikoncepce...Vše záleží na tipu bolestí....V ostravě-Porubě bych doporučil centrum TCM SILESIA, případně- ale dále- dohledejte p.Peterku Milana
Dobry den, je mi 66 let, uz vice nez 10 let mam pri vysetreni v moci krev, a nyni udajne snizenou funkci ledvin. Zadne potize nepocituji. Myslite, ze by mi cinska medicina pomohla s timto problemem? Dekuji za odpoved.(Sona)
Foto
Dobrý den, z hlediska tčm jsou za toto zodpovědny systém Ledvin a Sleziny. Vzhledem k tomu, že jde o dlouhodobou věc, tak tčm říká, že jde o krvácení z "nedostatku", tedy deficitu udržovací síly Ledvin a Sleziny....Byliny by měly smysl....
Dobrý den, zhoršuje se mi tinitus, existje léčba?(Ludmila)
Foto
Dobrý den, na tinitus klasického typu se doporučuje bylinná léčba (k vyživení-doplnění- nedostatečné výživy uší) akupunktura (min 50x)
Dobrý den, jaký postup byste doporučil na "zahleněný organismus" . Vím, že střeva jsou propojená s plícemi, ale nedaří se mi zbavit hlenu, i když dělám očistu. Děkuji za Váš názor.(Soňa)
Foto
Dobrý den, vidíte to velmi dobře....co projde-prochází střevy, to nás "zaneřádí"....pokud je stav velmi nepříjemný, kontaktujte terapeuta TČM.Existuje mnoho směsí bylin, které umí efektivně odhleňovat...A samozřejmě "hlenotvorné" potraviny vyřadit z jídelníčku...
Dobrý den, jelikož jsem běham 10-ti let přibrala 10 kg (sedavé zaměstnámí po mateřské dovolené) začala jsem cvičit - běh, aerobic apod. Od té doby mám bolesti kolen.Zatím jen mažu krémem, ale chtěla jsem se zeptat zda je nějaké řešení na zmírnění těchto potíží. Mám 41 let 72 kg/163 cm. Mám přestat cvičit ? Děkuji :-)(Pavlína)
Foto
NAOPAK!!!:)), cvičit dále, ale souhlasím, že při "hmotnostní" zátěži to jde hůře...raději bych pohyb nasměřoval na plavání- celé tělo se také hýbe, zapojuje- zatěžujete krrev, srdce, a poupravil bych jídelníček na podkladě konzultace s výživovým poradcem...Samozřejmě, že aku a bylinky jsou i pro Vás...
Dobrý den, již čtyři roky trpím bolestmi zad a pravé nohy. Mám nález v oblasti L 4-5, ale pro zúžený páteřní kanál mi prý klasická medicína nemůže pomoci. Někdy je lépe někdy hůře. Pan doktor na ortopedii mi doporučil jako jedinou možnost čínského lékaře. Myslíte, že tato léčba by mi mohla s bolestmi zad pomoci? Akupunktura u mě nepřichází v úvahu, neboť užívám Warfarin. Děkuji za odpověď. (Marie)
Foto
Dobrý den, zúžení páteřního kanálu je již výrazná mechanická změna a spíše záleží, jaký přesnější nález tam je....Akupunktury bych se osobně nebál i při užívání Warfarinu. AKu jehly jsou velni tenké, jemné, pružné, a nejsou duté, takže není nutno se obávat výrazného krvácení po proceduře.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou máme šanci vyléčit syna (8 let) čínskou medicínou z Juvenilní idiopatické artritidy, popřípadě jak dlouho léčba může trvat? děkuji Šárka(Šárka)
Foto
U nás není tčm tak dlouho, abychom měli dostatečný jasný výsledek. z hlediska tčm jde o nedostatečnost Ledvin a následné napadení "vnější škodlivinou", která způsobí následující blokády...
Dobrý den, chci se zeptat,jestli je možné vyléčit TCM i akné.Dcera má akné a po zhojení ji zůstávají na obličeji jizvičky.Děkuji za odpověď a přeji krásný den.(Štěpánka Slavíková)
Foto
Dobrý den, akné tčm vidí jako častý problém s "horkostí kalnou vlhkostí", často v dráze a i v orgánovém celku Jater a Žaludku.... jizvičky jsou již následek a s buněčnou změnou struktury se tak rychle pohnout nedá...
Jsem po operaci ependymonu v oblasti Th 9-11 a přes ujištování operatéra před zákrokem již 2 roky nechodím , nyní udělám tak 5 kroků o berlích.Je nějaká naděje podle čínské mediciny. Děkuji (Indráček)
Foto
dobrý den , záleží na momentálním stavu a nálezu. domnívám se, že intenzivní akupunktura- 2-3x týdně by měla smysl....
Dobrý den. Jak zvládne východní medicína léčit roztroušenou sklerózu? Je naděje na úspěšné léčení, popř. vyléčení, anebo je to vpodstatě pokus? Děkuji za odpověď. Ivana(Ivana)
Foto
RS je opravdu velký oříšek i pro západní medicínu. pro tčm to znamená i několika leté užívání bylin....
Dobrý den, máte, prosím, i nějakou léčebnou metodu na neuropatii? Děkuji(Marie Jánská)
Foto
dobrý den, velmi záleží na projevech, ale doporučuji jako doplnkovou metodu- aku bylinná terapie- k léčbě západní
Dobrý den, slyšela jsem o metodě hubnutí pomocí akupunktury. Je to bezpečné? Slyšela jsem, že je to v podstatě půst, nehrozí, že se při tak malém příjmu potravin zhroutím?(Vlaďka)
Foto
samotná akupúunktura namá až takový vliv, a trvalo by to dost dlouho....s cílenou -kontrolovanou dietou se organismus "donutí" k přeladění a začne brát ze zásob. jen doladit, aby to nebylo ze zásob bílkovin...
Trpím snesitelnými, občasnými bolestmi kyčelních a kolenních klouhů, ale především a zejména vleže stěhovavými bolestmi proměnlivé intenzity v lýtkách, které mi bez prášku na spaní nedovoí usnout. Spím málo, někdy se bolestmi vzbudím a musím vstát. Mohu sama, pomocí tlakových bodů, bolest zmírnit tak, aby si odpočala?(Jana S.)
Foto
dobrý den, doporučil bych konzultační vyšetření s terapeutem TCM. určitě nabídne možnost terapie- často bylinná aku